Overleg gebruiker:Ymnes

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikinieuws!

Introductie over Wikinieuws: welkom voor nieuwelingen

Hulp nodig?

  • Een overzicht van alle belangrijke pagina's op dit project: Wikinieuws:Help.
  • Voor al je vragen kan je terecht op de helpdesk.

Veel plezier en succes namens alle medewerkers van Wikinieuws!


Artikel starten
Een artikel starten kan je eenvoudig hieronder doen. Vul in het vak de titel in waarover je artikel zal gaan.
Maak je voor de eerste keer een artikel aan? Lees zeker de tips en tricks op de pagina: een artikel schrijven!


Je kan ook opinies, interviews, recensies, reisverslagen en nog veel meer schrijven, zie voor een overzicht: Wikinieuws:Originele reportage


Van harte welkom[bewerken]

Voila. --Livenws (overleg) 15 jul 2017 19:42 (UTC)

Merci :-) Ymnes (overleg) 15 jul 2017 19:43 (UTC)

GrondinBot[bewerken]

Bonjour,

J'ai testé mon bot sur Wikinews, et il me paraît au point. J'aurai besoin des droits de Bot.--Grondin (overleg) 16 jul 2017 14:48 (UTC)

@Grondin: Oui sûr, merci bien!! :-) J'ai fait l'application des droits ici. Ymnes (overleg) 16 jul 2017 14:58 (UTC)
Dès que j'aurai les droits, j'initialiserai les catégories. Merci pour tout et contacte-moi en cas de problème de mon bot.--Grondin (overleg) 16 jul 2017 15:16 (UTC)

Wikidata-items aardbeving Kos[bewerken]

Ik zie net dat er over de aardbeving twee verschillende Wikidata-items zijn, een voor de betreffende Wikipedia-artikelen en een voor de pagina's op Wikinews. Weet jij soms hoe je die samenvoegt? Wikidata zelf is niet echt duidelijk hierin. De Wikischim (overleg) 23 jul 2017 20:35 (CEST)

Dat heb ik een uurtje geleden ongeveer al gedaan, maar dat duurt altijd even. In Wikidata klik je vanuit de ene pagina op samenvoegen en vult dan het q-nummer in van het andere. Ymnes (overleg) 23 jul 2017 21:08 (CEST)
Prima, dank je, ook voor het artikel hier. Terzijde, ik kan op dit moment niet zoveel omdat ik even alleen mobiel internet heb. De Wikischim (overleg) 23 jul 2017 21:25 (CEST)
Ik vermoed dat je dat eerder al aankondigde. Een leuke tijd daar! Ymnes (overleg) 23 jul 2017 21:38 (CEST)
Ik heb het toch maar weer door het "leegmaken" van het andere data-item gedaan voor d:Q33076759, want ik kan die optie "Samenvoegen" echt nergens vinden. Zucht. Handig allemaal. De Wikischim (overleg) 24 jul 2017 21:09 (CEST)
Er valt me nog een verschil op waarbij het de ene keer wel en de andere keer niet in beeld komt. Door op "pagina" links bovenaan te klikken, geeft hij de volledige pagina met alle opties. Als het goed is zie je dan vanaf de linkerkant bovenaan: "Pagina Overleg Labellijst Geschiedenis Volgen Nomineren voor verwijdering Samenvoegen Selecteer voor samenvoegen". Die op één na laatste moet je dus hebben. Dat kan nu nog trouwens met die lege pagina. Je moet "Samenvoegen" hebben en niet "Selecteer voor samenvoegen". Probeer maar, misschien lukt het nu. Ymnes (overleg) 24 jul 2017 21:33 (CEST)

Link naar categorie[bewerken]

Ik had de link Tour de France aangemaakt als doorverwijzing naar Categorie:Ronde van Frankrijk, om het me (en anderen) makkelijker te maken als interne doorverwijzing. Was dat geen goed idee? Het heeft niet echt iets met de portalen te maken. --Livenws (overleg) 26 jul 2017 18:40 (CEST)

DatumcategorieBot[bewerken]

Hallo, om dubbele reacties te voorkomen. Is Grondin al op de hoogte van zijn botbit? --Livenws (overleg) 27 jul 2017 17:26 (CEST)

Volgens mij nog niet. Ik vraag me trouwens ook een beetje af wat het verschil is tussen wel of niet een botbit. Hij heeft nu ook al categorieën aangemaakt met zijn bot namelijk. Wil jij hem op de hoogte brengen? Ymnes (overleg) 27 jul 2017 17:28 (CEST)
Misschien is dat voor hem gemakkelijker? Zie; https://fr.wikinews.org/wiki/Discussion_utilisateur:Grondin#Cat.C3.A9gories_de_dates --Livenws (overleg) 27 jul 2017 17:38 (CEST)

De Standaard[bewerken]

Met deze bewerking heb je De Standaard verwijderd uit de bronnen. De DS+ artikels in het rood zijn inderdaad betalend. De artikels in het bruin zijn gratis. Op sociale media delen ze wel eens een betalend artikel dat je dan uitzonderlijk gratis kan lezen, maar niet allemaal. Het overgrote deel standaardberichten die wel gratis zijn, zijn meestal ook de belangrijkste. De +artikels zijn meestal opinies, en onderzoeksjournalistiek. Ik gebruik DS wel veel, dus hopelijk mag het in het overzicht blijven staan? --Livenws (overleg) 29 jul 2017 14:00 (CEST)

Bedankt voor de uitleg, hij staat er weer in. Ik liep er elke keer tegen aan dat ik het toch niet kon lezen. Maar dat blijkt dus anders te liggen. Ymnes (overleg) 29 jul 2017 14:04 (CEST)

Leuk weer een artikeltje over België. Bij De Tijd kan je maar 5 artikels per maand lezen, mijn krediet voor juli is al een tijdje op :( Dus ik kan pas vanaf begin augustus er terug op :) --Livenws (overleg) 29 jul 2017 14:12 (CEST)

Graag gedaan. Ik zoek nu bewust naar wat Belgisch nieuws omdat er al zo lang geen updates meer zijn geweest. Ymnes (overleg) 29 jul 2017 14:24 (CEST)

en:Bayern Munich's technical director Michael Reschke leaves the club, becomes sporting director of VfB Stuttgart[bewerken]

Hello, Ymnes. This article is short, and I assume it should not be hard to time consuming to translate it. Would you translate it to Dutch?
Acagastya (overleg) 6 aug 2017 08:33 (CEST)

I nearly don't watch football. The semi final was the first one that I watched. I really want to go on with the things that I think this project needs first, and want to take some spare time today as well. Ymnes (overleg) 6 aug 2017 08:39 (CEST)
This is not about a match report, it is the change of members of the club's board. It is okay if you can't, I would ping LIVE NIEUWS if they could translate it, as the primary goal is to publish articles (though we need technical support). (@LIVE NIEUWS:)
Acagastya (overleg) 6 aug 2017 08:47 (CEST)
I'm sorry that you simplify it. I hardly watch football, so why should I spend my time to the exchange of some trainer I have heard of to a club I have never heard of in some other country? Ymnes (overleg) 6 aug 2017 09:01 (CEST)
That can be a personal choice, but I told you just because we publish news. Last year, I wrote about Trump becoming president though I hardly care about him. It is because we are news website.
Acagastya (overleg) 6 aug 2017 10:00 (CEST)

Doublure[bewerken]

Hi Ymnes, Zou je eens naar Categorie:Geneesmiddel en Categorie:Medicijnen willen kijken? Bij mijn weten zijn dat synoniemen van elkaar. Dank! Romaine (overleg) 6 aug 2017 16:39 (CEST)

Deze overlappen volledig. Als je zulke dingen ziet, mag je ze ook meteen oppakken hoor. Dit komt wel vaker voor. Zelf promoot ik altijd zoveel mogelijk dezelfde benaming te kiezen als op de Nederlandse Wikipedia. Dan weet je dingen namelijk makkelijker. Ook voorkomt het vergissingen omdat het daar vaak meer doorgekauwd is. Deze pak ik nu wel even op. Ymnes (overleg) 6 aug 2017 17:36 (CEST)
De een was in de ander geplaatst, alsof het de bedoeling was dat beide bestaan. Als ze los van elkaar hadden bestaan had ik ze wellicht wel zelf samengevoegd. Ik probeer zelf ook altijd waar mogelijk dezelfde benaming aan te houden als op Wikipedia. Romaine (overleg) 6 aug 2017 18:23 (CEST)
Volgens mij ook zijn deze twee een doublure: Categorie:Doodstraf en Categorie:Executie. Ik zou de laatste opheffen dan. Graag second opinion. Romaine (overleg) 6 aug 2017 22:34 (CEST)
Ik denk dat dit geen echte doublure is. Misschien is er iets voor te zeggen om Categorie:Executie tot een ondercategorie van Categorie:Doodstraf te maken? De Wikischim (overleg) 6 aug 2017 22:37 (CEST) P.S,. @Romaine: hier steeds dezelfde naamgeving aanhouden als op Wikipedia hoeft niet altijd de beste oplossing te zijn, ik ben er althans zeker geen uitgesproken voorstander van. Op Wikipedia is de naamgeving van categorieën soms ronduit knullig gebeurd (en er wordt nauwelijks iets gedaan om het echt te verbeteren). De Wikischim (overleg) 6 aug 2017 22:40 (CEST)
Ik heb hier een dubbel gevoel over, jullie hebben eigenlijk alletwee gelijk. Gewoonlijk had ik gezegd: laten we hem maar samenvoegen, ook om niet te veel categorieën te krijgen. Maar ik laat het aan De Wikischim: vind je dat het veel meerwaarde heeft? Ymnes (overleg) 6 aug 2017 22:44 (CEST)
Als ondercategorie wel, executies zijn immers feitelijk niets anders dan het voltrekken van de doodstraf. Het onderwerp doodstraf zelf is als zodanig ruimer; ook nieuwswaardige discussies over de doodstraf, veroordelingen enz. kunnen in Categorie:Doodstraf. De Wikischim (overleg) 6 aug 2017 22:47 (CEST)
Toevallig loopt de discussie ook hier Doodstraf is eigenlijk de juridische uitspraak en hoort onder strafrecht. Dan zou executie en veel andere artikelen ook in een nieuwe categorie Doding kunnen komen staan. Ymnes (overleg) 6 aug 2017 22:58 (CEST)
Naar mijn idee zijn ze synoniem. Dus als je denkt dat ze verschillen: wat valt wel onder doodstraf dat niet valt onder executie? Die vraag moet goed beantwoord kunnen worden. Op tal van Wikipedia's, Wikidata, etc ziet men dit als een synoniem. Romaine (overleg) 6 aug 2017 22:58 (CEST)
Executie is de handeling, en om die met moord, doodslag en dood door schuld te kunnen samenvoegen, zou (iets als) Doding een oplossing zijn. Ik zou doodstraf en moord verwijderen, en sommige artikelen de categorie Rechtspraak mee geven. Ymnes (overleg) 6 aug 2017 23:03 (CEST)
Doodslag en moord zijn van zichzelf relevante cats, ik vind het daarom geen goed idee om die te verwijderen. Een eventuele hogere cat. (met een naam als Categorie:Doding) waaronder dan ook dood door schuld, dood door mishandeling e.d. vallen zou wel kunnen. De Wikischim (overleg) 7 aug 2017 11:35 (CEST)
Ik zou er echt voor willen pleiten om het aantal categorieën te verminderen. We hebben allerlei rode categorieën die weinig aan het project bijdragen en we hebben heel veel categorieën waar maar een paar artikelen in staan. Op Commons zie je die overcategorisering ook heel sterk en ik erger me er rot aan. We moeten af van de gedachte hoe we iets op kunnen splitsen, maar meer gaan nadenken hoe we de lezer ten dienste kunnen zijn. Die zal toch vooral het liefst na één klik een volle categorie willen zien, en niet voor elke twee artikelen een subcategorie willen aanklikken. Een onderverdeling onder een hoofdcategorie Doding levert echt geen voordelen op, alleen maar ergernis voor de lezer. Ymnes (overleg) 7 aug 2017 11:50 (CEST)
Met die invulling komt het volgens mij iig wel goed. Verder zijn er meen ik plannen om in de toekomst het verspringen tussen hele "bomen" van onder- en bovencats gemakkelijker te maken. Dat is natuurlijk vooral van belang op Wikipedia, maar wellicht ook hier. De Wikischim (overleg) 7 aug 2017 12:24 (CEST)
Het makkelijker springen tussen categorieën lost het niet op. Ook zo'n "all images" zoals ze op Commons gebruikt wordt niet. Moord, doodslag, enz. ligt heel dicht tegen elkaar aan. Er zit juridisch wel een verschil tussen, maar dat zit er ook tussen ADO Den Haag en PSV en die zetten we hier ook in één categorie Voetbal in Nederland. Ymnes (overleg) 7 aug 2017 12:31 (CEST)

Categorie:Albert Heijn[bewerken]

Ik vind het niet collegiaal om zonder enig overleg vooraf e.d. een net aangemaakte categorie te verwijderen. Daar zijn je extra knoppen ook niet voor bedoeld. Overigens geen bezwaar tegen een aparte categorie "Detailhandel" als zodanig (integendeel), maar dat maakt een eigen (sub)categorie "Albert Heijn" nog niet overbodig. De Wikischim (overleg) 7 aug 2017 14:06 (CEST)

