Overleg gebruiker:Ymnes

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikinieuws!

Introductie over Wikinieuws: welkom voor nieuwelingen

Hulp nodig?

  • Een overzicht van alle belangrijke pagina's op dit project: Wikinieuws:Help.
  • Voor al je vragen kan je terecht op de helpdesk.

Veel plezier en succes namens alle medewerkers van Wikinieuws!


Artikel starten
Een artikel starten kan je eenvoudig hieronder doen. Vul in het vak de titel in waarover je artikel zal gaan.
Maak je voor de eerste keer een artikel aan? Lees zeker de tips en tricks op de pagina: een artikel schrijven!


Je kan ook opinies, interviews, recensies, reisverslagen en nog veel meer schrijven, zie voor een overzicht: Wikinieuws:Originele reportage


Dank u zeer![bewerken]

As always, thank you so much for sharing my photos with your readers! I saw a Wikidata item had been created, decided to visit it, and was pleased. Every time is a very pleasant surprise. -- Zanimum (overleg) 25 aug 2019 14:18 (CEST)

@Zanimum: You're welcome! Those articles fill up our 'original (of Wiki users) photo reports' very nicely. :-) Ymnes (overleg) 25 aug 2019 14:23 (CEST)

Israël kiest opnieuw een nieuw parlement[bewerken]

Ymnes, wil jij het Wikipedia-artikel over Israëlische parlementsverkiezingen 2019 (september) aanpassen?

Ik wil je vragen het kopje 'Opiniepeilingen' weg te halen want daar staat niets in en het kopje 'Uitslag (voorlopig)' door onderstaande, verbeterde versie te vervangen.

Wwikix (overleg) 27 sep 2019 14:27 (CEST)

Dat laatste is al niet meer nodig, zie [1]. Verder word ik door een arbcomuitspraak gehinderd om de betreffende sectie zelf weg te halen, en Wwikix kan het natuurlijk ook niet doen door zijn blokkade. De Wikischim (overleg) 27 sep 2019 14:30 (CEST)
Haal dat kopje 'Opiniepeilingen' maar weg. Wwikix (overleg) 27 sep 2019 14:36 (CEST)
Wordt er nog op iets van mij gerekend of is het klaar zo? Ymnes (overleg) 27 sep 2019 18:24 (CEST)
Omdat ik het kopje "Opiniepeilingen" wellicht niet weg mag halen, kun jij het beter doen. Ik ben het met Wwikix eens dat het inhoudelijk niets toevoegt aan het artikel. Er is ook enorm geprutst met de syntax, eignelijk had iemand dit al meteen moeten terugdraaien. De Wikischim (overleg) 27 sep 2019 18:29 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Ymnes (overleg) 27 sep 2019 18:33 (CEST)

Vlaamse regering-Jambon van start[bewerken]

Ymnes, zou jij op het Wikipedia-artikel een link willen maken naar Wikinews? Wwikix (overleg) 5 okt 2019 13:43 (CEST)

@Wwikix: Persoonlijk heb ik besloten die linken niet meer via een sjabloon in het Wikipedia-artikel aan te leggen, omdat ik niet steeds in gezeur op Wikipedia verwikkeld wil zijn. Maar je kunt hem zelf ook doen, maar dan anders. Die manier is eigenlijk ook veel geaccepteerder. Een Wikinews-categorie wordt namelijk op Wikidata gelinkt met een Wikipedia-artikel. Eigenlijk is dit een heel leuk systeem, want hierdoor link je niet één artikel van hier met die op Wikipedia, maar meteen de hele categorie.
Een voorbeeld van vanmorgen: toen heb ik hier de Categorie:Rashied Doekhi gemaakt, waar nu twee artikelen in zitten waarin hij voorkomt. Deze heb ik op Wikidata met zijn Wikipedia-artikel gelinkt, zie hier. Vervolgens is hij ook zichtbaar op Wikipedia, zie maar eens link de linkerbalk van het artikel Rashied Doekhi. (updaten doe je dan trouwens - net als hier - met het *-retje bovenaan naast 'volgen' - tenzij je dezelfde weergave hebt geïnstalleerd als ik). Ymnes (overleg) 5 okt 2019 13:58 (CEST)

Nog steeds niet opnieuw mod worden?[bewerken]

Hoi Ymnes, overweeg je nog steeds niet om je opnieuw aan te melden als mod? We zijn het weliswaar niet over alles eens hier, desondanks zou ik je hernieuwde kandidatuur gewoon steunen. Ik vertrouw erop dat je je knopjes nergens voor zult misbruiken, ook niet bij eventuele meningsverschillen, aangezien je dat in het verleden voor zover ik kan nagaan ook nooit hebt gedaan. Zolang dat zo blijft, mag iedere vaste bijdrager zich hier w.m.b. (her)kandideren. De Wikischim (overleg) 29 apr 2020 19:46 (CEST)

Beste Wikischim, het is beter om afspraken met stewards te maken, voor de momenten dat je hier even niet bent. Ik heb het heel druk met de verkiezingen en covid in Suriname en ik vind het belangrijk om daarmee door te gaan. Omdat ik daardoor ook heel goed op de hoogte ben, kan ik hier af en toe een artikel leveren. Maar daar wil ik het graag bij laten, helaas voor jou, maar wel heel veel succes! Ymnes (overleg) 29 apr 2020 19:59 (CEST)
OK, dank je voor de tip over de stewards en jij ook nog veel succes met alles verder. En wie weet, over een of enkele jaren nog eens een keer de boel hier bezien....? De Wikischim (overleg) 29 apr 2020 20:21 (CEST)
Het is beter dat je uitgangspunt is dat ik niet als mod terugkeer. Dan kun je ook ideeën ontwikkelen hoe je het dan wel zou kunnen oplossen. Ymnes (overleg) 29 apr 2020 20:31 (CEST)
Ik begrijp denk ik niet helemaal goed wat je precies wilt zeggen hiermee, maar laat maar zitten verder. Hoe dan ook, mocht je je ooit nog eens bedenken en je alsnog opnieuw aanmelden... de deur blijft dan dus wijd openstaan (zolang dit project nog draait iig). De Wikischim (overleg) 29 apr 2020 21:33 (CEST)

Sjabloon:Nieuwsblok Nederlandstalige wereld uitgelicht[bewerken]

Hoi Ymnes, even ter info: om te voorkomen dat er twee keer achter elkaar in "Uitgelicht" een onderwerp over Suriname zou staan, heb ik jouw artikel van vandaag vervangen door een nieuw dat ook iets langer is. Ik neem aan dat je hier geen al te grote moeite mee hebt?

Overigens heb ik net gereageerd op je mail, kun je dit even checken? Mijn belangrijkste boodschap is hopelijk helder: zorg alsjeblieft dat er op afzienbare termijn (laten we zeggen enkele maanden) minstens drie of vier nieuwe vaste redacteuren op dit project bij komen. Een project dat structureel onderbemand is heeft immers geen overlevingskans als er in die situatie na meerdere jaren nog steeds geen verandering is, hoe gemotiveerd de paar individuele bijdragers van zichzelf ook zijn. De Wikischim (overleg) 22 nov 2020 19:31 (CET)

Het is oké dat je het uitgelicht-kader meteen hebt gewijzigd. Op de e-mail heb ik gereageerd. Ymnes (overleg) 22 nov 2020 19:55 (CET)