Overleg gebruiker:Vinvlugt

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikinieuws!

Introductie over Wikinieuws: welkom voor nieuwelingen

Hulp nodig?

  • Een overzicht van alle belangrijke pagina's op dit project: Wikinieuws:Help.
  • Voor al je vragen kan je terecht op de helpdesk.

Veel plezier en succes namens alle medewerkers van Wikinieuws!


Artikel starten
Een artikel starten kan je eenvoudig hieronder doen. Vul in het vak de titel in waarover je artikel zal gaan.
Maak je voor de eerste keer een artikel aan? Lees zeker de tips en tricks op de pagina: een artikel schrijven!


Je kan ook opinies, interviews, recensies, reisverslagen en nog veel meer schrijven, zie voor een overzicht: Wikinieuws:Originele reportage

Een beetje laat inmiddels, maar bij deze alsnog. De Wikischim (overleg) 19 dec 2017 11:21 (CET)

Dank! Vinvlugt (overleg) 19 dec 2017 11:35 (CET)

Exporteren van een conflict[bewerken]

Ik ben je bij deze nominatie over de categorie Dunkirk niet tegen gekomen, maar in plaats daarvan exporteerde je het overleg als conflict naar Wikipedia. Hij is je dus dubbel zwaar aan te rekenen, maar je lijkt niet eens te beseffen dat je daar flink over een grens heen bent gegaan. Zo getuige ook de reactie naar een andere gebruiker op Wikipedia, die je erop aansprak en die je persoonlijk aanviel met "je gepreek". Ik ben steeds uitgegaan van je goede wil, maar het lijkt er inmiddels niet meer op. Als dit jouw type project niet is, dan zou het logisch zijn dat je hier niet meer komt. Dat je hier wel komt, en al geregeld problemen hebt zitten maken, is niet leuk meer voor de werksfeer (en dat zeg ik nog heel beleefd). Nog geloven in je goede wil is naïef, het is genoeg geweest. Dit is dan ook de laatste waarschuwing. Ymnes (overleg) 8 jan 2018 18:28 (CET)

Het gaat me ook helemaal niet om die categorie, maar om die merkwaardige recensie. Dat ik me niet in die verwijderdiscussie heb gemengd komt dus daardoor, maar ook omdat ik geen enkele fiducie heb in jouw oordeelsvermogen, noch dat er serieus naar mij geluisterd wordt. Ik constateer echter dat de link op Wikipedia naar die recensie weg is, dus van mij heb je geen last meer. Ik zal geen discussie met je aangaan of jij uitgaat van goede wil bij mij, dat heeft weinig zin. Dank voor de laatste waarschuwing! Vinvlugt (overleg) 8 jan 2018 21:35 (CET)

Over dit...[bewerken]

Puur naar de letter heb je uiteraard gelijk, toch vraag ik me af of "17,5" hier gezien de context echt zó snel verkeerd opgevat kon worden als je lijkt te suggereren. Niettemin, duidelijker is natuurlijk idd. vrijwel altijd beter. De Wikischim (overleg) 6 feb 2018 12:21 (CET)

Nee, waarschijnlijk is de context wel voor iedereen duidelijk, maar erg verzorgd Nederlands is het toch niet. Vinvlugt (overleg) 6 feb 2018 12:54 (CET)

Over dit (2)[bewerken]

In dit geval: ja, haar is hier correct. Zoals je in de rest van de tekst waarschijnlijk hebt gelezen, is Sona de afkorting van Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen. Zie verder dit voorschrift van de Taalunie. De Wikischim (overleg) 15 apr 2018 22:58 (CEST)

Dank voor de toelichting. Nu alleen nog de vraag welke minister bedoeld wordt. Vinvlugt (overleg) 16 apr 2018 08:49 (CEST)
Die vraag moet je niet aan mij stellen, ik ben niet de auteur van de betreffende tekst. De Wikischim (overleg) 16 apr 2018 18:47 (CEST)
Blijkbaar is Wikinieuws ook helemaal niet de plek om vragen te stellen! Vinvlugt (overleg) 16 apr 2018 22:41 (CEST)
Je kunt daarvoor het beste denk ik gewoon de OP gebruiken. Die hebben we hier nl. ook standaard, net als bij alle artikelen op Wikipedia. Glimlach De Wikischim (overleg) 16 apr 2018 23:04 (CEST)
Beste De Wikischim, dat wist ik natuurlijk wel, maar hoe duidelijk wil je het hebben dat vragen hier niet op prijs gesteld worden? De OP gebruiken, dat ga ik na gedoe hier, hier en hier niet meer voor mijn lol doen. Vinvlugt (overleg) 16 apr 2018 23:28 (CEST)
Wikinieuws is inderdaad net zo min als Wikipedia een soort van Ask Jeeves. Het zou fijn zijn als jij mij niet kwalijk zou nemen dat ik je dat voor de zoveelste keer uitleg. Ymnes (overleg) 17 apr 2018 07:21 (CEST)
Toedeloe! Vinvlugt (overleg) 17 apr 2018 08:15 (CEST)