Nu verwijt je mij dat ik het zonder overleg doe, maar kijk nou eens even wat je zelf doet. Vanmorgen hadden we het er hierboven nog over. Het is een rode categorie en overcategorisatie, terwijl Albert Heijn ook niet eens de enige supermarkt in Nederland is (POV dus). Ymnes (overleg) 7 aug 2017 14:07 (CEST)
En verwijt me alsjeblieft nooit het misbruik van knoppen. We doen hier nota bene bijna alles zonder overleg en als je rekening houdt met de mening van anderen (als die ergens geuit is) dan zou dat ook gewoon goed moeten kunnen gaan, zonder verwijten. Ymnes (overleg) 7 aug 2017 14:11 (CEST)
"Overcategorisatie" is een subjectief criterium; waar de één een bepaalde verregaande categorisatie "te ver" vindt gaan, denken anderen daar weer verschillend over. Wat je verder had kunnen doen is de door mij aangemaakte cat. ter beoordeling nomineren zodat ook anderen hier hun mening kunnen geven of deze extra deelcat. Categorie:Albert Heijn al dan geen meerwaarde had (er zijn immers nog minstens drie andere actieve bijdragers behalve jij en ik). In plaats daarvan koos je ervoor de cat. meteen te verwijderen, en dat laatste kon je alleen dankzij je beschikking over modknoppen, wat voor mij neerkomt op oneigenlijk gebruik daarvan. Sorry, maar dit zijn gewoon de feiten; jij hebt hier de keuze gemaakt om meteen te verwijderen, dan kun je verwachten dat je daarop wordt aangesproken. De Wikischim (overleg) 7 aug 2017 14:21 (CEST)
Als je wilt ruziën, dan ga maar een tijdje naar Wikipedia want daar heb ik geen zin in. Zo subjectief als jij het zegt, ligt het gewoon niet. Ik heb je er argumenten voor gegeven en het is gewoon niet nodig dat je altijd alleen maar jouw zin doordrijft. We hebben bijna nog meer categorieën dan nieuwsartikelen. Ik zou heel graag willen dat je daar weer aan gaat schrijven. Dat is ook goed voor de sfeer. Ymnes (overleg) 7 aug 2017 14:22 (CEST)

Ping[bewerken]

If you are free, please ping me.
Agastya (overleg) 12 aug 2017 21:11 (CEST)

@Agastya: Hi, what's up? Ymnes (overleg) 12 aug 2017 21:15 (CEST)
Would you mind collaborating for that ‎Bassel Khartabil article?
Agastya (overleg) 12 aug 2017 21:25 (CEST)
@Agastya: At this moment I don't understand why nothing happens over here. It seems as if the workshop has not started. So, I don't know if one is working on it and if we should take a role here. Ymnes (overleg) 12 aug 2017 21:31 (CEST)
No, I mean translating the obituary -- while you can translate the obituary, I could manage the recent events, regarding that tweet.
Agastya (overleg) 12 aug 2017 21:43 (CEST)
@Agastya: I don't really understand what you say. If you want me to translate something, I can do that (tomorrow, I think). Can you give a link what I should translate? Ymnes (overleg) 12 aug 2017 21:48 (CEST)
@Agastya: Oh I guess I understand. I can translate this for you. Is that what you mean? Ymnes (overleg) 12 aug 2017 21:53 (CEST)
@Agastya: I have started. If you wake up tomorrow, it's there :-) Ymnes (overleg) 12 aug 2017 22:00 (CEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── It would have been better if we could have done it side by side, now. But let's see.
Agastya (overleg) 12 aug 2017 22:13 (CEST)

@Agastya: Well I think my English isn't good enough to understand what your question is. Isn't it late a night there? About 4 o'clock or so? Ymnes (overleg) 12 aug 2017 22:16 (CEST)
@Agastya: I hope my English is good enough (see here). The article should be developed further, because of the freshness issue. Can you do that? Ymnes (overleg) 12 aug 2017 22:52 (CEST)
Are you still there? It is worth a shot asking either of the three about the free culture fellowship. Can you draft some questions about it, so we can interview them via email?
Agastya (overleg) 13 aug 2017 07:45 (CEST)
No, this was not what intended to. I never e-mail with the outside world. If there cannot be found any information on the internet we should abandon the article. No problem. Ymnes (overleg) 13 aug 2017 09:14 (CEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── What are you saying? Wikinews has oftn conducted interviews via email. And I am asking to interview someone from Creative Commons/Mozilla/WMF. What is the problem in that?
Agastya (overleg) 13 aug 2017 09:19 (CEST)

@Agastya: I never do that. The wiki and the real world are two seperate worlds for me. Ymnes (overleg) 13 aug 2017 09:23 (CEST)
If you do not want to disclose your email to the outside world, that is fine -- we have a Wikinewsie email for the accredited reporters.
Agastya (overleg) 13 aug 2017 09:27 (CEST)
@Agastya: I'm sorry. Ymnes (overleg) 13 aug 2017 09:32 (CEST)
@Agastya: May be these two sources may help you? [1][2] Ymnes (overleg) 13 aug 2017 10:36 (CEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── You are confusing two different things. The synthesis article is different. The interview is different. I am asking, would you like to interview those organisations reg arding the fellowship?
Agastya (overleg) 13 aug 2017 10:38 (CEST)

@Agastya: I have answered that one yet. Yesterday I though we had a deal that I would translate the obituary and you would manage the recent events. Have you changed your mind or didn't I understand you well? Ymnes (overleg) 13 aug 2017 10:42 (CEST)
Two different articles. I am currently working on the synthesis, but the interview would be the next one. Would you like to frame some questions?
Agastya (overleg) 13 aug 2017 10:59 (CEST)
@Agastya: I have no experience with that. Ymnes (overleg) 13 aug 2017 11:10 (CEST)
Have a look en:Mozilla, Creative Commons, Wikimedia Foundation collectively announce Bassel Khartabil Free Culture fellowship following execution of open culture activist.
Acagastya (overleg) 13 aug 2017 12:17 (CEST)
@Agastya: Thank you! Now there is an English version as well. That's great. Ymnes (overleg) 13 aug 2017 12:30 (CEST)

en:Twelve-year-old girl raped in India on Independence Day[bewerken]

Any chance you could translate this article? It is not lengthy, and machine translation would say:

"Vandaag is een twaalfjarig meisje uit Chandigarh, India, verkracht toen ze op school naar school was om de Indiase Independence Day te vieren.

Het meisje, een achtste leerling, stierf door het verkeerspark van het kind, gelegen in de sector 23 van de stad, toen de beschuldigde de minderjarige aanvalde. Politie Senior Superintendent Eish Singhal zei het incident plaatsvond rond 8:15 uur, lokale tijd. Een eerste onmiddellijke rapport is ingediend en de beschuldigde is aangeklaagd onder strafcodes 363 voor kidnapping, 373 voor verkrachting en bescherming van kinderen van seksuele misdrijven, aldus Singhal.

Singhal zei: 'Ze was op weg naar school en ging naar het park van de achterpoort'. Hij voegde eraan toe: "We hebben weinig verdachte afgerond en onderzoek is aan de gang." Ze werd naar een overheidsziekenhuis in sector 16, en na een medische test werd bevestigd dat de minderjarige seksueel aangericht was. De politie zei dat er maar één persoon bij de misdaad was betrokken, en werd onderzocht of de beschuldigde een mes gebruikte."

Of course it would not be accurate -- but can you have a look? (I have not created an article). Oh by the way, that article about Khartabil was published.
Acagastya (overleg) 15 aug 2017 21:54 (CEST)

@Acagastya: It's a very sad story, but the newsworthiness of it is not so big for the readers here. However sad this may sound. For the English language version this may be different, because English is a local language in India. When India is in the news for rape, usually it's a lot worse than this story. Google on "rape" and "India", and 4 days ago this story was published. I found a lot more that are very bad. If I would translate it, I would have to write such an article on a daily base to do justice for all the other victims. Ymnes (overleg) 15 aug 2017 22:32 (CEST)
Two things: What is the newsworthy criteria on Dutch Wikinews? And, since this is a volunteer project, you got to write what you choose to write. I don't cover local stories frequently. I would have written 225 articles, out of which only a dozen has to do with India. (This reminds me, Spanish Wikinews published an article about a truck incident in India, and I translated it to English)
Acagastya (overleg) 15 aug 2017 22:43 (CEST)
English is not a local language. Many do not understand English. English is one of the officially recognised languages. No state speaks English, most of them speak Hindi. There are 25 officially recognised languages.
Acagastya (overleg) 15 aug 2017 22:46 (CEST)

Aanslag[bewerken]

Ik kan maar even online zijn nu, maar misschien kan er nog iets vanuit Nederlands perspectief worden belicht om het artikel uit te breiden? Livenws (overleg) 17 aug 2017 21:46 (CEST)

Ik heb even een zin over 3 Nederlandse slachtoffers toegevoegd en een link met Wikidata. Morgenvroeg zal ik er meer over schrijven. Ymnes (overleg) 17 aug 2017 21:59 (CEST)

De grote stille heide[bewerken]

Dag Ymnes,

eerlijk gezegd weet ik niet zeker of ik me voor deze pennevrucht niet een beetje moet generen. Komkommertijd / schoolkrantniveau? De rationale is dat ik graag af en toe positief nieuws (over de Nederlandse natuur) wil brengen. We hebben al zoveel somberheid om ons heen (en niet alleen in de natuur). Maar ik kon zo gauw niks beters vinden. Kijk maar eens wat je ervan vindt (vooral de filmpjes met "Op de grote stille heide" op YouTube natuurlijk!). Als je het echt niks vindt, mag je het er rustig afgooien, hoor!

Hartelijke groet, ook van Wilma, die op dit moment een mooi plaatje aan het uitzoeken is bij het stukje, --Dick Bos (overleg) 17 aug 2017 22:26 (CEST)

Ik ben er wel heel blij mee, hoor! Ik zal hem zeker niet weggooien. Wel wacht ik nog even tot morgen, om er wat nieuwswaarde bij te vinden. Komkommertijd schreef je al. Ik volgde zelf ook al de media met Witte eland gefilmd, maar vond prompt een wikipediaan die hem ook al op de plaat had vastgelegd :-) Morgen zoek ik even naar een aanvulling. Hartelijk dank voor je artikel! En welterusten voor zo. Ymnes (overleg) 17 aug 2017 22:45 (CEST)
Positieve berichten zijn ook belangrijk inderdaad. Ik ken een paar mensen die het nieuws niet meer willen volgen omdat ze er depressief van worden. Ted Turner van CNN zei laatst nog dat hij vaak bewust op zoek is naar positief nieuws, om een nieuwsuitzending niet een aaneengeregen hoeveelheid aan negativiteit te laten zijn. Morgen ga ik er naar kijken! Bedankt en met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 17 aug 2017 22:59 (CEST)
@Dick Bos, WeeJeeVee: Het is een heel leuk artikel hoor! Ik heb er net een alinea bij gezet, de tekst wat anders gestructureerd en hem een nieuwe titel gegeven. En hij is zeker niet op schoolkrantniveau. Hij staat nu hier: Opnieuw veel interesse voor heidelandschappen. Het is een leuke aanwinst en zeker niet om weg te gooien! Bedankt ervoor! Ymnes (overleg) 18 aug 2017 11:32 (CEST)

Verwijderen bovencats[bewerken]

Hoi Ymnes, het zou toch nog wel iets prettiger zijn als je dit soort vrij verregaande wijzigingen wat vaker eerst besprak − met bijv. de oorspronkelijke aanmaker van de cat., dat was ik in dit geval − alvorens ze door te voeren. Kort samengevat is het te kort door de bocht om vanwege de toevoeging van Categorie:Onnatuurlijke dood de Categorie:Misdaad hier weg te halen. Zie verder bijv. hier; de definitie van "onnatuurlijke dood" omvat dus meer dan enkel dood door een misdrijf. Als je hier een "alles tegelijk omvattende" tussencategorie wilt, zou dat Categorie:Dood door een misdrijf oid moeten zijn. Maar te veel tussencats is dan weer iets waar jij niet zo dol op bent, geloof ik. Mvg, De Wikischim (overleg) 27 aug 2017 21:321 (CEST)

