Overleg gebruiker:Oscar

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikinieuws
----> leave a new message <-----
Welkom op Wikinieuws!

Introductie over Wikinieuws: welkom voor nieuwelingen

Hulp nodig?

  • Een overzicht van alle belangrijke pagina's op dit project: Wikinieuws:Help.
  • Voor al je vragen kan je terecht op de helpdesk.

Veel plezier en succes namens alle medewerkers van Wikinieuws!


Artikel starten
Een artikel starten kan je eenvoudig hieronder doen. Vul in het vak de titel in waarover je artikel zal gaan.
Maak je voor de eerste keer een artikel aan? Lees zeker de tips en tricks op de pagina: een artikel schrijven!


Je kan ook opinies, interviews, recensies, reisverslagen en nog veel meer schrijven, zie voor een overzicht: Wikinieuws:Originele reportage


Waerth 29 jan 2005 01:50 (UTC)

THX :-D oscar 29 jan 2005 01:56 (UTC) ik ben zeer verheugd dat dit van start gaat!

Sysop[bewerken]

Je bent nu tijdelijk sysop tot de officiele uitslag bekend is dit om alles een kickstart te kunnen geven! Waerth 29 jan 2005 02:07 (UTC)

thx (again) & ok! ik ben zeer onder de indruk en happy hiermee!
maar nu ga ik me toch echt om mijn (momenteel enigszins schaarse) nachtrust bekommeren, ok? oscar 29 jan 2005 02:15 (UTC)

Publiceer[bewerken]

Huh? had ik 't toch met een s geschreven? :-$ Ik twijfelde gisteren nog een fractie van een seconde, maar bedacht me toen dat het met een c moest; blijkbaar werkt het onderbewuste toch iets sterker en typte ik toch een s... :-D Puckly 29 jan 2005 13:27 (UTC)

request for admin on meta[bewerken]

I am requesting adminship on Meta for the account m:User:Oscar. oscar 6 apr 2005 10:56 (UTC)

Vandalisme[bewerken]

Wie o wie heeft vandalisme zitten plegen op mijn stukje: "Tandarts en tandprotheticus kunnen al jaren de Biostabil® declareren"

Daar kan ik dus zeer pis neidig van worden.

Ook met dat stukje "Vlucht van de eeuw" is iets vreemds gebeurd. Groetjes, --Tandarts 20 aug 2005 21:59 (UTC)

Voor de Biostabil heb ik de dader gevonden: Puckly Zouden jullie gebruiker Puclky kunnen waarschuwen voor het aanrichten van Vandalisme op de WikiNews pagina. Ik heb kunnen traceren dat hij mijn artikel verwijderd heeft zonder enige goede reden.

Svp. een waarschuwing en de volgende keer TOEDELEDOKIE (en zeker GEEN Sysop!) --Tandarts 20 aug 2005 22:17 (UTC)

is puclky dan sysop? ;-) oscar 22 aug 2005 02:18 (UTC)
Ja, het artikel was op de verwijderlijst geplaatst en hoort mijns inziens niet thuis op Wikinews, dus heb ik het verwijderd (nu weer)... Puckly 22 aug 2005 19:25 (UTC)
mijn knipoog was gebaseerd op die foute spelling (PUCLKY) en dus met een knipoog, fyi ;-) oscar 23 aug 2005 23:40 (UTC)

Verveling op het werk[bewerken]

Oscar, ik zag dat je 2 artikelen hebt hersteld. Deze en een aantal andere staan echter op de verwijderlijst. Een of meer medewerkers van een rabobank in best hebben een aantal artikelen geschreven, waarvan ze vandaag 2 zelf hebben leeggemaakt. Deze heb jij echter weer hersteld naar Best - Medewerkers van de Rabobank in Best vervelen zich soms op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Geslagen Hond.... Je had ze beter leeg kunnen laten of je had ze kunnen verwijderen... Zie ook Wikinieuws:Verwijderlijst. HenkvD 19:59, 9 november 2005 (UTC)

user:Gangleriלערי ריינהארט[bewerken]

The link w:yi:יידישע וויקיפעדיע#לערי_ריינהארט links to a project of the Wikimedia Foundation the Yiddish Wikipedia.
The section points to « לערי ריינהארט » ; the transcription is « lɛʁi ʁɑjnhɑʁt » ; That's me.
Thanks in advance! Best regards Gangleri

‫·‏לערי ריינהארט‏·‏T‏·‏m‏:‏Th‏·‏T‏·‏email me‏·‏‬ 20 dec 2007 07:23 (UTC)

Afzetprocedure[bewerken]

Hallo,

Ik heb een afzetprocedure tegen u gestart. U kunt deze hier vinden Mijn reden hiervoor is : Niet maar actief op wikinews.

Met vriendelijke groet,

Sterkebakoverleg 17 mei 2008 14:33 (UTC)

Ontneming moderatorstatus[bewerken]

Hai Oscar, na het aannemen van deze pagina is het nu zo dat moderatoren die een jaar geen bewerkingen hebben gedaan en die niet reageren op een oproep, de moderatorstatus wordt ontnomen. Dit geldt voor JePe en LennartBolks; ik heb ze een bericht gestuurd (zie hier (onderaan) en hier (onderaan)) en ze hebben niet gereageerd, dus nu moet aan hen de moderatorstatus worden ontnomen. Voor zover ik weet ben jij de enige steward hier (tenminste je bent het op Wikipedia, ik weet niet zeker of dat hier ook zo is?), zou jij deze ontneming willen uitvoeren? Groeten, Hajo 15 jun 2008 17:05 (UTC)

volgens mij is het in het licht van deze zojuist aangenomen regelgeving dan zo, dat je ze op basis hiervan pas over een jaar de moderatorstatus kan ontnemen, en niet nu, toch? de regel kan namelijk niet gelden voor het afgelopen jaar imho... groetjes, oscar 16 jun 2008 18:59 (UTC)
De vraag die gesteld kan worden is op welk moment de regels van toepassing zijn. De ontzetting lijkt van toepassing te zijn ná een jaar tijd van stilzwijgen, dat moment is van belang, het betreft geen procedure die een jaar loopt. Als er bv regels worden aangenomen waaraan moderatoren moeten voldoen, dan gelden die ook per direct ook voor de huidige moderatoren. Als er eisen worden gesteld aan gebruikers dmv regelgeving die wordt vastgesteld middels een stemming, dan gelden die per direct, tenzij er uitzonderingen hierop worden gemaakt. (Om een voorbeeld op de nl-wiki aan te halen omtrent gebruikersnamen, werd er expliciet gemeld dat oude gebruikersnamen die niet aan de eisen voldeden, toch mochten blijven.) Als ik zo de pagina bekijk dan geeft die mijn inziens aan dat deze twee gebruikers een moderatorrechten kwijtraken. Groetjes - Romaine 16 jun 2008 19:12 (UTC)
Hai Oscar, ik ben het hierin eens met Romaine, de regels gelden vanaf het moment dat ze worden aangenomen; dus op dat moment wordt bekeken of de moderatoren voldoen aan de voorwaarden die in de richtlijn worden gesteld. Voor JePe en LennartBolks is dat niet zo, dus zou hun het moderatorschap moeten worden ontnomen. Immers, het hele idee erachter is dat moderatoren die niet meer actief zijn, ook geen nut hebben van de "knopjes"; en gezien het feit dat deze twee mods op geen enkele wijze gereageerd hebben op hun berichtjes op Wikipedia zijn ze dat niet meer. Groeten, Hajo 18 jun 2008 14:18 (UTC)