Overleg gebruiker:De Wikischim

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zie Overleg gebruiker:De Wikischim/Archief1 voor het overleg van juli 2017 tot en met november 2018.

Nieuwsbrief en themadag[bewerken]

Is die categorisering wel juist? Als dat zo is, kun je beter de hele categorie met nieuwsbrieven erin zetten, en niet de losse exemplaren toch? Ymnes (overleg) 9 dec 2018 21:02 (CET)

Hoi Ymnes, in al die nieuwsbrieven worden toch juist bij uitstek allerlei themadagen/-weken aangekondigd? Of er wordt op iets dergelijks teruggeblikt. In beide gevallen is er een heel duidelijk verband. Dus als er nou iets duidelijk past in Categorie:Themadag of themaweek, zijn het volgens mij wel al deze nieuwsbrieven. De hele cat. is misschien inderdaad een nog beter idee. Wel jammer dat ik nu net een hoop losse artikelen gedaan heb. De Wikischim (overleg) 9 dec 2018 21:10 (CET)
Ach, met het minnetje van Hotcat gaat het snel. Met alleen de categorie heb je ze allemaal in een keer. Ymnes (overleg) 9 dec 2018 21:13 (CET)
Inmiddels is het al geregeld. De Wikischim (overleg) 9 dec 2018 21:13 (CET)

Bericht via mail[bewerken]

Hoi Wikischim, ik heb je via de mail een bericht gestuurd. Omdat je niet altijd toegang hebt tot je postvak - en voor de openheid van het project - plaats ik hier een kopie:

"Als je moderator wilt worden, maar je het stokje gerust van mij overnemen. Ik heb die rol op de Limburgse Wikinieuws ook met tegenzin geaccepteerd. Ik wilde Wikinieuws drie jaar de tijd geven en had verwacht dat we het dan goed hebben staan. We zijn anderhalf jaar verder en ik denk dat we er beter aan doen om de stekker er nu al uit te trekken. Dit is de zoveelste keer dat iemand gekleurd nieuws wil pushen en Wikinieuws kan de rol om tegengif te zijn tegen nepnieuws niet waarmaken. Als we niet uitkijken, wordt het juist een verspreider van desinformatie. Hoe denk jij over het eruit trekken van de stekker?"

Ik denk echt dat dit project nooit veilig genoeg kan worden. De echte media zijn beter uitgerust tegen invloeden van buitenaf. (sorry dat ik dit bericht per ongeluk op Wikipedia plaatste) Ymnes (overleg) 28 dec 2018 14:22 (CET)