Ik vind je reactie niet aardig. Ik dacht dat het een loop was. Ik hoef toch niet steeds op te passen of ik niet iets verkeerds doe? Ymnes (overleg) 27 aug 2017 21:35 (CEST)
Iedereen vergist zich weleens natuurlijk, daar gaat het ook niet om want dat snap ik ook best. Mijn reactie hierboven was ook niet speciaal vervelend bedoeld, maar ik had het zoals gezegd wel leuk gevonden als je met mij eerst hierover had overlegd. Nu moet het weer achteraf. Kan ik er verder dus van uitgaan dat je akkoord bent met de huidige oplossing? De Wikischim (overleg) 27 aug 2017 21:41 (CEST)
Natuurlijk ben ik het daar wel mee eens, maar ik wil niet overal over overleggen als ik denk dat ik iets verbeter. Verbeteringen wil ik meteen doorvoeren als ik ze zie. Trouwens, onder Categorie:Misdaad hoort ook niet alles te staan. VJVEGJG, als je dat kunt verbeteren. Ymnes (overleg) 27 aug 2017 21:49 (CEST)
Er zit namelijk een juridisch verschil tussen overtreding en misdaad. Ymnes (overleg) 27 aug 2017 21:52 (CEST)
Klopt, die categorie is net als veel andere algemene cats nog wat rommelig, een erfenis uit de tijd dat dit project vrijwel volledig stillag. Ik kijk er eerstdaags zeker nog wel naar (jij mag het ook doen, natuurlijk :) ). Ik wilde hier daarnet een nog wat uitgebreidere reactie neerzetten (kreeg een bwc), maar dat kan misschien later nog of zo. De Wikischim (overleg) 27 aug 2017 21:58 (CEST)
Ik zou er niet te snel artikelen of categoriën uit verwijderen, maar eerst een nieuwe indeling uitdenken. Anders raken misscien artikelen uit beeld. Ymnes (overleg) 27 aug 2017 22:05 (CEST)
Categorie:Overtreding stond tot zo-even ingedeeld als ondercat. van Categorie:Misdaad. Op jouw advies heb ik dit nu gewijzigd naar de overkoepelende Categorie:Strafrecht. Het gaat idd. nogal ver om elke overtreding een misdaad te noemen. De Wikischim (overleg) 27 aug 2017 22:08 (CEST)
Het zou goed zijn om een overkoepelende term te vinden voor overtreding, misdaad en terrorisme. Ymnes (overleg) 27 aug 2017 22:14 (CEST)
Tja, zelf zo'n term bedenken mogen we hier nou net bij uitstek niet :) Overigens, volgens mij wordt terrorisme gewoon algemeen als een misdaad beschouwd. Dat kunnen wij dan ook gewoon overnemen. De Wikischim (overleg) 27 aug 2017 22:18 (CEST)
Als er een term of omschrijving mogelijk is die die catergoriën allemaal dekt, dan mogen wij die gewoon als categorienaam aanmaken. Het mooiste zou zijn wanneer onnatuurlijke dood daar ook onder valt. Ymnes (overleg) 27 aug 2017 22:23 (CEST)
Onrecht of onrechtmatig misschien? Ymnes (overleg) 27 aug 2017 22:46 (CEST)
Categorie:Onrechtmatige daad zou ik dan liever voorstellen. Een dergelijke tussencat. zou Categorie:Strafrecht wel iets ordelijker maken. Doen dan maar? --De Wikischim (overleg) 27 aug 2017 22:47 (CEST)
Lijkt me goed. Ymnes (overleg) 27 aug 2017 23:02 (CEST)

Nieuwsbrief Wikidata[bewerken]

Zou je het zien zitten de nieuwsbrief van Wikidata nog eens toe te voegen aan de lijst van Wikimedia-nieuwsbrieven?, ik kreeg hier een opmerking over dat die nog ontbrak. Livenws (overleg) 29 aug 2017 13:03 (CEST)

Sorry dat ik je terugdraaide. Ik kijk vanaf mijn tablet en kwam met mijn vinger op terugdraaien terecht. En bedankt voor de tip. De Wikidata-nieuwsbrief kan er inderdaad ook mooi bij. Doe ik later even. Ymnes (overleg) 29 aug 2017 13:38 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Ymnes (overleg) 30 aug 2017 13:14 (CEST)

Article about de Boer[bewerken]

Since de Boer was a Dutch footballer, I was wondering if you were interested to translate en:Football: Crystal Palace sacks de Boer in 77 days as manager?
Acagastya (overleg) 11 sep 2017 19:51 (CEST)

Also, do you know if someone has written an article about Nadal winning US Open?
Acagastya (overleg) 11 sep 2017 19:52 (CEST)
@Acagastya: It's headline news here indeed. I have my hands full with Suriname and the Caribbean Netherlands actually, and I hope someone else likes to write them. If not, I'll look if I find time tommorrow for Frank de Boer. Ymnes (overleg) 11 sep 2017 19:58 (CEST)
Okay. No problem. Let me ping @LIVE NIEUWS: and @De Wikischim: just in case they have some time to spare. By the way, are you still translating articles from other languages? Would you mind adding the inter wiki links (for English Wikinews)? Sometimes I lose track of them.
Acagastya (overleg) 11 sep 2017 20:09 (CEST)
@Acagastya: In our language version we fairly always link them on Wikidata, if we don't forget, as far as I know. I sometimes link other languages too. I even linked a tamil one with help from Google Translate Glimlach Ymnes (overleg) 11 sep 2017 20:25 (CEST)
See "Andere talen" (other languages) in our menu left (bottom) please. Ymnes (overleg) 11 sep 2017 20:28 (CEST)
Hi, sorry but because football is not one of my primary fields of interest, please do not expect me to contribute actively on this subject. (Personally I even have the opinion that football, as well as most other professional sports, can hardly be considered real news at all in the mere sense of the word, since it's for a very great part a commercial hype.) De Wikischim (overleg) 11 sep 2017 20:49 (CEST)
@Acagastya: I have just translated it: Crystal Palace dumpt al na 77 dagen Frank de Boer als trainer (a bit shorter). ps: If there is news from the Belgian players or managers you may also report me because I'm actually a Belgian (the only one here currently). I'm most interested in country against country football, and even more in cycling. Livenws (overleg) 11 sep 2017 23:02 (CEST)
this is not the first time I have been told sports news is not the real news. I am not offended. It affects lots of people and fits for any typical definition of news. (This is what I said a couple of years ago, and I stick to it). Thank you for translating it, @LIVE NIEUWS:. For Belgium, I would write, provided I get the news quickly. Could you please tell be some reliable news media of Belgium? (Ymnes, could you please tell me about Dutch news sources? I used to visit dutchnews.nl) I don't mind if it is in Dutch/French language, but I would also appreciate English sources (those who publish articles in English as well). We have a template for translated quotes, and we use original language quotes in the article. It is helpful there. Also, if there is a news story you want me to write, please let me know on my talk page, or ping us on @wikinewsie group on Telegram or @acagastya on Telegram. (I hope we don't evoke discussion about off-wiki, since we can see a message on instant messenger faster. And this is just to notify that X event happened. It is okay if you don't prefer to use Telegram. Anyways, I would check Wikinews very frequently.)
Acagastya (overleg) 12 sep 2017 03:59 (CEST)
@Acagastya: Flandersnews.be is the English version of Belgian public television. The Dutch version is: Sporza. Livenws (overleg) 12 sep 2017 17:23 (CEST)
@Acagastya: The list of news sites we use, is over here. In case of the three northern islands of the Caribbean Netherlands (St. Martin, St. Eustatius and Saba), many sources are in English (official language is Dutch, but commonly they speak English). So once and a while sites are bilingual (Dutch, English), like Caribbean Network, although the Dutch version has more articles. Than EuroNews is quite a big channel and they report on the Netherlands and Belgium. NOS Nieuws is first class qualilty and has a Just arrived in the Netherlands-section. Smaller ones that I don't really know are Dutchnews (as you mentioned), NL Times, Dutch Daily News, NewsNow and OnlineNewspapers. Caribbean sites cover some news on the Netherlands as well. Good luck! Ymnes (overleg) 12 sep 2017 17:46 (CEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Thank you, LIVE NIEUWS, Ymnes.
Acagastya (overleg) 13 sep 2017 17:17 (CEST)

You're welcome! Ymnes (overleg) 13 sep 2017 17:27 (CEST)
(also pinging @LIVE NIEUWS:) there is an update to this story Crystal Palace dumpt al na 77 dagen Frank de Boer als trainer) Would you mind translating it? en:Football: Roy Hodgson pens two-year contract; becomes seventh permanent manager in six years It does not have strong connection with Dutch/Netherlands, but it is an update of the previous event.
Acagastya (overleg) 15 sep 2017 16:25 (CEST)
Acagastya Sorry for the delay: but it's updated! Livenws (overleg) 22 sep 2017 19:43 (CEST)

Vraagje (over bestaansrecht individuele cats)[bewerken]

Hoi Ymnes, ik zie dat je de laatste tijd veel categorieën aanmaakt over individuele personen, vaak met (nog) niet meer dan één artikel erin. Daar heb ik helemaal geen probleem mee, integendeel. Maar toch, wat is nu het wezenlijke verschil met mijn Categorie:Albert Heijn die door jou vrijwel meteen na de aanmaak weer werd verwijderd (zie ook hoger op deze OP)? In de voornoemde stonden op het aanmaak al meteen drie artikelen, meen ik me te herinneren. De Wikischim (overleg) 24 sep 2017 12:21 (CEST)

Bij Albert Heijn speelden twee dingen. Er bestond toen nog niet eens categorieën over winkelketen en detailhandel, en daarbij had Albert Heijn ook in het artikel omgewisseld kunnen worden voor Jumbo, Dirk enz. Eigenlijk zitten we dan weer op het punt van de neutraliteit: waarom zouden we Albert Heijn zo groot in beeld brengen? Wat mijn probleem is met te veel categorieën, is dat je de artikelen dan moeilijker kunt vinden (een categorie met 2 artikelen van AH, 2 van Jumbo en 2 van Dirk vd Broek is eigenlijk net zo inzichtelijk). Bij politici is dat denk ik niet zo het geval, omdat ze heel onderscheidend zijn (andere partij, ander werkveld, e.d.). Maar, om ook even dat verschil te maken, wanneer Albert Heijn zelf onderwerp wordt van het nieuws (dus niet iets wat voor meer supermarktketens geldt), dan zou daar ook gerust een categorie van gemaakt kunnen worden. Dan heeft de categorie ook eigenlijk de functie van een dossier gekregen, net als bijvoorbeeld bij Problemen bij Insel Air e.d. Ymnes (overleg) 24 sep 2017 12:33 (CEST)
Die relevante bovencategorieën zijn er nu in ieder geval wel: Categorie:Detailhandel in Nederland en Categorie:Winkelketen. Verder: Albert Heijn is nu eenmaal relatief veel in het nieuws omdat het de grootste supermarktketen van Nederland is. Dat heeft verder niets met niet-neutraliteit, voortrekken oid te maken. De Wikischim (overleg) 24 sep 2017 12:38 (CEST)
Dat kun je toch niet menen, dat is reclame voor Albert Heijn. Als je voor die winkelketen evengoed Jumbo of Dirk, enz. had kunnen invullen, dan staat hij toch goed in die andere categorieën? Dat is toch niet zo raar? Ymnes (overleg) 24 sep 2017 12:45 (CEST)
Je begrijpt mijn punt hierboven nog niet goed, blijkbaar. Een eigen cat. voor AH is totaal niet bedoeld als een vorm van reclame. Albert Heijn komt als grootste Nederlandse supermarkt gewoon wat vaker in het nieuws dan andere ketens. Als Jumbo, Dirk e.d. ook vaker in het nieuws komen, kunnen die ook gewoon hun eigen cats krijgen (of misschien kan dat nu ook al wel, wie weet). De Wikischim (overleg) 24 sep 2017 12:49 (CEST)
Kun je voorbeelden van artikelen geven die alleen betrekking hebben op AH? Ymnes (overleg) 24 sep 2017 13:33 (CEST)
Vanzelfsprekend, zie Minister Verburg blij met diervriendelijker varkensvlees bij Albert Heijn en Albert Heijn haalt veertien eiersoorten uit de winkel. Verder zijn er nog twee artikelen waarin AH zijdelings genoemd wordt. De Wikischim (overleg) 24 sep 2017 13:45 (CEST)
Het eerste hoort wel het tweede niet in die categorie. De eerste is echter een persbericht en moeten we vanwege regels op Wikimedia verwijderen. Dan is de categorie weer leeg. Ymnes (overleg) 24 sep 2017 13:56 (CEST)
Waarom hoort Albert Heijn haalt veertien eiersoorten uit de winkel volgens jou niet in Categorie:Albert Heijn? De Wikischim (overleg) 24 sep 2017 13:58 (CEST)
Omdat alle supermarkten dat deden, zo breed had het ook behandeld mogen zijn in het artikel. Ymnes (overleg) 24 sep 2017 15:32 (CEST)

Categorie:Verkeer en vervoer in de Europese Unie[bewerken]

Van zichzelf is dit gewoon een zinvolle cat. Alleen, het enige momenteel overgebleven artikel wat ik zo zie dat erin zou kunnen is EU-lidstaten tekenen voor meer internationaal spoorgoederenverkeer. Dat is weer een Rijksoverheidsbericht en valt dus hoogstwaarschijnlijk af. De Wikischim (overleg) 7 okt 2017 18:43 (CEST)

