Overleg gebruiker:Nieuwsgierige Gebruiker/Archief1

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Archief #1 uit 2018

Welkom op Wikinieuws[bewerken]

Welkom op Wikinieuws!

Introductie over Wikinieuws: welkom voor nieuwelingen

Hulp nodig?

  • Een overzicht van alle belangrijke pagina's op dit project: Wikinieuws:Help.
  • Voor al je vragen kan je terecht op de helpdesk.

Veel plezier en succes namens alle medewerkers van Wikinieuws!


Artikel starten
Een artikel starten kan je eenvoudig hieronder doen. Vul in het vak de titel in waarover je artikel zal gaan.
Maak je voor de eerste keer een artikel aan? Lees zeker de tips en tricks op de pagina: een artikel schrijven!


Je kan ook opinies, interviews, recensies, reisverslagen en nog veel meer schrijven, zie voor een overzicht: Wikinieuws:Originele reportage

Hoi Nieuwsgierige Gebruiker, welkom op Wikinieuws! Mocht je ergens niet uitkomen, laat het dan gerust weten. Dat kan in de Redactieruimte, maar ook hieronder of op de overlegpagina van mij of iemand anders. Veel plezier met schrijven! Ymnes (overleg) 22 okt 2018 18:34 (CEST)

Nog even een tip. Je had een enkele keer vrij lange stukken uit je bronnen overgenomen. Dat is soms ook wel lastig. Handig om na te gaan of je de bronnen voldoende hebt herschreven, is deze tool. Kijk de volgende keer maar, want voor nu is je artikel van vandaag wel voldoende aangepast. Bedankt dat je hem hebt geschreven Glimlach Ymnes (overleg) 22 okt 2018 18:49 (CEST)
Even aanvullend: je had in het artikel gezet dat Audi pas zeer kort geleden is gestopt met de productie van twee modellen, maar dat klopte niet. Het was nl. al in mei. Ik kom hier toevallig net achter nadat ik naar Duitstalige bronnen op zoek was gegaan. Zou je hier in het vervolg s.v.p. iets meer op willen letten? Onjuiste informatie is nl. absoluut niet de bedoeling. Afijn, het is pas je eerste poging. Maar onthoud het voortaan wel goed, fact checking is echt heel belangrijk hier. De Wikischim (overleg) 22 okt 2018 23:19 (CEST)
Bedankt voor het achterlaten van jullie berichten, maar jullie hebben de pagina van Audi verandert zeker, jammer dat de .nl niet klopte, bedankt voor het verbeteren ervan. Groetjes: --Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 23 okt 2018 10:16 (CEST)

Waterstofauto[bewerken]

Hoi Nieuwsgierige Gebruiker, bedankt voor je artikel. Ik heb de titel aangepast en ook de tekst meer in lijn gebracht met nieuwsartikelen in zijn algemeenheid. Ik hoop dat je de wijzigingen nog even bekijkt, zodat je er misschien iets van kunt leren. Oudere nieuwsberichten zijn hier toegestaan, evenals een update op een later moment. Wel kwam het aardig naar de richting van een encyclopedie-artikel te liggen (vooral de titel). Als je vragen hebt, laat het dan gerust weten. Hopelijk tot de volgende keer! Ymnes (overleg) 28 okt 2018 15:14 (CET)

Bedankt voor het bericht op mijn overlegpagina, ik ga mijn bijdragen even controleren. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 28 okt 2018 15:23 (CET)
Controle gedaan, ik ga een nieuw artikel aanmaken en probeer het nog een keer. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 28 okt 2018 15:43 (CET)
Ja hoor, zeker doen! Glimlach Ymnes (overleg) 28 okt 2018 16:01 (CET)

Zwarte lijst?[bewerken]

