Overleg gebruiker:Ymnes

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikinieuws!

Introductie over Wikinieuws: welkom voor nieuwelingen

Hulp nodig?

  • Een overzicht van alle belangrijke pagina's op dit project: Wikinieuws:Help.
  • Voor al je vragen kan je terecht op de helpdesk.

Veel plezier en succes namens alle medewerkers van Wikinieuws!


Artikel starten
Een artikel starten kan je eenvoudig hieronder doen. Vul in het vak de titel in waarover je artikel zal gaan.
Maak je voor de eerste keer een artikel aan? Lees zeker de tips en tricks op de pagina: een artikel schrijven!


Je kan ook opinies, interviews, recensies, reisverslagen en nog veel meer schrijven, zie voor een overzicht: Wikinieuws:Originele reportageM'n sjabloon[bewerken]

Hallo Ymnes, het klopt dat ik de Sjabloon:Ongewenste gebruikersnaam heb aangemaakt, maar wat ik ben achtergekomen is dus dat de categorie niet klopt en verbeterd moest worden, dat had ik gedaan, gelukkig. Als je nog iets kwijt wilt over de sjabloon, zeg het. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 9 dec 2018 13:59 (CET)

Ik heb op je overlegpagina een reactie gegeven die er ook overgaat en die hier ook op ingaat. Ymnes (overleg) 9 dec 2018 14:04 (CET)
En voor de helderheid, de stemmingen zijn verlopen op Wikinieuws:Stemmen/Ongewenste gebruikersnaam, dus er kan niet meer gestemd worden. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 16 dec 2018 18:08 (CET)

TPO[bewerken]

Kun je iets concreter zijn? Welke informatie in de betreffende bron ([1]) is volgens jou precies onbetrouwbaar? De Wikischim (overleg) 16 dec 2018 21:15 (CET)

TPO zelf is als bron niet te vertrouwen. Linkse en rechtse kranten heb je altijd al gehad, en dat heeft dan vooral te maken met de onderwerpkeuze van de journalist en diens begrip van de wereld, maar niet met doelmatig de lezer manipulatief een POV-wereldbeeld op te dringen, of met de waarheid de draak te steken. GeenStijl, TPO, PowNed, e.d... sommigen vinden dat je het geen nepnieuws mag noemen, maar serieuze journalistiek is het niet. Daar waar het mij bij de Telegraaf en Het Laatste Nieuws vooral om onzorgvuldigheid en gemakzucht gaat en een gebrek aan extra ogen die het nog eens controleren of de driestheid om iets koste wat kost toch maar te publiceren, gaat het mij bij media als deze drie vooral om doelbewust de feiten verdraaien. Of het nou om kolder, ideologie of omzet gaat, hun principe is niet om altijd betrouwbare berichten te schrijven. De valkuil is, dat ze hun foute berichten vermengen met artikelen die kloppen. Daar zit de misleiding in. Ymnes (overleg) 16 dec 2018 21:40 (CET)

Nieuwe sjabloon[bewerken]

Hallo Ymnes,

ik ben van plan om een nieuwe sjabloon genaamd:Sjabloon:lg, dat staat voor link gebruiker. Deze sjabloon heeft als doel om een link naar de gebruiker te sturen voor een blokverzoek.

De sjabloon gaat alvast gepubliceerd worden en we kijken hoe we dit kunnen aanpakken. Groetjes: Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 dec 2018 11:10 (CET)