Niet alleen dat, er is namelijk ook al een Categorie:Verkeer en vervoer in Europa. Ietsje ruimer dan de EU, maar toch. Ymnes (overleg) 7 okt 2017 18:51 (CEST)
Europa en de Europese Unie kun je echt niet zomaar gelijkschakelen. Categorie:Verkeer en vervoer in de Europese Unie zou een ondercat. van Categorie:Verkeer en vervoer in Europa (en natuurlijk van Categorie:Europese Unie) moeten zijn. Maar op dit moment is er dus geen zinvolle inhoud die in aanmerking komt, waarmee het bestaansrecht van de cat. op dit moment vervalt. De Wikischim (overleg) 7 okt 2017 18:59 (CEST)
Dat maakt toch niet uit Wikischim. Als iets in de EU gebeurt, past hij gewoon in deze categorie. En met maar 4 artikelen vindt de lezer dat veel begrijpelijker dan dat hij na het lezen van 3 artikelen nog moet doorklikken wat dan wel dat vierde artikel is in die EU-subcategorie. Ik kan me niet voorstellen dat er lezers zijn die dat gedoe willen. En we doen het ook voor de lezer, niet om over-technocratisch er nog een subcategorie bij de maken. Ymnes (overleg) 7 okt 2017 19:02 (CEST)
Het maakt wel iets uit, om de reden die ik hierboven noemde: Europa en de EU zijn niet hetzelfde. Doorslaggevend is hier enkel dat er momenteel te weinig inhoud is om alle betrokken cats mee te vullen. De Wikischim (overleg) 7 okt 2017 21:19 (CEST)
Ze overlappen wel vrijwel hetzelfde en alles van de Europese Unie, de Raad van Europa, de EEG, West-Europese Unie, de Europese Vrijhandelsassociatie‎, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa‎, de Europese Federatie van Bouwvakkers en Houtbewerkers, de Europese vakbondsfederatie voor textiel, kleding en leder, enz. enz. enz. kunnen mooi in een Europese categorie staan. Alles om de lezer van dienst te zijn. Ymnes (overleg) 8 okt 2017 11:06 (CEST)

Burqa ban[bewerken]

(CC @Ymnes:)(I assume you are from Netherlands). I came to know Burqa ban is currently being discussed in Dutch court. (link) In case there is a judgement, could you please ping me about it? It is an important story I don't want to miss. I have already missed the article for Austria's veil ban.
Acagastya (overleg) 16 okt 2017 18:33 (CEST)

@Acagastya: It's a partial ban, on which was decided by the Second Chamber (parliament) in November 2016 yet[3] To finalize the law, it should be approved by the First Chamber (senate) as well. I suppose that's what the BBC is refering to. Ymnes (overleg) 16 okt 2017 18:49 (CEST)
@Ymnes: If you get to know if the First Chamber votes for or against it, please ping me.
Acagastya (overleg) 16 okt 2017 19:07 (CEST)
@Acagastya: Sure, I do my best (hope that it will be clearly in the news) Ymnes (overleg) 16 okt 2017 19:17 (CEST)
@Acagastya: For your interest, here is an article from July about the Belgian law that was approved by the European Court of Human Rights. It may complete your picture, until the moment the Dutch law becomes definitive and the subject is fresh again. Ymnes (overleg) 16 okt 2017 19:28 (CEST)
Just got a notification from Euronews that the Senate approved the face veil ban. Something that we can write later today as there is not enough information available as of now.
Acagastya (overleg) 26 jun 2018 14:48 (CEST)
Zie ook [4]. De Wikischim (overleg) 26 jun 2018 17:26 (CEST)
@Acagastya: see wikilink to the article you're starting Glimlach Ymnes (overleg) 26 jun 2018 19:23 (CEST)

Iemand uit Suriname[bewerken]

Surinamefrans is wellicht iemand uit Suriname, misschien is wil die ook eens iets schrijven op Wikinieuws? :) Livenws (overleg) 23 nov 2017 17:01 (CET)

Bedankt voor de tip! Ymnes (overleg) 23 nov 2017 17:23 (CET)

Soefi-moskee[bewerken]

Bedankt voor het verduidelijken. Ik zag het vanmiddag zelf ook al staan in een van de Engelstalige bronnen. Ik had het nog aan het artikel willen toevoegen, maar was daar tot dusver niet aan toe gekomen. De Wikischim (overleg) 24 nov 2017 17:47 (CET)

Graag gedaan. Ik heb ook nog een foto gevonden van De Balie en dat artikel zal nog even in de lead zetten op de hoofdpagina. Ymnes (overleg) 24 nov 2017 17:49 (CET)

NYT artikel[bewerken]

Het is mij niet duidelijk welk type artikel het moet worden:

  • Standaard artikel
  • Interview artikel
  • Recensie artikel over een interview artikel Smiley.toerist (overleg) 29 nov 2017 12:12 (CET)
    • @Smiley.toerist: - Een interview zal een beetje moeilijk gaan omdat je met veel citaten over de grens gaat van het citaatrecht. Een recensie is meer voor een boek, film, enz. Maar een standaard-nieuwsartikel zou goed kunnen of een opiniestuk/column (ik denk dat je dat met recensie bedoelt). Het voordeel van die laatste is dat die vaak een groot aantal weken op de hoofdpagina staat, en een nieuwsartikel vaak maar 3 tot 6 dagen (in de categorie wereld, want België en ook enigszins Suriname en Caribisch Nederland worden het minst vaak ververst). Een opiniestuk hoeft trouwens niet heel sterk aangezet te zijn. Kijk maar eens naar "DENKs politieke rondreis door Suriname": daar vertel ik eigenlijk het verhaal en geef er nog wat inzichten naast (ik was hem eerst ook als gewoon nieuwsartikel begonnen). Het gaat er uiteindelijk om wat je zelf het meeste ligt. Ymnes (overleg) 29 nov 2017 17:02 (CET)

Een begin gemaakt. Alleen moet de titel niet beter 'De Saoedische lente eindelijk op komst?' Is er trouwens geen link mogelijk naar de Nederlandse Wikipedia voor Mohammad bin Salman al-Saoed? Lijkt mij niet logisch alles dubbel te doen.Smiley.toerist (overleg) 29 nov 2017 20:29 (CET)

@Smiley.toerist: Tof dat je dit oppakt! Ik geloof dat je vanaf de 4e dag op een nieuw project een titel mag wijzigen, dus dat heb ik net voor je gedaan. En linken gaat hier met het sjabloon {{w}} voor Wikipedia en {{c}} als er hier een categorie voor is. Als je klaar bent of nog andere vragen hebt, dan help ik weer. Ymnes (overleg) 29 nov 2017 20:50 (CET)
Die infobox en foto leken mij een aardigheidje, maar als je een of alletwee niet wilt, mag je ze er ook gerust weer uithalen hoor. Ymnes (overleg) 29 nov 2017 21:21 (CET)
Is goed. Het ging bijna fout met een bewerkingsconflict wanneer je het artikel hernoemde. Ik ben klaar. Ik ga niet in op de conflicten van MBS (Yemen, Lebanon en Qatar). Daar gaf hij in het interview weinig over los. Meeste inhoud is een brede vertaling.Smiley.toerist (overleg) 29 nov 2017 22:23 (CET)
@Smiley.toerist: Bedankt voor dit prachtige artikel! Ik heb hem in het leadblok gezet, want hij mag wel wat meer opvallen. Als je weer eens een goed artikel leest waarover je het wilt hebben, dan hoop ik dat je (naast Wikikpedia-kroeg) ook aan dit project denkt. Bedankt voor je bijdrage! :-) Ymnes (overleg) 29 nov 2017 22:59 (CET)

Corsica ontwikkelingen[bewerken]

In de Nederlandse pers hebben ontwikkelingen in de Franstalige wereld weinig aandacht. Zie Corsica kiest massaal voor confederalisme. Misschien iets voor Wikinieuws?Smiley.toerist (overleg) 4 dec 2017 10:52 (CET)

@Smiley.toerist: Jazeker, dit zijn goede onderwerpen hier. Heb jij er tijd voor? Ymnes (overleg) 4 dec 2017 13:15 (CET)
Ik heb nu wel even tijd. Ik pak het wel op. Zo uitgebreid als de jouwe van Saoedi-Arabië zal me niet lukken. Ymnes (overleg) 4 dec 2017 18:15 (CET)
Het is toch nog een groot artikel geworden. Met drie Belgische bronnen, terwijl ik geen Nederlandse tegenkwam. Het zal met het onderwerp te maken hebben :-) Ymnes (overleg) 4 dec 2017 19:17 (CET)

Suriname wacht op groei in de toerismesector[bewerken]

Hallo Ymnes, al in 1956 heeft de PanAm een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor toerisme in Suriname. Ook in 1968, 1970, 1972, 1973 en 1979 zijn er studies verschenen. Ik heb meegewerkt aan het raamwerkplan voor toerisme in Suriname dat in 1979 is opgesteld in opdracht van de Stichting Planbureau Suriname en het Ministerie van Economische Zaken. Door de militaire machtsovername van februari 1980 is daar jarenlang niets mee gedaan, maar onlangs hoorde ik van een oud-collega wiens zoon nog in Suriname woont dat het plan nog wel als een soort leidraad fungeert. Mogelijk is het nieuwe plan een actualisatie van het oudere. Vind je het zinvol om aan je opiniestuk iets over de geschiedenis toe te voegen? Groet, Kattiel (overleg) 7 dec 2017 13:24 (CET)

@Kattiel: Leuk om zo'n inhoudelijke reactie op een artikel te krijgen! Zelf heb ik daar niet het zicht op en we zitten momenteel ook midden in een soort van overlevingscrisis. Op dit moment is er namelijk een peiling gaande of een t/m alle zusterprojecten ontlinkt moeten worden. Zie Wikipedia:Opinielokaal/Links naar zusterprojecten (jij mag daar ook stemmen trouwens). Als je denkt dat je er een mooier artikel van kunt en wilt maken, voel je dan vrij om dat te doen. Zou je dat met bronvermeldingen lukken? Ymnes (overleg) 7 dec 2017 18:31 (CET)
Ik zal binnenkort kijken wat ik ervan maken kan. Was bang dat mijn informatie te zeer gedateerd was (van 1979). Groet, Kattiel (overleg) 7 dec 2017 18:34 (CET)
Ik zie ervan af Ymnes, heb momenteel andere dingen aan mijn hoofd waardoor Wikipedia en Wikinieuws even geen prioriteit hebben. Wel heb ik inmiddels gestemd voor het behouden van de links naar zusterprojecten. Groet, Kattiel (overleg) 11 dec 2017 13:22 (CET)
@Kattiel: Bedankt voor je reactie, dat is geen probleem hoor. Ook bedankt dat je je stem hebt laten horen. Wie weet tot later op dit project en anders op Wikipedia. Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 11 dec 2017 16:43 (CET)

Query[bewerken]

By this, did you mean a news article from 2012 was "published" on Dutch Wikinews as of 2017? Can you share the link?
Acagastya (overleg) 1 jan 2018 11:02 (CET)

@Acagastya: Toestand prins Johan Friso blijft kritiek. Ymnes (overleg) 1 jan 2018 11:08 (CET)

Categorie:Conflict en Categorie:Geweld[bewerken]

Hoi, deze twee cats lopen nu nogal door elkaar, zie ik. Iets als dit snap ik even niet; de categorie heet immers "geweld in Suriname". Ik denk dat het op zich zeker zin heeft om ze gescheiden te houden, al is conflict natuurlijk wel een heel breed begrip. Een conflict hoeft niet per se met geweld gepaard te gaan. De Wikischim (overleg) 6 jan 2018 12:13 (CET)

Ik kwam er ook niet uit, en ik dacht dat ik alles weer teruggezet had naar hoe het stond. Ben ik iets vergeten? Ymnes (overleg) 6 jan 2018 12:15 (CET)
Is dit een idee? Geweld kun je zien als een conflict dat is geëscaleerd, dus leek "Conflict" me hier geschikt als bovencategorie; geweld maakt per definitie deel uit van een conflict, maar niet elk conflict is gewelddadig, is het idee hierachter. Alleen moet nu de subcategorisatie weer even overal logisch gemaakt worden. De Wikischim (overleg) 6 jan 2018 12:44 (CET)
Nog een andere mogelijkheid is misschien de twee cats naast elkaar te laten bestaan, in plaats van Categorie:Geweld als subcat van Conflict. te laten bestaan. Dat zal alleen wel veel overlap opleveren. De Wikischim (overleg) 6 jan 2018 12:48 (CET)
Ik vind geweld als subcategorie van conflict een heel goed idee. Dan hebben we ook geen overlap en volgens mij is dat gewoon een goede subcategorie. Ymnes (overleg) 6 jan 2018 12:51 (CET)

Met alle respect hoor...[bewerken]

... maar dit soort argumentatie vind ik toch wat merkwaardig. Je lijkt te suggereren dat de een hier meer mag dan de ander, puur op grond van iets als "het graag gezien zijn". Ik neem aan dat je zelf ook wel snapt dat ik het hier niet echt mee eens ben (al zal ik dit niet gaan terugdraaien want zo'n halszaak is het ook weer niet). De Wikischim (overleg) 9 jan 2018 16:26 (CET)

@De Wikischim: Ik had je de nadere uitleg al even per e-mail gegeven. Ik denk dat je me dan beter snapt. Ymnes (overleg) 9 jan 2018 16:42 (CET)
Ow... dat heb ik net even gemist, blijkbaar. Ik zal mijn wikimail dan nu nog eens checken. De Wikischim (overleg) 9 jan 2018 16:50 (CET)
Gelezen en gereageerd. De Wikischim (overleg) 9 jan 2018 16:56 (CET)