Hoi Nieuwsgierige Gebruiker, ik zie dat je een sjabloon hebt gemaakt met 'zwarte lijst', maar dat lijkt me niet echt handig. De IP-adressen die nu geblokkeerd zijn, zijn voor zover ik weet alleen nog maar voor buitenlandse spam gebruikt. Voor die enkele keer dat er een IP-adres voor Nederlandse spam is gebruikt, kan er indien gewenst ook voor een persoonlijke boodschap gekozen worden. In praktische zin is er trouwens ook geen lijst van, dus ook geen zwarte lijst. Het lijkt me beter dat je sjabloon verwijderd wordt. Heb je daar iets op tegen? Ymnes (overleg) 11 nov 2018 11:11 (CET)

Doe maar, er bestaat toch geen zwarte lijst hier, maar als ik naar de blokkadelijst keek bleek dus dat er gebruikers waren die geblokkeerd zijn wegens gebruik van spamlinks, en ik weet ook dat jij moderator bent en meer mogelijkheden hebt, maak daar een gebruik van. Maar nu omdat ik er over nadenk lijkt het me gewoon wijs is en dat het moeilijk is om bij alle geblokkeerde gebruikers en IP 's zijn die om spam objectives geblokkeerd zijn, en zoals jij ook zei, het is ook onhandig. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 11 nov 2018 11:29 (CET)
Oh...voordat ik het vergeten ben om dit ook te zeggen, ik had iets beter over moeten nadenken voordat ik die sjabloon ging maken. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 11 nov 2018 11:32 (CET)
Maakt niet uit, hij is nu al weer weg. Prettige dag verder! Ymnes (overleg) 11 nov 2018 11:41 (CET)

Sjabloon:Ongewenste gebruikersnaam[bewerken]

Hoi Nieuwsgierige Gebruiker, je nieuwe sjabloon {{Ongewenste gebruikersnaam}} is heel bruikbaar, al had ik hem tot nu toe nog maar een keer nodig. Op zich zijn we hier trouwens heel terughoudend met het maken van nieuwe regels en het communiceren via sjablonen. Maar deze kunnen we denk ik wel goed gebruiken. Een probleem is echter wel dat we hier geen regels voor hebben. Om dit te regelen, heb ik een stemming opgezet. Zou jij de tweede initiatiefnemer daarvan willen zijn? Als je dat wilt, wil je dan op de drie puntjes je handtekening (vier tildes) zetten? Ik heb hem hier opgezet: Wikinieuws:Stemmen/Ongewenste gebruikersnaam. Ymnes (overleg) 9 dec 2018 13:58 (CET)

Voor de helderheid, ik heb nog een bericht op je overlegpagina gelaten, maar ik heb wel gestemd op de stempagina van waar je mij naar toe wees. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 9 dec 2018 14:03 (CET)
Oeps, iets te vroeg gestemd. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 9 dec 2018 14:04 (CET)
Glimlach Ben je ermee eens dat ik hem verplaatst heb[1] zodat je nu de tweede initiatiefnemer bent? Want voor een stemming moeten altijd twee mensen het initiatief nemen. Ymnes (overleg) 9 dec 2018 14:05 (CET)
De jaartal klopte niet en heb daarom de jaartal gewijzigd naar de juiste jaartal. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 9 dec 2018 14:07 (CET)
Dankjewel. Ik had inderdaad eentje van vorig jaar voor de opzet gebruikt. Ymnes (overleg) 9 dec 2018 14:10 (CET)
Oh...en ik ben van plan om de Sjabloon:bog (dat staat voor blok ongewenste gebruikersnaam) en Sjabloon:bog2 aan te maken, maar daar zal ik met jou over hebben, als dat geen verstandig besluit en waarschijnlijk kan dat na de stemperiode van een week. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 9 dec 2018 14:34 (CET)
Gooi het gerust in de groep op de overlegpagina van de stempagina. Ymnes (overleg) 9 dec 2018 14:53 (CET)
Dat ga ik heus doen. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 9 dec 2018 15:04 (CET)