Overleg gebruiker:De Wikischim

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zie Overleg gebruiker:De Wikischim/Archief1 voor het overleg van juli 2017 tot en met april 2018.

Re this article Rel rond ontmoeting Duits-Turkse voetbaltoppers Erdoğan laait opnieuw op[bewerken]

(Also pinging @Ymnes:) I assume that you added the links to Wikidata, De Wikischim. But the English version is primarily focused on the retirement, and not the player needing to explain himself. So I think it would be better if his retirement article was linked to enwn. Here are rough translations for the article. (I hope there is a collapse box template)

Translation 0[bewerken]

Op zondag kondigde de Duitse voetballer Mesut Özil aan zich terug te trekken uit het internationale voetbal via zijn officiële Twitter-handvat. De 29-jarige gaf racisme als reden voor zijn pensioen.

Özil en zijn internationale teamgenoot İlkay Gündoğan, van Turkse afkomst, ontmoetten de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in mei in Londen. De twee spelers maakten een foto met Erdoğan, waarna veel Duitsers naar verluidt de spelers boeiden voorafgaand aan de FIFA Wereldbeker voetbal in Rusland. Özil zei dat hij haatmail en bedreigingen ontving nadat hij de Turkse president had ontmoet.

In zijn tweets zei Özil: "Het is met een bezwaard gemoed en na veel nadenken dat ik vanwege de recente gebeurtenissen niet langer voor Duitsland op internationaal niveau zal spelen terwijl ik dit gevoel van racisme en minachting heb. shirt met zoveel trots en opwinding, maar nu doe ik dat niet. Ik voel me ongewenst en denk dat wat ik heb bereikt sinds mijn internationale debuut in 2009 is vergeten. "

Over zijn ontmoeting met de Turkse president zei Özil: "Net als veel mensen gaat mijn afkomst terug naar meer dan één land." Hoewel ik ben opgegroeid in Duitsland, is mijn familieachtergrond stevig verankerd in Turkije [...] Ik, het hebben van een foto met president Erdoğan ging niet over politiek of verkiezingen, het ging over mij met respect voor het hoogste ambt van het land van mijn familie ". Verwijzend naar de voorzitter van de Duitse voetbalbond, Reinhard Grindel, zei Özil: "In de ogen van Grindel en zijn aanhangers ben ik Duits als we winnen, maar ik ben een immigrant als we verliezen."

Özil maakte zijn internationale debuut op 12 augustus 2009 en speelde tegen Azerbeidzjan. Sindsdien speelde hij in 92 wedstrijden voor Duitsland en scoorde 23 doelpunten. Özil maakte deel uit van de winnende ploeg van de Wereldbeker 2014.

"Hij [Mesut Özil] speelde een sleutelrol in Duitsland bij het opheffen van de Wereldbeker in Brazilië in 2014 en dus is en blijft de DFB ongelooflijk dankbaar voor zijn uitstekende prestaties in Duitse kleuren" ((de)), de Duitse voetbalbond Deutscher Fußball-Bund zei in een verklaring. Het zei ook: "De DFB betreurt het besluit van Mesut Özil om af te treden bij het nationale team." ((De))

Özil's laatste wedstrijd voor Duitsland was tegen Zuid-Korea in de FIFA Wereldbeker dit jaar, die eindigde in een 2-0 nederlaag voor Duitsland, omdat de winnaars van 2014 niet in aanmerking kwamen voor de knock-out fase.

Translation 1[bewerken]

Op zondag, duits voetballer Mesut Özil kondigde zijn afscheid van het internationale voetbal via zijn officiële Twitter-handle. De 29-jarige gaf racisme als de reden voor zijn pensionering.

Özil en zijn internationale collega Ilkay Gündoğan, die van turkse afkomst, ontmoet de turkse president Recep Tayyip Erdoğan in Londen in Mei. De twee spelers die een foto nam met Erdogan, na die vele Duitsers naar verluidt met boe-geroep ontvangen de spelers voor aanvang van dit jaar is FIFA wk Voetbal in Rusland. Özil zei dat hij ontvangen haatmail en bedreigingen na een ontmoeting met de turkse president.

In zijn tweets, Özil zei: "Het is met pijn in het hart en na veel overweging dat als gevolg van de recente gebeurtenissen zal ik niet meer spelen voor Duitsland op internationaal niveau terwijl ik dit gevoel hebben van racisme en gebrek aan respect. Ik gebruikte om te dragen het duitse shirt met zo trots en opwinding, maar nu doe ik het niet. Ik voel me ongewenst en denken dat wat ik heb bereikt sinds mijn internationale debuut in 2009 is vergeten."

Sprekende over zijn ontmoeting met de turkse president, Özil zei: "Zoals zoveel mensen, mijn afkomst sporen terug aan meer dan één land. Terwijl ik ben opgegroeid in Duitsland, mijn familie-achtergrond heeft zijn wortels stevig gevestigd in Turkije [...] Voor mij, met een foto met President Erdogan niet over politiek, verkiezingen, was het over mij inachtneming van het hoogste ambt van mijn familie het land". Verwijzend naar de duitse voetbalbond president, Reinhard Grindel, Özil zei: "In de ogen van Grindel en zijn supporters, ik ben duits als we winnen, maar ik ben een immigrant als we verliezen."