Tekst op je gebruikerspagina[bewerken]

Over de RSS-feed, die kan nu wellicht worden aangepast :). Livenws (overleg) 11 jan 2018 19:04 (CET)

@Livenws - Bedoel je dit? Want dan is het al klaar. Ymnes (overleg) 11 jan 2018 19:06 (CET)
Nee over dat op je gebruikerspagina: en binnenkort waarschijnlijk ook via Flipboard (of andere rss- of atom-readers). Livenws (overleg) 11 jan 2018 19:08 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Was ik glad vergeten. Dankjewel! Ymnes (overleg) 11 jan 2018 19:11 (CET)

Categorie:Terreurdreigingsniveau[bewerken]

Deze nieuwe cat. lijkt me op zich zinvol (misschien als vervanging van Categorie:Terreuralarm),. maar ik vind' m eigenlijk niet thuishoren op o.a. Bom ontploft tijdens optreden Ariana Grande in Manchester. Dit soort artikelen gaat immers over daadwerkelijk gepleegde aanslagen. Daarvoor is er nu al Categorie:Aanslag. Nochtans, er zijn zeker ook artikelen die wel in deze nieuwe cat. kunnen, maar ik zou even iets beter kijken per geval voordat je doorgaat met toevoegen. De Wikischim (overleg) 22 jan 2018 20:56 (CET)

Oh, is het misschien vanwege Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk is opgeschaald naar het hoogste niveau? Tja, het is niet het hoofdonderwerp van het artikel, maar het kan wel wmb. Mja, vooruit dan maar. De Wikischim (overleg) 22 jan 2018 20:57 (CET)

Ik ben het nog een beetje aan het bekijken en ik haal het inderdaad een beetje door elkaar. Bedankt voor de tip van dat andere artikel. Ik had in gedachte om tereurdreigingsniveau te laten gelden voor veranderingen in de dreiging en terreuralarm voor bommeldingen en dat soort dingen. Ik ben nog even een aantal minuten/kwartiertje bezig. Kijk dan gerust of alles goed staat en of het zo gewenst is. Dan maak ik het eerst even af zoals ik het gedacht had. Ymnes (overleg) 22 jan 2018 21:00 (CET)
@De Wikischim: Wil je kijken hoe de indeling geworden is? WJVEVJG om dingen beter in de categorieën te zetten als je dat nodig vindt. Ik hou m'n handen er deze avond verder van af. Ymnes (overleg) 22 jan 2018 21:12 (CET)
Wat me nu pas opvalt is dat Categorie:Terreuralarm een ONDERcategorie is van Categorie:Bommelding. Ik weet zo niet meer of ik deze indeling zelf heb doorgevoerd, maar het is natuurlijk onlogisch. Ik ga dit omdraaien. Denk je verder niet dat het beter zou zijn om ook van Categorie:Terreurdreigingsniveau een rechtstreekse ondercat. te maken van Categorie:Terreuralarm , ipv van Categorie:Terrorisme? De Wikischim (overleg) 22 jan 2018 21:20 (CET)
Oh kijk... nou ja, dit is dus niet logisch en bij deze ongedaan gemaakt. De Wikischim (overleg) 22 jan 2018 21:21 (CET)
Ik weet niet of de benamingen al goed zijn. Bij tereuralarm denk ik net als bij bommelding aan een specifieke melding die heel direct aan te wijzen is. Bij terreurdreigingsniveau denk ik aan nummer 1, 2, 3, 4, of groen, geel, oranje en rood, maar we gissen waar die dreiging precies is, Ymnes (overleg) 22 jan 2018 21:27 (CET)
Ik wilde net iets soortgelijks opmerken. Misschien moet Categorie:Terreurdreigingsniveau ook maar in Categorie:Overheid. De Wikischim (overleg) 22 jan 2018 21:30 (CET)
Goed idee Uitgevoerd Uitgevoerd Ymnes (overleg) 22 jan 2018 21:38 (CET)

Even ter info...[bewerken]

... op Sjabloon:Nieuwsblok Nederland uitgelicht stond nog het oude bericht over Everink, met daaronder de nieuwe tekst van vandaag. Ik heb het nu even opgelost. Het heeft er iets minder dan een uur zo gestaan. De Wikischim (overleg) 26 jan 2018 14:06 (CET)

Bedankt! Over het hoofd gezien. Ymnes (overleg) 26 jan 2018 14:22 (CET)

[5][bewerken]

Ik zat er eerder vanmiddag net over te denken om hetzelfde te doen, maar vond het bij nader inzien net niet relevant genoeg om daar als aparte categorie toe te voegen. Op dezelfde pagina zag ik toen wel een andere ontbrekende categorie, vandaar mijn bewerking. De Wikischim (overleg) 28 jan 2018 18:10 (CET)

Ik heb hem toegoegd vanwege deze zin: "Omwonende klagen over het lawaai dat dit veroorzaakt." Maar ik vind het zelf ook een twijfelgeval, omdat het een incident is en geen aanhoudende situatie. Het is mij om het even. Ymnes (overleg) 28 jan 2018 18:18 (CET)
Misschien kan-ie even blijven staan zodat de nieuwe categorie Geluidsoverlast een klein beetje gevuld is. Later komen er wellicht nog meer berichten met geluidsoverlast als belangrijkste thema. Dan mag deze er wmb wel weer uit. Mijn belangrijkste punt is hier eigenlijk dat je zo op den duur wel heel erg veel categorieën tegelijk krijgt per artikel, omdat een bepaald nieuwsbericht er ook maar zijdelings iets mee te maken heeft. Ik ben een voorstander van consequent categoriseren, maar dat hoeft wmb nou ook weer niet. De Wikischim (overleg) 28 jan 2018 18:23 (CET)

Suggestie[bewerken]

Aangezien je Categorie:Thierry Baudet zojuist hebt aangemaakt, zie dit nieuws van vandaag; [6]. De Wikischim (overleg) 3 feb 2018 11:44 (CET)

Ik ben inderdaad bezig hier een artikel over te schrijven :-) Ik wacht nog wel even de persconferentie van half 1 af voordat ik hem publiceer. Ymnes (overleg) 3 feb 2018 11:49 (CET)
Goed idee idd. Succes ermee nog. De Wikischim (overleg) 3 feb 2018 13:56 (CET)
Ben al klaar, ik zet hem er nu op. Ymnes (overleg) 3 feb 2018 13:59 (CET)

Kritische journaliste in Malta tot zwijgen gebracht door bomaanslag[bewerken]

Hallo Ymnes, vind je het gepast een afbeelding aan het artikel toe te voeken? Lotje (overleg) 10 feb 2018 16:50 (CET)

@Lotje: Dat past heel goed inderdaad. Ik heb hem er al ingezet. Bedankt voor de tip! Ymnes (overleg) 10 feb 2018 16:54 (CET)
@Ymnes:, fijn, bedankt. Lotje (overleg) 10 feb 2018 16:55 (CET)

Dank[bewerken]

Dank voor Uw bericht van 10-02-2018. --A Hooyer (overleg) 12 feb 2018 16:09 (CET)

Graag gedaan. Ik heb hier gereageerd. Ymnes (overleg) 12 feb 2018 17:32 (CET)

Categorie:Tsjaad[bewerken]

Even ter info: ik heb deze op Wikidata net verplaatst naar d:Q6985875, omdat daar ook alle overeenkomende Wikinews-cats in andere talen staan. Het lijkt me beste om het waar mogelijk altijd zo te doen. De Wikischim (overleg) 18 feb 2018 18:22 (CET)

@De Wikischim: Een categorie van hier moet in principe aan een artikel op Wikipedia linken. Dan moeten juist al die andere talen overgezet worden. Heb jij daar tijd voor? Ymnes (overleg) 18 feb 2018 18:23 (CET)
Iig niet vanavond, ik wilde nog andere dingen doen. Ik vind het zelf eerlijk gezegd het allerbelangrijkst dat alle Wikinews-cats zijn gelinkt. Wel jammer dat dit blijkbaar zo inconsequent is gedaan (door anderen). De Wikischim (overleg) 18 feb 2018 18:27 (CET)
Het is inderdaad jammer dat het niet voor iedereen duidelijk is. Dan zal ik het zelf straks wel doen. Ymnes (overleg) 18 feb 2018 18:28 (CET)
Zelfde verhaal voor Categorie:Cambodja, categorie:Kameroen e.d. Ik heb als tussenoplossing op de overeenkomende Wikipedia-hoofdartikelen (dus niet op de cats) het Zusterproject-sjabloon toegevoegd met de juiste links naar o..a de cats hier. Die koppeling werkt gelukkig ook zonder dat het via Wikidata hoeft te zijn. Wat dat betreft is er dus eigenlijk weinig aan de hand. Maar het is wel een inconsequent zootje zeg. De Wikischim (overleg) 18 feb 2018 18:59 (CET)
Waarom doorkruis je me toch....... Dit is toch extra werk. Ik zet het weer terug, sorry. Ymnes (overleg) 18 feb 2018 19:00 (CET)
Nee, wacht nou gewoon even. Het is nu net goed zo. De Wikischim (overleg) 18 feb 2018 19:01 (CET)
Tuurlijk niet, kijk ook maar in de kroeg van Wikidata. Ymnes (overleg) 18 feb 2018 19:01 (CET)
Ik vermoed dat mijn verzoek in de kroeg daar geen gewenst antwoord oplevert. Door jouw acties heb ik er nog eens extra werk aan. Doe dat nou alsjeblieft niet. Ymnes (overleg) 18 feb 2018 19:03 (CET)
(na bwc) Ik begrijp werkelijk niet wat het nu probleem is. De Wikinews-cats in de verschillende talen waren net mooi gekoppeld, en alles stond net ook goed via Wikipedia, maar jij draait alles gewoon weer terug. Dit schiet ook niet op. Afijn, doe het dan ook maar helemaal zelf. Hier heb ik echt geen zin in, sorry. De Wikischim (overleg) 18 feb 2018 19:05 (CET)
Ik zie net je opmerking op mijn OP van Wikidata, maar ik begrijp niet goed wat je bedoelt. Ik heb nu ook even geen zin meer om me er verder nog mee bezig te houden. De Wikischim (overleg) 18 feb 2018 19:09 (CET)
(nbc) Ik heb al gezegd wat ik aan het doen ben. Omdat alle Wikinieuws-categorieën aan Wikipedia-artikelen gekoppeld moeten zijn, moeten al die andere linken overgezet worden. Je vertelde dat je daar vandaag geen tijd voor had. Ik heb gezegd dat ik het dan nog ga proberen. Om dat ik het liever niet met de hand doe, heb ik gevraagd in de Wikidata-kroeg of het ook sneller kan. Daar wacht ik op, maar ik ben bang dat ik het met de hand moet doen. Als jij mijn werk doorkruist heb ik er alleen maar extra werk aan. Dat is toch niet goed? Ymnes (overleg) 18 feb 2018 19:10 (CET)
Maar dat koppelen kan dus ook met w:sjabloon:Zusterproject. Een kwartier of wat geleden deed ik het zo op w:Kameroen en w:Cambodja. Dus die Wikipedia-hoofdartikelen zijn nu al gewoon gekoppeld aan de betreffende cats hier. Dat hoeft dus niet per se via Wikidata. De Wikischim (overleg) 18 feb 2018 19:16 (CET)
Ik snap niet wat je bedoelt. Ik heb het erover hoe het via Wikidata gekoppeld moet worden. Dat is hun beleid daar en dat gaat inderdaad nogal eens mis. Ymnes (overleg) 18 feb 2018 19:18 (CET)
Oh, is het daar vast beleid? Dat wist ik nog niet. Misschien is dat dan de belangrijkste oorzaak van het misverstand. Het betekent denk ik wel dat er nog veel meer moet worden overgezet, ook voor veel andere talen. Pfff. De Wikischim (overleg) 18 feb 2018 19:27 (CET)
Ja, klopt. Ymnes (overleg) 18 feb 2018 19:31 (CET)
OK, mijn excuses dan voor de verkeerde bewerkingen op Wikidata. Niettemin zie ik de Wikinews-cats in de verschillende talen wel graag zo snel mogelijk weer goed gekoppeld. Het zou idd. mooi zijn als dat met een bot of zo kan, i.p.v. alles handmatig. De Wikischim (overleg) 18 feb 2018 19:34 (CET)
Samenvattend kan ik zeggen dat ik het oneens ben dat artikelen op Wikinieuws aan artikelen op Wikipedia gekoppeld worden. Romaine (overleg) 19 feb 2018 10:09 (CET)
Mij maakt het eigenlijk niet enorm veel uit of de koppeling (ook) naar een overeenkomende cat. op Wikipedia is. Maar ik vind het wel belangrijk dat de Wikinews-versies onderling zo goed mogelijk zijn gekoppeld. Jammer dat het specifieke beleid op Wikidata hierbij roet in het eten gooit. De Wikischim (overleg) 19 feb 2018 10:28 (CET)

Volgens mij praten we in elk geval een beetje langs elkaar heen. Wn-cats worden met wp-arts gekoppeld, wn-arts nooit met wp-arts. Ymnes (overleg) 19 feb 2018 12:39 (CET)

Categorie:Sint Maartens persoon[bewerken]

