Overleg gebruiker:Ymnes

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikinieuws!

Introductie over Wikinieuws: welkom voor nieuwelingen

Hulp nodig?

  • Een overzicht van alle belangrijke pagina's op dit project: Wikinieuws:Help.
  • Voor al je vragen kan je terecht op de helpdesk.

Veel plezier en succes namens alle medewerkers van Wikinieuws!


Artikel starten
Een artikel starten kan je eenvoudig hieronder doen. Vul in het vak de titel in waarover je artikel zal gaan.
Maak je voor de eerste keer een artikel aan? Lees zeker de tips en tricks op de pagina: een artikel schrijven!


Je kan ook opinies, interviews, recensies, reisverslagen en nog veel meer schrijven, zie voor een overzicht: Wikinieuws:Originele reportage


Actuele dossiers[bewerken]

Ik twijfelde zelf of ik de gele hesjes of de Syrische burgeroorlog in het blok zou opofferen voor de handelsoorlog. Voor de gele hesjes is momenteel idd. weinig media-aandacht, maar zie bijv. [1]. Als onderwerpen weer uit het nieuws verdwijnen is dat vaak vooral omdat de standaardmedia weer iets "vers" moeten hebben, niet zozeer omdat er niets nieuws meer gebeurt. De Wikischim (overleg) 9 aug 2019 23:25 (CEST)

Voorspellen of het morgen nog nieuws is, is altijd lastig :-) Ymnes (overleg) 10 aug 2019 06:55 (CEST)

Typo[bewerken]

Bedankt voor het corrigeren, het werkt erg lastig vanaf een mobiele telefoon. Vanaf eind volgende week kan ik weer aan mijn gewone computer werken. DW 62.72.193.70 16 aug 2019 13:08 (CEST)

Maakt niet uit. Misschien dat je mobiel wel spam weg kunt halen (rechtsboven in de url vast blijven houden, zorgt er bij bijv. een iPhone voor dat je een desktop-weergave krijgt, met toegang tot je knopjes). Want op Meta krijg ik de knopjes niet en ik ga er geen aparte stemronde om houden. Ymnes (overleg) 16 aug 2019 16:54 (CEST)
Laat maar, dat zal niet mogelijk zijn als je niet kunt inloggen. Ymnes (overleg) 16 aug 2019 19:46 (CEST)

Dank u zeer![bewerken]

As always, thank you so much for sharing my photos with your readers! I saw a Wikidata item had been created, decided to visit it, and was pleased. Every time is a very pleasant surprise. -- Zanimum (overleg) 25 aug 2019 14:18 (CEST)

@Zanimum: You're welcome! Those articles fill up our 'original (of Wiki users) photo reports' very nicely. :-) Ymnes (overleg) 25 aug 2019 14:23 (CEST)

Israël kiest opnieuw een nieuw parlement[bewerken]

Ymnes, wil jij het Wikipedia-artikel over Israëlische parlementsverkiezingen 2019 (september) aanpassen?

Ik wil je vragen het kopje 'Opiniepeilingen' weg te halen want daar staat niets in en het kopje 'Uitslag (voorlopig)' door onderstaande, verbeterde versie te vervangen.

Wwikix (overleg) 27 sep 2019 14:27 (CEST)

Dat laatste is al niet meer nodig, zie [2]. Verder word ik door een arbcomuitspraak gehinderd om de betreffende sectie zelf weg te halen, en Wwikix kan het natuurlijk ook niet doen door zijn blokkade. De Wikischim (overleg) 27 sep 2019 14:30 (CEST)
Haal dat kopje 'Opiniepeilingen' maar weg. Wwikix (overleg) 27 sep 2019 14:36 (CEST)
Wordt er nog op iets van mij gerekend of is het klaar zo? Ymnes (overleg) 27 sep 2019 18:24 (CEST)
Omdat ik het kopje "Opiniepeilingen" wellicht niet weg mag halen, kun jij het beter doen. Ik ben het met Wwikix eens dat het inhoudelijk niets toevoegt aan het artikel. Er is ook enorm geprutst met de syntax, eignelijk had iemand dit al meteen moeten terugdraaien. De Wikischim (overleg) 27 sep 2019 18:29 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Ymnes (overleg) 27 sep 2019 18:33 (CEST)

Vlaamse regering-Jambon van start[bewerken]

Ymnes, zou jij op het Wikipedia-artikel een link willen maken naar Wikinews? Wwikix (overleg) 5 okt 2019 13:43 (CEST)

@Wwikix: Persoonlijk heb ik besloten die linken niet meer via een sjabloon in het Wikipedia-artikel aan te leggen, omdat ik niet steeds in gezeur op Wikipedia verwikkeld wil zijn. Maar je kunt hem zelf ook doen, maar dan anders. Die manier is eigenlijk ook veel geaccepteerder. Een Wikinews-categorie wordt namelijk op Wikidata gelinkt met een Wikipedia-artikel. Eigenlijk is dit een heel leuk systeem, want hierdoor link je niet één artikel van hier met die op Wikipedia, maar meteen de hele categorie.
Een voorbeeld van vanmorgen: toen heb ik hier de Categorie:Rashied Doekhi gemaakt, waar nu twee artikelen in zitten waarin hij voorkomt. Deze heb ik op Wikidata met zijn Wikipedia-artikel gelinkt, zie hier. Vervolgens is hij ook zichtbaar op Wikipedia, zie maar eens link de linkerbalk van het artikel Rashied Doekhi. (updaten doe je dan trouwens - net als hier - met het *-retje bovenaan naast 'volgen' - tenzij je dezelfde weergave hebt geïnstalleerd als ik). Ymnes (overleg) 5 okt 2019 13:58 (CEST)