Help:Helpdesk

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op de Helpdesk

Heb je een vraag of lukt iets niet? Dan ben je hier aan het juiste adres. Een hulpvaardige Wikinieuws-gebruiker zal je zo spoedig mogelijk verder op weg helpen.Titel aanpassen[bewerken]

Hallo, ik heb een artikel geplaatst met een typefout in de titel (https://nl.wikinews.org/wiki/PvdA_wil_hoorzitting_over_woningmarkt_met_prins_Bernard_jr., 'h' in de naam ontbreekt). Ik kon zo snel niet vinden hoe ik dit aan kan passen? Nuams (overleg) 18 nov 2017 12:23 (CET)

@Nuams: Ik zag het inderdaad en heb het aangepast. Je zou dat zelf ook kunnen door in het artikel in het menu op 'hernoemen' te klikken. Afhankelijk van je ingestelde voorkeuren staat dat ergens boven- of onderaan de pagina, of anders onder het kopje "meer".
(alvast ter info: ik ben nu bezig met een film van de IDFA Amsterdam. Ik zet hem in je categorie en dan moet je zelf maar even kijken of je er iets aan hebt.) Ymnes (overleg) 18 nov 2017 12:46 (CET)
@Ymnes: Dank je wel voor de uitleg, en ben benieuwd naar je artikel, klinkt interessant!

Verwijderen van persoonlijk nieuws sectie op pagina Marjolein Meijer groen links[bewerken]

Geachte lezer,

Het stuk hieronder vanaf “eind mei....tweede kamer leden” tot einde bericht is verwijderd met als opmerking geen bron. Er zijn tenminste drie bronnen namelijk: https://www.ad.nl/politiek/geheime-liefdesaffaire-in-top-groenlinks~adf85b4b/ en https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/voorzitter-en-kamerlid-groenlinks-hadden-in-het-geheim-een-relatie en https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/groenlinks-kamerlid-hield-relatie-met-voorzitter-geheim~b40e67f6/

Privéleven == Meijer is getrouwd met Universiteit van Amsterdam-professor Rens Vliegenthart. Eind mei 2018 is Meijer door partijtop Groenlinks op vingers getikt vanwege haar heimelijke amoureuze relatie met partijgenoot tweede kamer lid Rik Grashoff. Deze relatie duurde al een jaar en is pikant daar Meijer verantwoordelijk is voor de functioneringsgesprekken met tweede kamer leden.

Het bewuste stuk dat is verwijderd gaarne weer plaatsen. Dank.

Grt,

H. Holm

Om welk artikel gaat het? Ymnes (overleg) 2 jun 2018 22:14 (CEST)
Het gaat zo te zien om een wijziging die niet hier is gedaan, maar op Wikipedia, zie [1]. De bijdrager hierboven zit dus met zijn vraag op het verkeerde project. Geheel los daarvan vind ik de vraag als zodanig overigens helemaal niet zo gek, men is op WP weer veel te fanatiek bezig met zoveel mogelijk van dit soort "schadelijke" informatie weghalen. Althans de informatie over het huwelijk lijkt me gewoon vermeldenswaard, maar bepaalde WP-NL-gebruikers hebben hier een ongewoon sterke allergie voor. De Wikischim (overleg) 2 jun 2018 23:27 (CEST)

verwijzing naar wikinieuws-artikel[bewerken]

Tevergeefs gezocht naar de juiste syntax voor verwijzing in nl.wikipedia naar een artikel in wikinieuws. Voor verwijzing naar een nieuwscategorie gebruik je bv. ((Wikinewscat|Belgische lokale verkiezingen, 2018)) (met "{" ipv "(" natuurlijk), maar verwijzen naar een artikel? Bedoeling: verwijzen naar "Bosbranden in diverse delen van Californië, Paradise geheel verwoest" op wp-artikel Bosbranden Californië. Tnx Robberd77 (overleg) 13 nov 2018 18:45 (CET)

P.S.: en omgekeerd gaat het dan allicht zo: ((WikipediaartNL|Bosbranden in Californië))?

Zie w:Sjabloon:Wikinewslink. Het heeft de voorkeur om als het even kan dit als voetnoot in te voegen, zoals bijv. hier (zie de ingevoegde verwijzing naar dit artikel). De Wikischim (overleg) 13 nov 2018 21:46 (CET)
Ter info, ik heb het nu maar even zo gedaan. In het geval van het artikel over Donald Trump (dat veel ingewikkelder is qua lay-out) was het handiger om de verwijzing als voetnoot te doen. Het hangt een beetje van de opmaak van het WP-artikel af. Welkom hier trouwens nog. De Wikischim (overleg) 13 nov 2018 21:50 (CET)
Zoals De Wikischim zegt inderdaad. Mocht het in de lopende tekst nodig zijn, zoals in noten of op een overlegpagina, dan is er ook nog {{n}}. Ymnes (overleg) 14 nov 2018 07:14 (CET)
OK, bedankt! Robberd77 (overleg) 19 nov 2018 16:48 (CET)

Bron: links en titel komen niet goed terecht[bewerken]

Op mijn 1e artikel https://nl.wikinews.org/wiki/Cycloon_Idai_mogelijk_grootste_natuurramp_ooit_op_zuidelijk_halfrond komen bij de bronvermelding de URL en titel niet goed tot hun recht. Wat zit er fout? (ben nieuw op wikinieuws) Robyvd (overleg) 20 mrt 2019 18:05 (CET)

Ik heb het al opgelost, zie [2]. De [[w:{{{1}}}|{{{1}}}]] (om naar Wikipedia te linken) werkt niet in dit sjabloon zelf. De Wikischim (overleg) 20 mrt 2019 18:26 (CET)