Is dit zeker zonder streepje? [7] Best verwarrend allemaal die schrijfwijzes. Livenws (overleg) 26 feb 2018 15:32 (CET)

Ik ben op zoek gegaan en het zou niet alleen wel eens kunnen kloppen wat je zegt, maar ook zou Sint(-)Maarten in de Nederlandse taal wel eens met een tussenliggend streepje geschreven kunnen worden. Ik heb de vraag op Wikipedia in het Taalcafé neergelegd. Bedankt voor de link! Ymnes (overleg) 26 feb 2018 18:18 (CET)

Weinstein[bewerken]

Leuk voor de afwisseling, al is het eigenlijk maar een wat mager artikeltje voor het leadblok, vind ik althans zelf (als auteur, dus). Maar ik vond dat het onderwerp hoe dan ook wat aandacht moest hebben. De Wikischim (overleg) 26 feb 2018 20:48 (CET)

@De Wikischim: ik zocht al een paar dagen naar afbeeldingen, en nu was het mogelijk om weer eens een ander onderwerp in de lead te hebben. :-) Ymnes (overleg) 26 feb 2018 20:53 (CET)

Passage in 3D restaurant-artikel[bewerken]

Zou je duidelijker willen aangeven waarom je dit weer terugzet? Een tekst in deze stijl heeft m.i. totaal niets met nieuws te maken. Ik val met name over Een avondje uit eten met de kleine chef kost u per persoon 129 euro. De lezer rechtstreeks aanspreken is sowieso al zeer ongebruikelijk. De Wikischim (overleg) 3 mrt 2018 19:42 (CET)

(na als zo vaak een bewerkingsconflict, zou je minder vaak willen opslaan op een overlegpagina?) Ik zette hem gewijzigd terug. Ik heb nu ook het woordje u eruitgehaald. Dat had ik erin gezet vanwege de leesbaarheid. Ymnes (overleg) 3 mrt 2018 19:44 (CET)
Is wel iets beter zo, maar erg blij ben ik nog steeds niet met deze hele passage. Voor dit soort dingen dient in de eerste plaats de site van het restaurant zelf, ons project hoeft geen verlengstuk daarvan te zijn. We geven het bedrijf nu hier een artikel omdat er opmerkelijk nieuws over te melden is, niet om er speciaal de aandacht op te vestigen voor wie er wil gaan eten. Mijn voorkeur gaat dus eigenlijk nog steeds uit naar weghalen, al zal ik dit zelf niet meer opnieuw doen. De Wikischim (overleg) 3 mrt 2018 19:48 (CET)
Ik vind die prijs wel heel belangrijk omdat dat voor een lezer die er niet heen gaat interessant is. Ik zal nog eens kijken. Ymnes (overleg) 3 mrt 2018 19:53 (CET)
Ik heb hem nog wat aangescherpt. Ik hoop dat je het zo wat beter vindt. Ymnes (overleg) 3 mrt 2018 19:55 (CET)
Niet echt eigenlijk, maar laat nu maar even zitten verder. Dank je overigens nog voor de titelwijziging bij het andere nieuwe artikel. Ik was niet zo blij met mijn eigen titel (te haastig gekozen). De Wikischim (overleg) 3 mrt 2018 20:00 (CET)
Heb er nog meer aan geschaafd, maar vind het nu eigenlijk ver genoeg, beetje te ver misschien. Graag gedaan die titelwijziging trouwens! Ymnes (overleg) 3 mrt 2018 23:17 (CET)

Opmerking ...[bewerken]

Ik ben Romaine niet Glimlach. Geeft verder niks hoor, maar ik zou de betreffende mail nog wel even doorsturen aan de goede medegebruiker. De Wikischim (overleg) 9 mrt 2018 21:19 (CET)

Hij was wel aan jou bedoeld, maar ik heb dezelfde eerst aan Romaine gestuurd Onaangenaam Ik was een beetje lui om dezelfde boodschap twee keer in te typen. Ymnes (overleg) 9 mrt 2018 21:23 (CET)
Oh, dan moet ik 'm dus nog even bekijken. Goed dat je dit nu zegt, anders had ik de mail waarschijnlijk nooit gelezen maar meteen weggegooid. In het vervolg is het dan toch wel iets handiger om niet te beginnen met "Dag Romaine" ... want ik ga dan automatisch uit van een verkeerd geadresseerde. De Wikischim (overleg) 9 mrt 2018 21:40 (CET)
Niks aan te doen, ik zal de volgende keer beter opletten. Ymnes (overleg) 9 mrt 2018 22:30 (CET)

Stef Bos....[bewerken]

Wat een blunder van mij, goed dat je het hebt gecorrigeerd. De namen lijken erg op elkaar en de zanger ken ikzelf al heel lang... De Wikischim (overleg) 21 mrt 2018 22:56 (CET)

Wie weet ooit nog, er zijn meer artiesten die de politiek ingegaan zijn :-) Ymnes (overleg) 22 mrt 2018 07:19 (CET)
Terzijde, vind je niet dat de redirect Stef Bos beëdigd als minister van Buitenlandse Zaken beter gewoon weg kan? Het is enkel misinformatie door een stomme fout van mij. Ik vind dat die niet zichtbaar in de hoofdnaamruimte hoeft te blijven. De Wikischim (overleg) 24 mrt 2018 13:01 (CET)
Er moet van buiten Wikinieuws naar onze artikelen gelinkt kunnen worden. Wat we dan vooral niet moeten doen is redirects verwijderen die geen enkel probleem vormen. Echt, je haalt één onzichtbaar probleem weg en veroorzaakt er andere problemen door. Ymnes (overleg) 24 mrt 2018 13:09 (CET)
Nou bij wijze van zeer grote uitzondering dan. Ymnes (overleg) 24 mrt 2018 13:12 (CET)

Opmerking[bewerken]

Je hoeft opmerkingen van Vinvlugt naar mij toe niet mee te tellen voor een dossier oid. Ik heb van Vinvlugt al vele jaren (al lang voordat jij überhaupt bijdroeg op wikiprojecten) van alles en nog wat aan persoonlijk commentaar te verduren gehad (tot een complete "zwarte lijst" op Wikipedia aan toe, waarin hij allerlei volgens hem vreselijk schadelijke overlegbijdragen van mijn hand door de jaren heen opsomde). Dus laat dat aspect maar zitten verder, aan een zo'n suggestieve opmerking zoals gisteren op mijn OP neem ik echt geen aanstoot meer. Verder is hij in principe toch gewoon welkom op mijn OP als het puur om inhoudelijke kwesties gaat, terzijde. Ik beschouw hem niet als een vandaal aangezien hij af en toe toch wel kleine correcties doet. De Wikischim (overleg) 19 apr 2018 17:39 (CEST)

Goed om te lezen dat je ertegen kunt. Ik vind echter dat hier nog een probleem van een andere orde speelt. We hebben hier een hele goede sfeer waar heel veel mensen zich prettig bij kunnen voelen. Als jij een foutje in een artikel van mij ziet, dan verbeter jij dat artikel. Andersom verbeter ik een artikel van jou als iets tegen kom. Dat doen we in harmonie. Vinvlugt zorgt er echter steeds weer voor dat er overal op overlegpagina's een verkeerde sfeer afdampt. Stel: er komt een potentiële gebruiker die niet niet het onnodige gepest en geklier van Wikipedia wil, en die kijkt hier wat rond. Die zijn we kwijt. Daarom heeft Vinvlugt (na lang geduld) zijn officiële waarschuwing. Als hij even schrikt en vervolgens constructief meedraait en nooit meer een sneer uitdeelt, dan is dat prima. Maar doet hij dat niet, dan is hij ervaren genoeg om te weten dat de grenzen voor hem hier bereikt zijn. Ook als hij jou opnieuw iets toe sneert waar jij vannacht gewoon om doorslaapt, dan denk ik ook aan die potentiële gebruiker die denkt dat hier de sfeer verpest zou zijn. En dan zijn de gevolgen voor Vinvlugt zoals ik hem gewaarschuwd heb. Want zonder hem doen we het hier hartstikke constructief. En dit project moet vooruit, in harmonie. (Had je de mijlpalen nog gezien die ik gisteren in de redactieruimte noemde? Dat doen wij, niet hij) Ymnes (overleg) 19 apr 2018 17:54 (CEST)
Ja, die bijdrage had ik al wel gezien. Ik was nog aan het nadenken over een goede reactie. Terzijde, met de vete tussen jou en Vinvlugt zal ik me hier verder niet inlaten. Ik hoop wel dat het niet al te dominant wordt hier. De Wikischim (overleg) 19 apr 2018 18:03 (CEST)
Dat doet geen recht aan mij. Voor een vete heb je twee schuldigen nodig, en daar hoor ik niet bij. Er ligt ook nogal een geschiedenis. Ik heb hem heel vaak gewaarschuwd en verder heb ik de uitleg hierboven afdoende gegeven. Groter wordt het niet, want dan zijn de gevolgen voor hem. Ik heb hier ook de rol van moderator en als hij hier onvriendelijk doet, dan weet hij nu waar zijn grenzen liggen. Ymnes (overleg) 19 apr 2018 18:07 (CEST)

Youtube[bewerken]

Kreeg een spam foutmelding toen ik een link naar een youtube filmje op wou slaan is dat niet toegestaan hier? Kolonel Zeiksnor (overleg) 21 apr 2018 01:34 (CEST)

Ik heb op je overlegpagina gereageerd. Ymnes (overleg) 21 apr 2018 06:46 (CEST)

Linkjes[bewerken]

Ik zag dat je weer wat linkjes had toegevoegd aan mijn nieuwe artikel. Ik vergeet dat echt de hele tijd xD Nielshoogvliet (overleg) 4 mei 2018 17:35 (CEST)

Graag gedaan, geen enkel probleem. Ymnes (overleg) 4 mei 2018 17:37 (CEST)
@Nielshoogvliet: Het Nederlandse blok kon trouwens wel een update gebruiken. Ik heb hem daarom leading gemaakt :-) Bedankt weer voor het artikel! Ymnes (overleg) 4 mei 2018 17:42 (CEST)
Ah, leuk! Ik ben nu bezig met een artikel over de etappewinst van Tom Dumoulin in de Giro d'Italia. Nielshoogvliet (overleg) 4 mei 2018 17:48 (CEST)
@Nielshoogvliet: Vanwege de kleurenfoto (maar ook omdat ik denk dat meer mensen Dumoulin kennen dan Krebbers) heb ik het artikel in het leadblok alweer snel gewijzigd naar die van Dumoulin. Je bent goed bezig!! Nog even een kleine tip. Bij al je artikelen schreef je het mooi op in eigen bewoordingen en dat was je wat minder goed gelukt bij het artikel van Krebbers. Ik heb hem daarom ietsje herschreven. Dat kan de beste over komen hoor en het was ook niet heel dramatisch. Hier is een tooltje waarmee je het eventueel zelf kunt checken. Ik gebruik hem zelfs wel eens voor mezelf als ik merk dat ik een beetje moe en ongeconcentreerd ben. Maar ik ben hoe dan ook heel blij met je bijdrages! Hierdoor is er meer variëteit en meer om te lezen en dat helpt dit project heel goed. Top dus! Ymnes (overleg) 4 mei 2018 18:43 (CEST)
Ja klopt, merkte zelf ook al dat het niet echt in eigen bewoordingen was geschreven, dank voor de aanpassingen. Die tool is zeker handig, zal ik ook gaan gebruiken! Nielshoogvliet (overleg) 4 mei 2018 19:11 (CEST)
@Nielshoogvliet: Goed dat je het nog even hebt nagelezen. Beetje slordig die taal-/typefoutjes van mij, sorry. Ymnes (overleg) 4 mei 2018 19:13 (CEST)
Haha, maakt niet uit hoor. Nielshoogvliet (overleg) 4 mei 2018 19:15 (CEST)

Categorie:Bedrijf e.a.[bewerken]

Hoi Ymnes, ik had eigenlijk liever eerst wat meer overleg gezien voordat je deze categorieën verwijderde. Kun je precies uitleggen waarom een Categorie:Bedrijf en subcats volgens jou per definitie niet zinvol is? De Wikischim (overleg) 5 mei 2018 09:42 (CEST) Idem voor Categorie:Internationale economie. De Wikischim (overleg) 5 mei 2018 09:43 (CEST)

