Wikinieuws:Aanmelding moderatoren

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vast Dit is een pagina waarvan de inhoud 'vast' ligt. Inhoudelijke wijzigingen aan deze pagina mogen alleen met instemming van de Wikinieuws-gemeenschap gebeuren.
Zie WN:AM

Op deze pagina kan een geregistreerde gebruiker kenbaar maken belangstelling te hebben om moderator te worden. Om zich kandidaat te kunnen stellen voor het moderatorschap dient de betreffende gebruiker ten minste twee maanden voor de kandidaatstelling een eerste bewerking te hebben gedaan als geregistreerde gebruiker op Wikinieuws.

Zodra de kandidaat zich op deze pagina aan alle gebruikers heeft voorgesteld, volgt er een periode van 7 dagen gedurende welke gebruikers hun steun uit kunnen spreken of bezwaar kunnen maken. Op de pagina Wikinieuws:Stemmen staat wanneer iemand stemgerechtigd is.

De kandidaat zal alleen moderator worden indien de instemming van tenminste 75% van de reacties is verkregen (alleen de voor- en tegenstemmen worden geteld). Er is geen eis van een minimum aan reacties.

Wanneer de kandidaat moderator wordt, dan wordt deze automatisch toegevoegd aan deze lijst.

Bepaalde moderatoren hebben de extra bevoegdheden van een bureaucraat. Dit zijn moderatoren die gebruikersrechten van gebruikers kunnen toevoegen. Een moderator kan een verzoek om deze extra bevoegdheden bij een bureaucraat indienen.

Een moderator kan zelf te allen tijde het moderatorschap opgeven door een verzoek daartoe te doen op Meta, waarna een steward de moderatorstatus zal ontnemen.

Een moderator die een jaar lang geen bewerkingen heeft gedaan krijgt hiervan een melding op de eigen overlegpagina. Indien de moderator niet binnen 7 dagen op dit bericht reageert, zal de moderatorstatus worden ontnomen. Opnieuw moderator worden gaat volgens de normale procedure.

Een moderator kan ook worden afgezet; zie hiervoor Afzetten van moderatoren.

Oude aanmeldingen zijn te vinden in het archief.


Aanmelding Nieuwsgierige Gebruiker[bewerken]

Goedendag, ik meld me aan als moderator, de rede waarom ik moderator wil worden heeft te maken met dat iemand (noem geen namen) een bewerkingsoorlog veroorzaakt had en terecht voor geblokkeerd werd, om dit te voorkomen wil ik me per direct aanmelden als moderator. Maar de enige punt is is dat ik niet altijd aanwezig ben op Wikinieuws, maar ik hoop dat jullie mij dit vergeven. Nieuwsgierige Gebruiker Overleg 3 jan 2019 17:03 (CET)

Duur: 7 dagen.

Voor[bewerken]

De stemperiode van 2 weken is voorbij. Nieuwsgierige Gebruiker is niet herkozen tot moderator

Tegen[bewerken]

De stemperiode van 2 weken is voorbij. Nieuwsgierige Gebruiker is niet herkozen tot moderator

Blanco[bewerken]

  1. Beste Nieuwsgierige Gebruiker, ik waardeer je nominatie en je betrokkenheid bij het project. Maar denk je zelf ook niet dat je misschien nog wat te jong en onervaren in het leven staat? Er komt echt een heleboel bij te kijken hoor! Ik stem eigenlijk ook vooral blanco, omdat ik niet tegen je wil stemmen, maar het ook niet goed vind dat je moderator wordt. Ik denk dat de taak (op jouw leeftijd) te moeilijk is voor je. Ik zou graag willen dat je nog een heleboel oefent met het schrijven van nieuwsartikelen voordat je zo'n grote stap zet. Met hartelijke groet, Ymnes (overleg) 3 jan 2019 21:51 (CET)
  2. Ik ben het eens met Ymnes. Een paar maanden wikiën is niet voldoende voor een moderatorschap. Mijn raad blijft: Ga door met bewerken en als je eenmaal alles onder de knie hebt, probeer het dan nog eens :) --Ooswesthoesbes (overleg) 8 jan 2019 14:49 (CET)

De stemperiode van 2 weken is voorbij. Nieuwsgierige Gebruiker is niet herkozen tot moderator