Wikinieuws:Zandbak

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze zandbak dient om te experimenteren, ga hier gerust je gang!

Als je hier iets schrijft en je klikt helemaal onderaan op "Toon bewerking ter controle", zie je hoe de pagina er zal uitzien. Als je klikt op "Pagina opslaan", blijft wat je deed bewaard.

Als je hier een link maakt naar een nog niet bestaand artikel zoals bijvoorbeeld [[zandbakspeelgoed]], dan komt er de link zandbakspeelgoed in het rood te staan. Als je daar dan op klikt krijg je een leeg invulvenster om dat artikel aan te maken. Maak geen test-artikelen, maar we nodigen je van harte uit om echte artikelen te gaan schrijven, die passen in Wikinieuws.

Naar mijn mening is er een wijdverspreide spraakverwarring betreffende Corioliskracht en Zwaartekracht. Het zijn beide effecten die onder het begrip "schijnkracht" vallen en op dezelfde wijze ontstaan en afhankelijk van het paradigma waarin men zich bevindt.

Hierover zou best een artikel geschreven kunnen worden alleen kan ik moeilijk ontdekken, waar ik dat dan zou moeten doen. Er is vast wel iemand te vinden, die begrijpt wat ik bedoel en me zou willen helpen dit artikel te schrijven.