Bedrijf(sleven) en economie overlapt heel veel en ik heb dit samengevoegd om overcategorisatie te voorkomen. Trouwens ook met de onderverdeling van Europa, wat ik nu beperkt heb tot grotere gehelen zoals de Europese Unie. Wanneer bijvoorbeeld Opel en Renault fuseren kan het beter in de 2 categorieën van de economie van Duitsland en Frankrijk staan. Of als het gaat over KLM - Air France, dan kan het beter in de 2 categorieën van de economie van Nederland en Frankrijk staan. Daarmee zijn die categorieën beter gevuld en hebben de bezoekers van bijvoorbeeld Wikipedia (via de link in de linkerbalk) er ook echt iets aan. Ymnes (overleg) 5 mei 2018 09:47 (CEST)
Het bedrijfsleven is een belangrijk onderdeel van de economie, maar economie als zodanig omvat meer. Het eerste zou daarom een ondercat. moeten zijn van het tweede. We hebben nu verder ook al eigen cats als Categorie:Talpa Media (die is nodig omdat er een aantal losse nieuwsberichten over Talpa zijn), daar hoort logischerwijs een overkoepelende Categorie:Bedrijf of iets dergelijks bij. De Wikischim (overleg) 5 mei 2018 09:52 (CEST)
Een veel beschreven onderwerp als Talpa is niet zo'n goed voorbeeld. Het gaat namelijk om de overcategorisatie waardoor je heel veel kleine categorieën krijgt. Iemand die dat wil volgen met RSS zal dan een hele hoop van die kleine cateogoriën moeten toevoegen aan zijn reader. Maar zoals ik al noemde: iemand die vanuit Wikipedia via de linkerbalk op bezoek komt, moet ook een redelijk gevulde categorie tegenkomen. Door bedrijf, bedrijfsleven en economie samen te voegen, bereik je dat. Daarmee is de bezoeker/lezer veel meer gediend. Theoretisch/wiskundig is er heel erg veel mogelijk. Maar dat is voor de lezer/bezoeker vaak helemaal niet zo praktisch. Ymnes (overleg) 5 mei 2018 09:55 (CEST)
Op den duur wordt het aantal artikelen over bedrijven hier gegarandeerd groter en komt er van alles door elkaar te staan, ook nieuwsberichten over hetzelfde bedrijf. Om het overzichtelijker te houden te houden is het dan toch weer nodig om Categorie:Bedrijf en bijbehorende deelcats te hebben. Op die reden had ik de betreffende cat. eerder alvast toegevoegd op bijv. Categorie:Talpa Media. Verder: een bezoeker hoeft volgens mij niet per se gediend te zijn met volle cats. De Wikischim (overleg) 5 mei 2018 10:00 (CEST)
P.S. Dat RSS kennelijk de categorisatie in de weg zit was mij nog niet bekend. De Wikischim (overleg) 5 mei 2018 10:02 (CEST)
Als ze "gegarandeerd" voller worden, dan klopt je voorbeeld. Maar bij heel veel van die categorieën is dat niet zo. Het zou zo kunnen zijn bij de categorie Nederlands bedrijfsleven, maar bij Nigeriaans bedrijfsleven is dat weer niet zo. Maar in plaats van er Nederlands bedrijfsleven van te maken, kun je het ook benoem: zoals dat nu bij Talpa en KLM al het geval is. Ymnes (overleg) 5 mei 2018 10:03 (CEST)
Uiteraard doel ik voor alles op bijv. Categorie:Nederlands bedrijfsleven, waarvan redelijkerwijs valt te verwachten dat die hier op afzienbare termijn verder gevuld zal worden. Bij iets als Nigeriaans bedrijfsleven is die kans idd. een stuk minder groot. Maar daar was sowieso nog geen eigen deelcat. over, meen ik (ik kan me althans niet herinneren die laatste ooit te hebben aangemaakt). De Wikichim (overleg) 5 mei 2018 10:09 (CEST)
Maar bedrijf en bedrijfsleven voegt toch niets toe aan economie. Dat is het issue hier. Groeit een van die categorieën uit zijn voegen, zoals gezegd, dan kun je daar een ander soort subcategorie voor maken zoals Talpa of KLM. We hebben die onderverdeling niet nodig, maar we moeten hem ook nog onderhouden terwijl we nu al niet bij waren met de categorisering. Ik ben ook vandaag weer bezig om allerlei rode categorieën te maken, te herbenoemen of op te ruimen. Economie is een hele goede samenvattende naam voor de categoriestructuur. Het verschil tussen economie, bedrijf en bedrijfsleven valt vaak amper te maken. Ymnes (overleg) 5 mei 2018 10:12 (CEST)
Dat laatste is geen uitgemaakte zaak, op andere wikiprojecten wordt dit onderscheid doorgaans wel gemaakt. Nogmaals: bepaalde vrij ingrijpende wijzigingen zoals deze in het vervolg graag eerst voorleggen in bijv. de Redactieruimte, en daarna pas eventueel uitvoeren. Nu hebben de anderen hier geen kans gekregen om te zeggen wat zij van bijv. Categorie:Bedrijf vinden. Ik vind dat jammer en zou die cat. dus liever tot nader order herplaatst zien. De Wikischim (overleg) 5 mei 2018 10:17 (CEST)
Terzijde: in Categorie:Economie staan ook deelcats als Categorie:Smokkel, Categorie:Begroting en Categorie:Belasting. De Wikischim (overleg) 5 mei 2018 10:20 (CEST)
Er kan geen argument verzinnen waarom bedrijf als categorie iets toevoegt. Ik heb echt heel veel argumenten gegeven en ik vind de keuze die ik gemaakt heb zo erg logisch, dan ik het niet nodig vond om er in het redactielokaal over te beginnen. Ik snapte eigenlijk juist niet waarom die categorieën überhaupt aangemaakt waren, omdat ze grotendeels overlappen met economie en helemaal niets toevoegen. Ymnes (overleg) 5 mei 2018 10:21 (CEST)
  • Zou je niet een x-aantal keren willen opslaan tussendoor? Ik heb al minstens 5 bwc's gehad. Ymnes (overleg) 5 mei 2018 10:21 (CEST)
Je zegt het zelf: jij vindt je eigen keuze erg logisch. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen die mening zomaar deelt (moet delen?). De Wikischim (overleg) 5 mei 2018 10:24 (CEST)
Ik zeg het omdat je zegt dat ik het van te voren had kunnen overleggen. Maar dat heb ik niet gedaan om nogal wat argumenten die ik hier gegeven heb en die het voor mij nogal logisch maakten om deze keuze te maken. Zo heel ingrijpend is het ook niet. Iemand die over die drie onderwerpen wil lezen, zal niet zo snel bij bedrijf of bedrijfsleven kijken maar eerder geneigd zijn om bij economie te kijken. Ik probeer bij dit soort dingen ook altijd uit te gaan van de lezer/bezoeker, noem het de klant. Ik wil graag dat die hier zijn plek vindt en er onder de koffie of borrel met een ander over gaat praten. Dat er tot in het oneindige categorieën aangelegd kunnen worden, dat is ook waar. Maar het is om meerdere redenen niet wenselijk (de klant zoals ik als noemde, maar ook het onderhoud zal gedaan moeten worden). Ymnes (overleg) 5 mei 2018 10:30 (CEST)
Het is normaal over dit soort zaken altijd eerst te overleggen, ook al omdat anderen dan ook eerst van jouw argumenten kennis kunnen nemen, in plaats van dat ze zoals nu ineens voor een voldongen feit staan. Ik reageer later misschien nog wel uitgebreider, nu even niet (geen zin in). De Wikischim (overleg) 5 mei 2018 10:39 (CEST)
Maar ik heb toch al andermaal uitgelegd waarom mij dat ik dit geval niet nodig lijkt. Ik heb ook al in veel gevallen juist eerst het overleg gezocht in de redactieruimte. Als iets zo duidelijk overlapt en geen toevoegende waarde heeft (ik zou dat ook wel graag beargumenteerd willen zien: wie heeft er waarom iets aan?) dan moet ik ongedwongen daarmee aan de slag kunnen om Wikinieuws te verbeteren. Er ligt ook gewoon heel veel werk en zojuist heb ik de laatste categorieën gemaakt waarvan nog een rode link bestond. Het volgende dat nog gedaan moet worden, is in elke categorie waar nieuwsartikelen in staan {{DPL-this}} toe te voegen en waar maar mogelijk {{Zusterproject}}. Ook zijn er nog heel veel categorieën waar nog wel een toepasselijke foto voor te bedenken is (in enkele gevallen zou ik dat niet doen omdat foto's soms ook schokkend kunnen zijn). Ymnes (overleg) 5 mei 2018 10:46 (CEST)
Dat laatste is een ander onderwerp (zij het ook belangrijk). Verder denk ik dat dit issue dan maar zelf in de Redactieruimte ga zetten, zodat anderen iig in ieder geval kunnen zeggen wat zij van "categoriseren op bedrijfsleven" vinden. De Wikischim (overleg) 5 mei 2018 10:51 (CEST)

New fotoimpressie[bewerken]

Hello, I've done a new fotoimpressie yesterday, but haven't put it on English Wikinews yet. I also haven't written the lead yet, just a fragment. Would you consider translating? I've just posted it at Anime North 2018. -- Zanimum (overleg) 27 mei 2018 23:01 (CEST)

Hi Zanimum, thank you, hoewever, please prevent that you put it on {{Publiceer}} (publicize) and keep it on {{Ontwikkel}} (develop). It prevents that an English language article is presented on the main page. I have corrected it now[8]. I need to go to work and will translate it when I come back. Nevertheless, thanks for your article and the photo's! Ymnes (overleg) 28 mei 2018 07:18 (CEST)
@Zanimum:, I have translated the text and wrote an introduction to it. I also gave it a lead title. This week I will not have enough time so I cannot spend a lot of time translating more. So I think it's better to leave it like this for one week. For that reason I have put it back tot the main page with {{Publiceer}}. Later I can look what you have written in English and I may add some translated pieces from there to the article. Thank you very much again! It's always nice to welcome your articles here! Ymnes (overleg) 28 mei 2018 18:57 (CEST)

Dordt in Stoom 2018[bewerken]

Ik heb een artikel in concept aangemaakt. Kan er nog een verwijzing naar de Commons om alle beelden te bekijken?Smiley.toerist (overleg) 1 jun 2018 14:47 (CEST)

Ja dat kan met het Commons- en zusterprojectensjabloon. Ik ben nu op reis en beperkt met een mobieltje. Je mag zelf wel even kijken wat het beste past. Bedankt voor het artikel! Ik heb hem gepubliceeerd op de hoofdpagina. Top! Ymnes (overleg) 1 jun 2018 16:44 (CEST)
@Smiley.toerist: Ik heb er net het commonsjabloon ingezet. Het zusterprojectsjabloon zou ook nog kunnen, als je dat wilt. Die zie je bijvoorbeeld in de categorie Dordrecht. Ymnes (overleg) 2 jun 2018 09:39 (CEST)

Ter info...[bewerken]

Misschien wel leuk om even apart te melden; er staat nu een (gedeeltelijke) vertaling van een van jouw nieuwe artikelen van vanavond op de Franstalige Wikinews, zie fr:Baisse forte du nombre des affiliés aux syndicats belges. Overigens is het nog wel even afwachten of ze het daar ook goedkeuren voor publicatie. De grenzen zijn daar echter behoorlijk laag (heel anders dan op Wikinews-en, waar ze juist enorm streng zijn). De Wikischim (overleg) 7 jun 2018 20:22 (CEST)

Leuk, dank je! Ik versta Frans redelijk (vooral schriftelijk), maar zelf schrijven gaat me te ver. Ymnes (overleg) 7 jun 2018 20:29 (CEST)

"Update" e.d.[bewerken]

Een van de nadelen van het gebruiken van het "Update-sjabloon" vind ik dat je hetzelfde bericht twee keer of soms zelfs nog vaker ziet staan bij "NIEUWSFEED" rechts onderaan op de Hoofdpagina, onder verschillende datums. Ik vind dat wat zonde van de ruimte zeg maar, en het ziet ook gewoon wat klungelig uit (dat laatste is vooral mijn POV natuurlijk). Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet helemaal goed waarom het volgens jou voor de lezer moeilijker te begrijpen zou zijn als de hoofddatum van het nieuwsbericht naar vandaag verzet wordt. Vind je het heel bezwaarlijk als ik mijn eerdere versie van vanavond weer terugzet? De Wikischim (overleg) 19 jun 2018 22:27 (CEST)

Dat bezwaar heb ik inderdaad. Ik loop daar ook al langer tegenaan. De twee redenen gaf ik in de samenvattingsregel. Dat iets twee maal in de nieuwsfeed staat vind ik eerlijk gezegd niet zo'n probleem, omdat de linkkleur van allemaal gewijzigd is als je hem eenmaal hebt gelezen. Ymnes (overleg) 19 jun 2018 22:30 (CEST)
Zou je misschien nog willen uitleggen waarom het dit voor de lezer moeilijker te begrijpen zou maken? Uit je samenvatting kan ik de reden daarvoor niet opmaken nl. De Wikischim (overleg) 19 jun 2018 22:33 (CEST)
Het is raar en het voelt daarom verkeerd om een andere datum te noemen dan toen het gebeurde. Lezers zullen vaak reageren: de 19e klopt niet, het was de 18e. Als ze de redenatie er niet achter snappen, 'is Wn niks'. Vandaar. Ymnes (overleg) 19 jun 2018 22:38 (CEST)
Precies daarom had ik o.a. vanmorgen al gewijzigd in maandagmorgen (in de huidige versie heeft die wijziging geen zin meer). Dit is voor mij niet per se een halszaak oid, maar ik had het toch best prettig gevonden als mijn versie was blijven staan. Met de huidige ben ik wat minder gelukkig. De Wikischim (overleg) 19 jun 2018 22:42 (CEST)
Mijn laatste voor vanavond. Met jouw oplossing staat het artikel niet in de datumcategorie van toen het gebeurde. Ymnes (overleg) 19 jun 2018 22:46 (CEST)
Misschien is het je nog niet echt opgevallen, maar dat gebeurt hier echt wel vaker zo. Ik heb nu tijd noch zin om uitgebreid te gaan zoeken, maar ik zou zo een lijstje kunnen geven. Afijn, misschien iets voor later. De Wikischim (overleg) 19 jun 2018 22:48 (CEST)

