Overleg gebruiker:De Wikischim

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zie Overleg gebruiker:De Wikischim/Archief1 voor het overleg van juli 2017 tot en met maart 2019.

Washington Wizards[bewerken]

Hoi Wikischim, we wachten inmiddels meer dan twee maanden op de OTRS-ticket van het artikel Opinie: Wikipediapagina over Washington Wizards: een decennium niet meer bijgewerkt. Ik heb er minstens vier maal om gevraagd bij de schrijver. Hij zegt weliswaar dat hij hem aangevraagd heeft, maar hij heeft het nummer nog steeds niet genoemd. Ik vind dat we er na al die tijd van uit mogen gaan dat hij ons om de tuin heeft geleid en er sprake is van auteursrechtenschending (het artikel is een vertaling van beschermd werk uit het Engels). Wil jij nog langer wachten of vind je ook dat het artikel verwijderd moet worden? De wetten hieromtrent worden steeds strenger en als er auteursrechten zijn geschonden, mag een artikel niet blijven staan. Ymnes (overleg) 15 apr 2019 11:13 (CEST)

Ik zou er zelf voor kiezen de pagina te verwijderen en pas na bewijs van een (in ieder geval gestarte) OTRS-procedure terug te plaatsen. Dat lijkt me wettelijk inderdaad goed te verdedigen; vooralsnog is er geen aantoonbaar bewijs dat er toestemming voor is gegeven en dan wordt mogelijk Hierbij belooft u ons tevens dat u deze tekst zelf hebt geschreven of overgenomen uit een vrije, openbare bron. Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt! overtreden. Encycloon (overleg) 15 apr 2019 11:27 (CEST)
Bij deze verwijderd. Bij twijfel kan immers altijd maar beter het zekere voor het onzekere worden genomen. Mocht de auteur hard kunnen maken dat alles in orde was, dan kan de tekst altijd nog worden teruggeplaatst. De Wikischim (overleg) 15 apr 2019 13:04 (CEST)
Ter info: hier staat ook nog een nuweg open. Mvg, Encycloon (overleg) 23 apr 2019 15:27 (CEST)
OK, niet gezien. Bij deze verwijderd. Bedankt voor de tip. De Wikischim (overleg) 23 apr 2019 15:33 (CEST).