Wikinieuws:Aanmelding moderatoren

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vast Dit is een pagina waarvan de inhoud 'vast' ligt. Inhoudelijke wijzigingen aan deze pagina mogen alleen met instemming van de Wikinieuws-gemeenschap gebeuren.
Zie WN:AM

Op deze pagina kan een geregistreerde gebruiker kenbaar maken belangstelling te hebben om moderator te worden. Om zich kandidaat te kunnen stellen voor het moderatorschap dient de betreffende gebruiker ten minste twee maanden voor de kandidaatstelling een eerste bewerking te hebben gedaan als geregistreerde gebruiker op Wikinieuws.

Zodra de kandidaat zich op deze pagina aan alle gebruikers heeft voorgesteld, volgt er een periode van 7 dagen gedurende welke gebruikers hun steun uit kunnen spreken of bezwaar kunnen maken. Op de pagina Wikinieuws:Stemmen staat wanneer iemand stemgerechtigd is.

De kandidaat zal alleen moderator worden indien de instemming van ten minste 75% van de reacties is verkregen (alleen de voor- en tegenstemmen worden geteld). Er is geen eis van een minimum aan reacties.

Wanneer de kandidaat moderator wordt, dan wordt deze automatisch toegevoegd aan deze lijst.

Bepaalde moderatoren hebben de extra bevoegdheden van een bureaucraat. Dit zijn moderatoren die gebruikersrechten van gebruikers kunnen toevoegen. Een moderator kan een verzoek om deze extra bevoegdheden bij een bureaucraat indienen.

Een moderator kan zelf te allen tijde het moderatorschap opgeven door een verzoek daartoe te doen op Meta, waarna een steward de moderatorstatus zal ontnemen.

Een moderator die een jaar lang geen bewerkingen heeft gedaan krijgt hiervan een melding op de eigen overlegpagina. Indien de moderator niet binnen 7 dagen op dit bericht reageert, zal de moderatorstatus worden ontnomen. Opnieuw moderator worden gaat volgens de normale procedure.

Een moderator kan ook worden afgezet; zie hiervoor Afzetten van moderatoren.

Oude aanmeldingen zijn te vinden in het archief.


Aanmelding Nieuwsgierige Gebruiker (2)[bewerken]

Hallo dames en heren, jongens en meisjes. Ik meld me aan als moderator. Ik heb al wat ervaring met spambots en ik dat ze ongewenst zijn. Daarnaast wil ik me bezig houden met vandalismebestrijding, want ook hier zijn er soms nog wel wat vandalen of LTA 's actief. Met vriendelijke groet: Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 29 dec 2019 18:53 (CET)

Duur: 7 dagen

Voor Nieuwsgierige Gebruiker (2)[bewerken]

  1. ...

Tegen Nieuwsgierige Gebruiker (2)[bewerken]

  1. Ymnes (overleg) 30 dec 2019 19:19 (CET) In de vorige stemming had je al wat signalen gekregen zonder dat mensen tegen wilden stemmen, zie de uitleg hier. Ik heb er toen nog wat over uitgelegd. Blijkbaar hebben die signalen je niet geholpen om te weten dat je nog erg ver van het niveau van een moderator af staat.
    Je hoeft ook geen moderator te worden, maar kunt ook eerst gewoon uitgroeien tot een ervaren Wikinewser. Ik gaf toen al heel wat voorbeelden en De Wikischim noemt hieronder het schrijven van artikelen. Net als De Wikischim heb ik daar niets van gezien. Je bent eigenlijk dus nog niet verder dan toen. Ik wil je aanraden om gewoon een paar jaar heel veel ervaring op te doen, vooral ook in het schrijven van artikelen.
  2. De Wikischim (overleg) 30 dec 2019 19:50 (CET) Per Ymnes, zie verder mijn reactie hieronder. Ik denk dat je deze aanmelding het beste zelf zou kunnen intrekken. Vervolgens kun je je bijv. een aantal maanden eerst richten op het zelf schrijven van artikelen en andere zaken in de hoofdnaamruimte. Daarna zien we weer een keer verder, of zo.
  3. Encycloon (overleg) 30 dec 2019 21:59 (CET) Je bent zeker van goede wil, maar mijn indruk is dat je soms nog wat te hard van stapel loopt. Je zegt bijvoorbeeld Ik heb al wat ervaring met spambots en ik dat ze ongewenst zijn. Daarnaast wil ik me bezig houden met vandalismebestrijding, want ook hier zijn er soms nog wel wat vandalen of LTA 's actief. en hebt een hulppagina aangemaakt over Gebruiker:Nieuwsgierige Gebruiker/Wat is een LTA? terwijl dat hier volgens mij nauwelijks speelt. Ook in een gesprek als deze en ook deze kom je voor mij, om het maar even zo te zeggen, niet zo professioneel over. Net als bovenstaande gebruikers zou mijn advies zijn om meer ervaring op te doen (met puur het vandalismebestrijding ben je zeker goed bezig) met bijvoorbeeld ook discussiëren in het algemeen (hoeft niet per se online denk ik) zonder daar de grotere verantwoordelijkheid van het moderatorschap bij te nemen.

Blanco Nieuwsgierige Gebruiker (2)[bewerken]

  1. ...

Commentaar op Nieuwsgierige Gebruiker (2)[bewerken]

  • Fijn dat je je aanmeldt, maar ik vind dat een moderator ook minimaal enige schrijfervaring moet hebben. Die heb je naar mijn idee (nog) onvoldoende, daarom kan ik op dit moment niet voorstemmen. Op dit moment zou ik eigenlijk liever zien dat er een paar nieuwe vaste redacteuren bij kwamen. Het belang van extra moderatoren komt vanzelf wel als er op dit project structureel nog wat meer activiteit is. De Wikischim (overleg) 29 dec 2019 21:27 (CET)

Vragen aan Nieuwsgierige Gebruiker (2)[bewerken]

  • ...