Geldverslindend fenomeen[bewerken]

+- 3 PowFlitsen per dag, evenveel als vroeger maar niet meer op tv. https://nieuws.npo3.nl/ Web-onnly. Dit past beter bij de doelgroep. Aeginatetra (overleg) 21 jun 2018 17:52 (CEST)

Dat is je eigen bevinding. Ben je alleen lid van PowNed of ben je ook dichter bij de omroep betrokken? Ymnes (overleg) 21 jun 2018 17:54 (CEST)
zie https://www.trouw.nl/home/powned-voor-weldenkend-nederland~a89f205a/ Aeginatetra (overleg) 21 jun 2018 17:58 (CEST)
Ik heb net al 50 cent uitgegeven aan Blendle. Ik zie even niet waarom dit feit zo belangrijk is. De andere bron schreef dat er in 2014 gestopt is met PowNews omdat bijna het hele budget eraan opging. Is dat budget nu hoger dan of is er toch iets meer veranderd sinds het op internet verder gaat? Of iet het de opvolger en niet de oude versie van PowNews? Ymnes (overleg) 21 jun 2018 18:05 (CEST)
Ahso! Dat was in de tijd dat er nog werd gepresenteerd vanuit een vaste studio. Dat kost natuurlijk meer, nu is dat al een tijdje niet meer het geval. Het format is wel regelmatig wat aangepast. Maar bv. 'Marokko op 1' laat het nieuwe PowNed op tv zien. Aeginatetra (overleg) 21 jun 2018 18:15 (CEST)

Afbeelding in leadbox[bewerken]

Hoi Ymnes, ik twijfel eerlijk gezegd een beetje over c:File:Openingstoespraak door Winnie Sorgdrager (Bestuur Stroom) (cropped).jpg. Er is m.i. maar heel weinig verband met het onderwerp waar het hier om gaat. Ik klikte 'm aan omdat ik wilde kijken of het bijv. om een afbeelding van vandaag gaat, maar hij blijkt bijna tien jaar oud. Vind je het dus niet erg als ik probeer iets anders te vinden? Het is jammer dat er op Commons niet echt veel bruikbaars over dit onderwerp staat. Dat zal wel komen doordat de hele fipronilaffaire toch vooral Nederland betreft. De Wikischim (overleg) 25 jun 2018 22:55 (CEST)

Geen probleem hoor. Het vinden van een goede afbeelding is altijd lastig. Zelf had ik Sorgdrager ook al tien jaar niet meer in het nieuws gezien en was me het verschil niet echt opgevallen. :-) Ymnes (overleg) 26 jun 2018 07:07 (CEST)

Nog maar eens ...[bewerken]

Ik weet natuurlijk dat je het niks vindt, maar dit gaat juist over De Telegraaf. Ik ben van plan hier later vanavond een bericht over te schrijven en daarvoor wilde ik eigenlijk ook De Telegraaf zelf als een van de bronnen gebruiken, sorry. Zij zijn immers zelf het nieuws, in dit geval. De Wikischim (overleg) 26 jun 2018 18:19 (CEST)

@De Wikischim: De Telegraaf is hier de slechtste bron die je maar kan kiezen. Ten eerste is De Telegraaf als bron niet betrouwbaar en ten tweede schrijft De Telegraaf over De Telegraaf. Daarbij hebben wij hier een lopende afspraak dat we De Telegraaf niet als bron kiezen. Ik neem aan dat je je gewoon aan de afspraak houdt, want hier daag je me uit en dat vind ik erg vervelend. Het is niet de bedoeling dat je hier de baas speelt. Dat lijkt mij nogal duidelijk dat dat ongewenst is. Ymnes (overleg) 26 jun 2018 18:23 (CEST)
Eh, kijk ook nog eens goed naar jezelf, zou ik zeggen. Wie speelt hier nu precies de baas? Ik zal verder wel kijken of er een mouw aan te passen valt. Het bericht kan hier hoe dan ook niet ontbreken. Verder zal ik er maar ronduit voor uitkomen: je ronduit commanderende en agressieve toon op momenten als deze bevalt me allerminst. De Wikischim (overleg) 26 jun 2018 18:26 (CEST)
@De Wikischim: Ik speel hier helemaal niet de baas. En dit is al de zoveelste keer dat je tegen mij aan zit te trappen en ruziën. Hou daarmee op en hou op over mij heen te lopen. En: hou op de baas te spelen! Ymnes (overleg) 26 jun 2018 18:29 (CEST)
Ik ben jouw ruzie hier trouwens niet begonnen, hou dat goed in beeld. Ik begin helemaal geen ruzies met jou, maar hou me alleen aan afspraken. Ymnes (overleg) 26 jun 2018 18:30 (CEST)
Ik vraag me ook af waarom je me ook elke keer moet uitkafferen en oppositie tegen me moet voeren, terwijl ik hier gewoon afspraken uitvoer. Ik hoop dat je het in het vervolg leefbaar voor mij wilt houden, want zo is er geen bal aan voor mij. Elke keer moet ik maar die aanvallen van je verduren. En zeg niet weer onterecht dat dat aan mij ligt. Ik ga geen voorbeelden van andere Wiki's aanhalen, maar je weet zelf ook wel dat je dit niet alleen bij mij gebeurt. Hou er echt alsjeblieft met op! Ik ben je aanvallen echt helemaal zat!! Gooi de computer dan uit als je weer zo'n aanval hebt. Ymnes (overleg) 26 jun 2018 18:56 (CEST)
(na bwc) Ik ben hier net een paar keer aan een reactie begonnen, maar om te voorkomen dat de rest van mijn avond compleet bedorven raakt zal ik het hier dan verder maar bij laten. Verder wil ik dan alleen nog even verwijzen naar Wikinieuws:Redactieruimte/Archief/2017#HLN op Wikipedia in de ban. Het is buitengewoon jammer dat Livenws en eerder al Huhbakker beiden niet meer actief zijn. Zolang jij en ik als enigen hier structureel actief zijn, zal dit wel een impasse blijven. Het zij zo. Ik houd er voor nu wel over op. De Wikischim (overleg) 26 jun 2018 18:58 (CEST)
Dat was niet het enige overleg en dat weet jij ook. We hebben ook op allerlei plekken gediscussieerd over de persberichten en het ervan in de ban doen is mogelijk het verlies van Huh geweest. Daarover is trouwens gestemd, er zijn ook nog opmerkingen van anderen geweest en Wikipedia heeft HLN en De Telegraaf ook in de ban gedaan. Ik wil je verzoeken hier niet meer op terug te komen want zo wordt het nog een keer een splijtzwam. Het is zeer goed beleid dat we nu hebben en ook heel duidelijk. Er zijn genoeg andere bronnen, ook voor het onderwerp dat je vandaag nog wilt beschrijven. En dat is eigenlijk altijd wel zo. Ymnes (overleg) 26 jun 2018 19:08 (CEST)

Opmerking...[bewerken]

We botsen ook weleens een beetje af en toe, maar ik wil nog eens benadrukken dat ik je inspanningen op dit project over het algemeen al vanaf het moment dat je hier begon zeer hoog waardeer. Sorry als ik misschien af en toe net wat te onempathisch overkom in overleg of zo. Een bekend probleem met digitale communicatie is dat het vaak net iets anders overkomt dan bedoeld. Ik kom verder ook maar gewoon uit voor wat ikzelf het beste acht voor dit project. Ik sluit natuurlijk niet uit dat ik me kan vergissen waar het technische zaken als zoekmachines betreft. De Wikischim (overleg) 6 jul 2018 11:45 (CEST)

Bedankt voor dit bericht! Het is heel positief hoe je over me schrijft en dat had ik eigenlijk nu ook gewoon even nodig. Hier op Wikinieuws probeer ik je geregeld je zin te geven over dingen die ik zelf liever anders wil, of waarover ik soms niet echt een mening heb gevormd. Als ze geen halszaak voor mij zijn, dan laat ik het er gewoon bij zodat je hier ook vooral jouw ding kunt doen en je het hier naar je zin hebt. Er zijn slechts enkele dingen, maar voor mij wel heel belangrijke, waarvan ik wel echt een punt kan maken. Ze liggen vooral in de sfeer van het hooghouden van de kwaliteit (ik wil gewoon kunnen blijven opscheppen dat de kwaliteit hier gemiddeld hoger ligt dan op ander projecten, zelfs dan Wikipedia) of in de aantrekkelijkheid en toegankelijkheid voor mensen van buitenaf (inclusief de redirects om op het juiste artikel te komen). Ik denk dat ik daar het meeste mee verklaar waarom ik mij soms even hard maak voor een bepaald punt. Er zijn echter ook dingen die jij belangrijk vindt en ik geef je daar vaak je zin. Ik zeg het er misschien niet altijd nadrukkelijk bij, maar in nogal wat gevallen zou ik het zelf anders doen. Ik wil echter dat jij hier ook geregeld je zin krijgt zodat je het gevoel hebt dat jij hier ook veel beslist. Er zijn dus geregeld dingen die ik gewoon laat zitten, wetende dat het jouw keus is en jij dat blijkbaar wilt. Maar je doet natuurlijk ook veel dingen waar ik het niet alleen eens mee ben, maar waar ik ook blij mee ben. Heel veel van je taalverbeteringen zijn heel belangrijk en de enkele keer wanneer ik daar niet zeker over ben, laat ik jouw keuze staan. En - om je ook nog meer complimenten te geven - ben ik erg blij met je productiviteit. Je bent altijd al de meest productieve artikelenschrijver geweest en zonder jouw artikelen kan dit project niet op dezelfde manier voortbestaan. Inmiddels is het toch maar liefst een project met meer dan 3300 artikelen en kunnen we ons onder de top 5 van Wikinews-edities rekenen. Bedankt voor je vriendelijke woorden! Laten we vooral gunnen dat de ander soms dingen heeft die hij per se zo wil. Gewoon af en toe een punt weggeven aan de ander, dat houdt de sfeer goed. Als we allebei een deel van hebben van wat we belangrijk vinden, dan blijft het ook de moeite waard om dit project uit te werken tot een succes. Prettig weekend alvast! Ymnes (overleg) 6 jul 2018 19:16 (CEST)

Re "YmnesTweets"[bewerken]

I hope someone is not trying to impersonate you. In case it is, let me know so that I can mark it as a fake account. (It was supposed to be a PM, but well)
Acagastya (overleg) 19 jul 2018 14:21 (CEST)

@Acagastya: it is me that clicked on following you Glimlach That okay I hope? Ymnes (overleg) 19 jul 2018 14:26 (CEST)
Just wanted to make sure it was you. :-D
Acagastya (overleg) 19 jul 2018 14:43 (CEST)

"In other language" for recent changes[bewerken]

I don't know how IWL is added for special pages, but nl's recent changes is not linked with other Wikinews' Recent Changes. I think an admin or a b'crat should be able to do that. Pinging @De Wikischim: as well.
Acagastya (overleg) 26 jul 2018 07:35 (CEST)

Yes, I had already noticed that too. It may be still a holdover from the time when Wikinews-nl had not yet been relaunched into main space. This should be fixed by someone. De Wikischim (overleg) 26 jul 2018 09:24 (CEST)
Acagastya, I don't know what IWL is. Another thing: please use Wikinieuws:Ambassade (Embassy) or Wikinieuws:Redactieruimte (Village pump) for these things. Now you pinged me on three pages at two projects. Ymnes (overleg) 26 jul 2018 16:37 (CEST)
IWL s short form of inter wikilinks. Also, I think we need to set up inter wiki links for enwn's Water Cooler and nl's Ambassade so that it is easier to navigate across the various projects. On a side note, I will be creating IWLs for some articles on enwn and eswn next month, maybe we should fill in the blanks as well.
Acagastya (overleg) 26 jul 2018 18:22 (CEST)
@Acagastya: for Wikipedia we do it with {{w}} and I have created a similar one now for Wikinews with {{n}}. Usage: {{n|Wikinews:Water cooler|Water cooler|en}} results in Water cooler. Ymnes (overleg) 26 jul 2018 18:35 (CEST)

Howick en Lili[bewerken]

Nee, de reden is simpelweg dat het eerste artikel nog niet af was, terwijl vanmorgen ook nog niet bekend was dat ze alsnog mogen blijven. Ik had het eerdere artikel alvast in de hoofdnaamruimte gezet omdat ik een tijdje weg moest van mijn computer. Toen ik daarnet weer thuis was, hoorde ik op de radio van de nieuwe ontwikkelingen. Aanvankelijk was ik van plan om het bericht dat ik vanmorgen schreef geheel te vervangen door een nieuw bericht, nu maak ik er dan maar twee korte artikelen van. De Wikischim (overleg) 8 sep 2018 16:18 (CEST)

Okido, dat is ook goed. Dat ze mogen blijven is voor mij weer nieuw. Ymnes (overleg) 8 sep 2018 16:22 (CEST)