Hoi Ymnes, ik had/heb niet direct die ambitie hier. Maar als jijzelf het werk als moderator hier echt te zwaar en/of vervelend vindt worden, of je wordt (zoals nu bijvoorbeeld?) geconfronteerd met moeilijke situaties, dan ben ik op zich nog wel bereid om je voorstel serieus in overweging te nemen (overigens hoef je dan zelf wat mij betreft nog steeds niet af te treden). Is dit voor nu een geruststellend antwoord? De Wikischim (overleg) 28 dec 2018 14:54 (CET)
P.S. Ik lees nu eigenlijk nu pas je hele bericht goed, sorry. Op We zijn anderhalf jaar verder en ik denk dat we er beter aan doen om de stekker er nu al uit te trekken ga ik nu even niet reageren, als je het niet erg vindt. Ik wil alleen even kwijt hierover dat je visie me te pessimistisch lijkt. De Wikischim (overleg) 28 dec 2018 15:07 (CET)
Overigens, ik zie dat een deel van deze discussie inmiddels ook op Wikiwoordenboek, wat een heel ander project is, gevoerd wordt. Dat is sowieso niet de bedoeling en ik ga daar van mijn kant hoe dan ook verder niet reageren. De Wikischim (overleg) 28 dec 2018 15:31 (CET)
Het is niet alleen het moderatorschap, al vind ik het verschrikkelijk dat mensen mij persoonlijk uitspelen om een gekleurd artikel geplaatst te krijgen. Misschien kan het ook gewoon, door in de richtlijnen van moderatoren duidelijker te benoemen dat projectverstorend gedrag en niet-neutrale / niet-gebalanceerde berichtgeving redenen zijn voor een blok. Ik pas ervoor het slachtoffer te moeten zijn van mensen die de kwaliteit van het project geweld aan willen doen. Vannacht hield het me tot 3 uur bezig en vanmorgen hield het me opnieuw een aantal uren bezig via bijdehand uit-de-tent-gelok via wikiwoordenboek. Zulke lui proberen je linksom of rechtsom persoonlijk te pakken.
Ik heb een idee voor de hoofdpagina, waardoor een inactievere Wikinieuws qua layout geen probleem meer is. Die ga ik meteen even aanpassen en dan kun je erna aangeven of je dit ook goed vindt. M'n doel is om een aantrekkelijke hoofdpagina te behouden, maar minder belang te leggen op élke dag een artikel. Juist die druk voel ik namelijk heel erg, en die is misschien nog wel het belangrijkst waarom het project me soms te veel wordt. We hebben nu eenmaal niet zoveel schrijvers. Ymnes (overleg) 28 dec 2018 16:07 (CET)
Wat dat laatste betreft ben ik het eigenlijk nagenoeg helemaal met je eens, ook al omdat we tegenwoordig (nog steeds tot mijn grote spijt) geen vaste België-redacteur meer hebben. Maar helaas, het is niet anders. De huidige nogal veeleisende lay-out van de hoofdpagina is gewoon niet berekend op het lage aantal vaste redacteuren hier (nog altijd alleen jij en ik, in feite). Dus dan wil ik bij deze zeggen, ja ga vooral je gang! De Wikischim (overleg) 28 dec 2018 16:12 (CET)
De hoofdpagina is omgebouwd. Alleen linksonder komt nog een driehoekje voor toegang tot de actuele nieuwsfeed (feitelijk van de huidige en vorige maand), want daar heb ik hulp voor gevraagd. Hoe vind je de hoofdpagina zo? Als hij je zo bevalt, dan maak ik het laatste werk af (opruimwerk). Ymnes (overleg) 28 dec 2018 18:18 (CET)
Ziet er wel goed uit, wat mij betreft. Dank je wel voor al deze moeite! En wie weet, misschien kan de vorige hoofdpagina ooit nog hersteld worden als er alsnog genoeg vaste bijdragers bijkomen. Op de heel korte termijn zie ik dat helaas ook niet gebeuren, maar je weet: zeg nooit "nooit". De Wikischim (overleg) 28 dec 2018 18:36 (CET)
Er zijn altijd weer aanpassingen mogelijk. Ymnes (overleg) 28 dec 2018 18:39 (CET)
Ik twijfel eigenlijk nou al of de metamorfose per se nodig was. Fluctuaties in de activiteit zul je toch altijd blijven houden. De Wikischim (overleg) 30 dec 2018 11:02 (CET)
Ik ben er zelf wel blij mee, omdat ik drie blokken in mijn eentje update, en die druk is er nu af. Ymnes (overleg) 30 dec 2018 11:30 (CET)
Mocht je de nieuwsfeed missen, die bestaat nog wel, namelijk hier. Je komt er ook via "actueel" (helemaal linksonder op de hoofdpagina) en dan bovenin klikken op nieuwsfeed. Ymnes (overleg) 30 dec 2018 12:31 (CET)
Bedankt voor het attenderen. Ik geloof dat ik 'm zelf ook al wel gezien had. De Wikischim (overleg) 31 dec 2018 10:48 (CET)

Privacyschending[bewerken]

Definitie van Privacyschending (volgens Encyclo): inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Ik begrijp de verwijdering van twee genoemde gebruikers niet. Mvg, Teun Sar (overleg) 20 jan 2019 15:24 (CET)

Het is ten eerste al onwenselijk om in dit soort stukken specifieke bijdragers aan Wikipedia bij hun naam te noemen zonder dat daar een heel doorslaggevende reden voor is (die is er in dit geval imho niet), ten tweede is het minstens zo onwenselijk als dat gebeurt zonder dat de betrokkenen in kwestie ervan afweten. Is dat bij bijv. MoiraMoira, die sinds enige maanden vrijwel geheel inactief is op alle Wikimedia-projecten, wel het geval? Graag in het vervolg iets betere afwegingen vooraf maken voordat u dit soort zaken in de hoofdnaamruimte (in feite publieke online ruimte) zet. De Wikischim (overleg) 20 jan 2019 15:30 (CET)
Staat ook te lezen in de Volkskrant. Kan moeilijk aannemen, dat betrokkenen niet op de hoogte zijn. Daarnaast is dit geen privacyschending. Teun Sar (overleg) 20 jan 2019 15:35 (CET)
De link naar het betreffende Volkskrant-artikel staat ook al onderaan in het artikel hier, dat lijkt me eerlijk gezegd ruim voldoende. De precieze meerwaarde van het noemen van individuele namen is hier niet duidelijk, daarnaast heeft het gezien de context en teneur van dit stuk ook iets suggestiefs ("kijk, die monopoliseren nou dus de hele boel daar", dat proefde ik eigenlijk een beetje daarnet toen ik het las). De Wikischim (overleg) 20 jan 2019 15:40 (CET)
Goed: ok dan. Teun Sar (overleg) 20 jan 2019 16:03 (CET)