Overleg gebruiker:Sidebart

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikinieuws!

Introductie over Wikinieuws: welkom voor nieuwelingen

Hulp nodig?

  • Een overzicht van alle belangrijke pagina's op dit project: Wikinieuws:Help.
  • Voor al je vragen kan je terecht op de helpdesk.

Veel plezier en succes namens alle medewerkers van Wikinieuws!


Artikel starten
Een artikel starten kan je eenvoudig hieronder doen. Vul in het vak de titel in waarover je artikel zal gaan.
Maak je voor de eerste keer een artikel aan? Lees zeker de tips en tricks op de pagina: een artikel schrijven!


Je kan ook opinies, interviews, recensies, reisverslagen en nog veel meer schrijven, zie voor een overzicht: Wikinieuws:Originele reportage


Met vriendejke groet, Ymnes (overleg) 24 feb 2019 01:48 (CET)

Vraag[bewerken]

Ga je dit nog verder invullen? In deze vorm kan het helaas niet blijven staan. We moeten hoe dan ook in alle gevallen een zo volledig mogelijke bronvermelding hebben. Dat zijn hier in de meeste gevallen rechtstreeks raadpleegbare websites. De Wikischim (overleg) 3 mrt 2019 18:12 (CET)

Links naar YouTube worden geblokkeerd merkte ik. Ik verwijder de link. Misschien vind ik nog een uitgebreid geschreven verslag.

Sidebart (overleg) 3 mrt 2019 18:30 (CET)

Ik zie dat het al verwijderd is. Sidebart (overleg) 3 mrt 2019 18:33 (CET)

OK, je wilde naar YouTube linken? Daar hebben we hier Sjabloon:Link YouTube voor. Maar let wel op, dit sjabloon is niet bedoeld om YouTube zelf als bron te gebruiken, want dat doen we hier in principe nooit. YouTube kan in sommige gevallen toegevoegd worden als externe link. Het gelinkte filmpje moet natuurlijk van een zekere kwaliteit zijn, want er staat zoals bekend veel rommel op YouTube.
Kijk maar even of je eruit komt met het sjabloon invullen, anders help ik wel even. De Wikischim (overleg) 3 mrt 2019 18:34 (CET)
YouTube als bron gebruiken kan trouwens in uitzonderlijke gevallen wel, zoals naar een betrouwbare documentaire op YouTube, en een paar andere mogelijkheden zoals ze ook op Wikipedia gelden.
Ik zag trouwens dat je de lengte van de video's benoemde in het sjabloon. Dat is echter niet nodig, omdat "t" de starttijd van de video is. Als daar de eindtijd ingevuld is, dan is hij gelijk weer afgelopen. Ik heb ze daarom er weer uitgehaald omdat te voorkomen. :-) Ymnes (overleg) 3 mrt 2019 19:57 (CET)

Bedankt voor je artikel![bewerken]

Hoi Sidebart, bedankt voor je artikel over SpaceX! Ik had er al aan gedacht dat we die eigenlijk niet mogen missen. Fijn dus dat je hem geschreven hebt! Ik heb hem net in de leadbox gezet op de hoofdpagina, zodat hij meer opvalt voor lezers. Nog even een tip: als je een nieuw artikel start, kun je dat het makkelijkste doen door de titel in te vullen in het kader "Start een nieuw artikel" op de hoofdpagina (je kunt daar ook komen door "Start artikel" te klikken in de linker menubalk. Als je hem op die manier start, krijg je namelijk alle onderdelen voor je artikel in een sjabloon gepresenteerd. Laat gerust weten als er vragen zijn, en succes verder! Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 3 mrt 2019 19:35 (CET)

Dankjewel en graag gedaan, ik verwacht dat mijn volgende artikel over Orbital Flight Test van Boeing zal gaan aangezien dat waarschijnlijk de volgende grote Amerikaanse ruimtevaartgebeurtenis gaat zijn en ik deze ook op Wikipedia bijhoud. Sidebart (overleg) 3 mrt 2019 19:53 (CET)
Dat is goed nieuws! Glimlach Ymnes (overleg) 3 mrt 2019 20:12 (CET)

Encyclopedische informatie niet te uitvoerig in een nieuwsbericht[bewerken]

Dag Sidebart, ik heb hier de achtergrondinformatie over het bedrijf weggehaald omdat dit volgens mij te uitvoerig is voor een nieuwsbericht. De lezer die meer over het bedrijf wil weten, kan daarvoor op de Wikipedia-link klikken. Verder een mooi artikel hoor! (Mocht je het toch in beknoptere versie ergens terug willen zetten, ga je gang.) Mvg, Encycloon (overleg) 12 mei 2019 14:48 (CEST)

Net als dat er op Wikipedia actuele artikelen staan, is er niets mis met achtergrondinformatie in nieuwsartikelen, net als dat in kranten en in actualiteitenprorogramma's gebeurt. Mocht je het niet met Encycloon eens zijn, dan mag je die verwijdering gerust terugdraaien. De mening van de schrijver telt zwaar mee op Wikinieuws en jij bepaalt in dit geval of het erin hoort. Ik vind je artikelen in elk geval heel goed en ook heel welkom. Top dat je ze schrijft! Ymnes (overleg) 12 mei 2019 20:22 (CEST)
Goed, dank je. Ik ga het terugdraaien, ik had die achtergrondschets er zeer beknopt in gezet, juist omdat de gemiddelde lezer over Blue Origin niet zoveel weet. Dit is niet voor de gemiddelde aviationweek lezer geschreven en is ook geen teletekst.
Geen probleem, ik zal er verder niet meer aankomen hoewel ik het dus persoonlijk anders gedaan zou hebben. Verder eens met de laatste twee zinnen van Ymnes. Mvg, Encycloon (overleg) 12 mei 2019 23:24 (CEST)
Goede keus en goede onderbouwing Glimlach Duim omhoog Ymnes (overleg) 13 mei 2019 18:53 (CEST)