Özil maakte zijn internationale debuut op augustus 12, 2009, speelt tegen Azerbeidzjan. Sindsdien heeft hij te zien in 92 wedstrijden voor Duitsland, het scoren van 23 goals. Özil was onderdeel van 2014 in het World Cup-winnende ploeg.

"Hij [Mesut Özil] een belangrijke rol gespeeld in Duitsland het opheffen van het wk in Brazilië in 2014 en dus de DFB is en altijd zal zijn ongelooflijk dankbaar voor zijn uitstekende prestaties in Duitsland kleuren' ((de)), de duitse voetbalbond Deutscher Fußball-Bund zei in een verklaring. Hij zei ook, "De DFB spijt van Mesut Özil de beslissing om af te treden van het nationale team." ((de))

Özil is de laatste wedstrijd voor Duitsland was tegen Zuid-Korea in dit jaar van de FIFA World Cup, die eindigde in een 2-0 nederlaag voor Duitsland, de 2014 winnaars mislukt om zich te kwalificeren voor de knock-out fase.

Any chance you could manage to write it and change the inter wikilinks?
Acagastya (overleg) 26 jul 2018 05:56 (CEST)

Hi Acagastya, OK, if you prefer to delete the item on Wikidata, I agree with it. The subjects are not 100% the same but nonetheless related. I was a little in doubt about this myself too, but decided to link the articles anyway. Unfortunately I do not write about football-related topics myself since they are not one of my fields of interest. De Wikischim (overleg) 26 jul 2018 09:18 (CEST)
Oh, you already created the translation yourself, I now see. It looks like a machine translation. We cannot use that here, I'm afraid. De Wikischim (overleg) 26 jul 2018 09:22 (CEST)
FYI, [1] De Wikischim (overleg) 26 jul 2018 09:27 (CEST)
I know we can not use machine translation, but it should be easier than to work on this (comparing with the en's version) than to start from scratch. Well, if someone is going to, please update the Wikidaton accordingly.
Acagastya (overleg) 26 jul 2018 18:24 (CEST)
Gebruiker:Nielshoogvliet, who was for a short time very active here some months ago, worked more often on sports-related subjects. De Wikischim (overleg) 26 jul 2018 18:37 (CEST)

Bovencats[bewerken]

Hoi Wikischim,

Ik zou die strakke categorisering hier niet graag doorgevoerd willen zien, omdat het daar een verschil betreft tussen onderwerpdossiers en categorieën. Ymnes (overleg) 25 sep 2018 13:16 (CEST)

Hoi Ymnes, kun je misschien iets duidelijker uitleggen wat je precies bedoelt? Ik bedoel, waarom het verschil tussen onderwerpdossiers en categorieën (dat ik natuurlijk wel ken) hier volgens jou een dubbele categorisatie rechtvaardigt De Wikischim (overleg) 25 sep 2018 13:20 (CEST)
(nbc) Onderaan in de linkerbalk zie je de onderwerpdossiers staan, zoals Crisis in Venezuela, Tour de France, enz. Daarnaast hebben we de categorieboom, met een verdeling naar onderwerpen zoals Politiek, Economie, Sport, enz. De categorie:Persoon vind ik onderwerpdossiers. Al worden ze allemaal via de categoriestructuur benoemd, zie ik dus eigenlijk wel twee soorten: dossiers en categorieën. Om de RSS/Feedreaders ook nog een beetje naar behoren te kunnen laten functioneren, lijkt me het beter om die twee verschillende soorten dubbel te categoriseren. Ymnes (overleg) 25 sep 2018 13:25 (CEST)
Als de RSS (waar ik zelf helaas geen verstand van heb) er beter door werkt is dat wellicht wel een valide argument. De rest volg ik toch niet helemaal, omdat een dossier zelf al per definitie is opgenomen in de hogere categorieboom, met de "hogere" (algemenere) cats, zoals die van de individuele landen, als bovenliggend. De Wikischim (overleg) 25 sep 2018 13:38 (CEST)
Voor nu even de oude situatie hersteld, met de RSS als hoofdreden. De Wikischim (overleg) 25 sep 2018 13:41 (CEST)
Dankjewel, dat stel ik op prijs! Voor de RSS was het beter geweest om maar een heel beperkt aantal categorieën te hebben. Maar dat is bijna niet haalbaar. Ymnes (overleg) 25 sep 2018 13:49 (CEST)

Je hebt gelijk[bewerken]

Goedendag Wikischim,

Je hebt met een aantal dingen gelijk, bijv. met de eerste poging met bewerken, zie overlegpagina, fact checking is natuurlijk belangrijk en ook zijn bronnen niet altijd betrouwbaar, zie bewerking waaromYmnes het verwijdert heeft, je kunt toch maar beter kiezen voor de betrouwbaardere bronnen kiezen. Bedankt voor de herinnering. Groetjes --Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 23 okt 2018 10:32 (CEST)

Dag, van pureluxe.nl had ik tot nu toe eerlijk gezegd nog nooit gehoord. Het klinkt nou niet meteen als een heel serieuze nieuwsbron. Ik ken Ymnes inmiddels als behoorlijk kritisch wat betreft bronselectie, dus ik neem aan dat hij ook voor deze actie een goede reden heeft. In het algemeen is het beter om als er sprake is van doublures, de meest betrouwbare bronnen altijd voorrang te geven. Veel is immers niet per se ook beter. Veel succes hier verder nog. De Wikischim (overleg) 23 okt 2018 10:36 (CEST)