Officiële waarschuwing[bewerken]

Vandaag haalde je een hele zin uit een artikel, terwijl er één uitdrukking verkeerd vertaald was. Daar komt bij dat je de bron had geraadpleegd (er wat meer tijd in gestoken hebt) en wist wat het wel moest zijn. Ik maak ook wel eens een vergissing en het zou daarom constructief zijn overgekomen als je de (overigens kleine) fout had hersteld. Ik vind dan ook dat hier geen sprake is van een correctie van een fout, maar van het beschadigen van het artikel.
Ik heb die verwijdering ongedaan gemaakt met de opmerking: "Dan is herschrijven de optie, dit is hier geen Ik vraag u draait". Zelf had ik op dat moment alleen een mobiel apparaat tot mijn beschikking, dus meer kon ik niet doen. Dat rode 1'tje heb je vast in beeld gehad en ik ga ervan uit dat je dat wel gezien hebt. Maar ook daarna heb je niet het initiatief genomen om het artikel te corrigeren.

Dat meedraaien op een Wiki niet betekent "Ik vraag u draait" zou je toch kunnen begrijpen. Ik heb je hier op Wikinieuws ook drie keer moeten aangegeven dat het geen Ask Jeeves is. Toch deed je dít vandaag opnieuw. In plaats van dat je op een reactie gisteren van mij liet weten dat je snapt wat de bedoeling hier is, antwoordde je in de samenvattingsregel met een sneer "ga maar effe met iemand anders ruzie maken of zo, ik laat mijn humeur er niet door bederven," alsof je zomaar de schuld bij een ander mag leggen dat ik je deze regel al voor de derde keer opnieuw moet uitleggen. Terwijl je nog "Toedeloe!" schreef, bemoeide je je alweer na een uur met een andere discussie die ik had op Wikipedia, waar jij totaal geen rol in had. Vervolgens ben je hier opnieuw, terwijl dit toch een plek is waar je humeur wordt bedorven? Dit komt bij mij na alles wat we al beleefd hebben met jou niet meer betrouwbaar over. Hoeveel moeite ik ook doe, ik kan niet zien hoe ik bij jou nog uit kan gaan van goede wil. Reken mij dat niet aan, maar bedenk hoe je dat beeld zelf veroorzaakt hebt.

Gisteren kwam je hier met een belediging naar De Wikischim. Nadat hij je daarop wees, kwam gelukkig berouw en maakte je excuses wat voor De Wikischim voldoende was om te accepteren. Maar alleen al het idee dat je uit het niets die sneer uitdeelde...

Dit gaat dus maar door en door, ondanks de vele vriendelijke verzoeken en duidelijke uitleg die je hier gehad hebt. Je nam al het initiatief tot een peiling om Wikinieuws uit het zicht te trekken op Wikipedia. Je hebt daar niet je zin gekregen en ik heb je al vaker gezegd dat je je verlies moet nemen. Dit is blijkbaar niet je project. Kom hier dan ook niet steeds de sfeer verstoren.

Je gedrag omtrent dit project is niet normaal. Vandaag dus weer opnieuw. Deze wiki heeft te veel onze aandacht nodig om te veel met jou bezig te zijn. Welke verwijten je me ook gaat maken, die zullen je niet helpen. Weet gewoon dat de maat nu vol is. Domweg een stuk uit een artikel snijden waardoor er een fout uit is maar het artikel er een probleem bij heeft, mag niet. Hier steeds maar commentaren op de overlegpagina's plaatsen die de werksfeer hier verpesten, ook niet. Vragen over een artikel stellen om het vragen, of om je honger naar kennis te verzadigen: daar is dit project intrinsiek ook niet voor bedoeld.

Elk detail op zich is ook niet zo erg. Een ander hoeft zich daar ook geen zorgen om te maken. Maar bij jou tellen ze maar op en de emmer zit steeds voller.

Iedereen mag hier constructief meewerken en ook jij mag dingen corrigeren die fout zijn en zelfs zelf nieuwsartikelen schrijven. Maar het moet nu duidelijk zijn welk gedrag hier absoluut ongewenst is.

Het houdt een keer op. Mijn geduld is ook op. Omdat ik om niets steeds maar dingen van je moet slikken. We willen hier constructief, zonder sfeerbederf aan dit project werken. Je hebt uitleg genoeg gehad en ervaring genoeg hoe een wiki werkt. Vandaar deze waarschuwing. Ymnes (overleg) 19 apr 2018 17:16 (CEST)

Dag Ymnes, een project met drie bijdragers waarvan er een niet tegen kritiek kan en de andere twee niet tegen de grote leider in durven gaan is inderdaad niet mijn project. Ik zal dan ook niet meer bijdragen. Vinvlugt (overleg) 19 apr 2018 22:56 (CEST)
Beste Ymnes, Deze man komt uit Tilburg. Probeer daar rekening mee te houden. Hij bedoelt het niet slecht ben ik van overtuigd. Kolonel Zeiksnor (overleg) 20 apr 2018 11:59 (CEST)