Sorry Nieuwsgierige gebruiker, maar ik heb je al een paar keer geprobeerd te hinten dat we een wiki met weinig regels zijn. De vorige twee sjablonen maakte je aan terwijl ik dacht dat we het erover eens waren dat we het bij één sjabloon houden en geen drie willen. Ook heeft die Gebruiker:Telegraaf al zes keer een rood cijfertje en oranje balk in zijn scherm gekregen, terwijl ik vind dat ik het een dik jaar geleden prima afgewerkt heb. Verder zijn al die IP's die hier geblokkeerd worden commerciële bedrijven die hun spam op een non-profit-project plaatsen om meer bezoekers naar hun website te krijgen. Ik zou je willen verzoeken die dingen niet meer te maken voor Wikinieuws, want met meer regels is dit project niet gediend. Ik denk zelfs dat dat alleen maar schrijvers afschrikt, omdat ze al zoveel moeten weten voordat ze hier beginnen. Ymnes (overleg) 22 dec 2018 11:40 (CET)
Verontschuldig me, maar ik dacht dat we die nodig hadden voor de doorverwijzing naar gebruiker voor de blokverzoek. Sorry daar voor. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 dec 2018 11:52 (CET)
Het is oké. Gebruikers die geblokkeerd worden weten in de regel heel goed waarom dat is. Ymnes (overleg) 22 dec 2018 11:56 (CET)
Als je graag iets wilt doen waar we heel blij van worden, dan is dat van nieuwe nieuwsartikelen :-) Het is niet erg dat we daar dan nog even doorheen moeten lopen, qua taal bijvoorbeeld en of het inhoudelijk ook zo in de bronnen staat. Daar leer jij alleen maar van en zo hebben wij hier een gevarieerder aanbod van nieuws, omdat jij je misschien wel op andere onderwerpen richt dan waar de andere schrijvers aan denken. En als je niet zeker bent over je artikel, laat hem dan gerust op 'ontwikkel' staan en vermeld op de overlegpagina van het artikel dat je graag wilt dat een ander het nog even nakijkt. Prettig weekend NG! Ymnes (overleg) 22 dec 2018 12:01 (CET)
Maar ja, je moet ook met handelsnamen rekening houden omdat hun gebruikersnaam (of bewerking) (expliciet) reclame bevat voor die handelsnaam, zoals "postNL" of "MAERSK" (die gelukkig er niet zijn, behalve 'De Telegraaf' dan). En daarnaast zijn er ook gebruikers die spamdoeleinde hebben, zie bloklijst. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 dec 2018 12:07 (CET)
Klopt, al heb ik dat de gebruiker:Telegraaf persoonlijk verteld. Maar het grote sjabloon bestaat nog gewoon. Ik heb er trouwens wat tekst uitgehaald, omdat dit nauwkeurig na te lezen is op Wikipedia. Ymnes (overleg) 22 dec 2018 12:15 (CET)

Ter info[bewerken]

b:Overleg gebruiker:De Wikischim#Blokkade. Het spijt me erg, maar door gisteren meteen zo radicaal al zijn mogelijke communicatiekanalen af te sluiten − waar je dan weliswaar puur formeel het recht toe had − dwing je anderen in feite om uit te wijken naar dit soort alternatieve wegen. Je hebt nu nog zelf de mogelijkheid om bijv. zijn blokkade wat aan te passen, zodat hij zijn eigen OP/mailfunctie alsnog kan gebruiken en zelf om een deblokkade kan verzoeken. Het staat jou als mod dan vervolgens uiteraard geheel vrij om het verzoek wel of niet in te willigen, ikzelf zal me er dan verder niet mee bemoeien.

Als ik jou was, zou ik het alsnog openzetten van zijn OP en/of mail maar serieus overwegen, dan hoeft het in ieder geval toch niet via Meta te gaan. Groet, De Wikischim (overleg) 29 dec 2018 14:08 (CET)

Het geeft aan dat we ook een probleem hebben met oude teksten uit de beginjaren van Wikinieuws, die ooit zijn geschreven zonder te ervaren wat de gevolgen zijn (het was hier eigenlijk jarenlang een verlaten site).
Hoe dan ook, ik heb de zaak aan een derde voorgelegd met veel Wiki-ervaring.
Zelf had ik gehoopt dat de persoon met de alias Teun Sar (ik ben eigenlijk wel zeker dat het zijn zoveelste kortrijkende sokpop is waarmee hij mij telkens uit balans brengt) boete zou doen en zich een waar neutraal schrijver had willen tonen. Ik heb hem dan ook een simpele voorwaarde meegegeven voor de opheffing van zijn blok, door op de Engelse Wikinews aan te tonen dat hij ook constructief kan zijn (daar één artikel te laten slagen).
Hij blijkt echter alleen zijn zin te willen hebben, maar niet zijn verantwoordelijkheid te willen nemen, ofwel kortrijkend worst te hebben aan wat we hier eigenlijk zelf willen van Wikinieuws.
Ik wacht de reactie van de derde af die ik dit heb voorgelegd. Antwoord volgt.
Dankjewel voor je intermediatie! Ymnes (overleg) 29 dec 2018 15:14 (CET)

Je mail van vandaag[bewerken]

Ter info, ik heb 'm net gelezen maar heb even wat tijd nodig om over een reactie na te denken. Die krijg je dus wellicht nog wel op een later tijdstip. Mvg, De Wikischim (overleg) 21 jan 2019 18:44 (CET)