Overleg gebruiker:Lepetro

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikinieuws!

Introductie over Wikinieuws: welkom voor nieuwelingen

Hulp nodig?

  • Een overzicht van alle belangrijke pagina's op dit project: Wikinieuws:Help.
  • Voor al je vragen kan je terecht op de helpdesk.

Veel plezier en succes namens alle medewerkers van Wikinieuws!


Artikel starten
Een artikel starten kan je eenvoudig hieronder doen. Vul in het vak de titel in waarover je artikel zal gaan.
Maak je voor de eerste keer een artikel aan? Lees zeker de tips en tricks op de pagina: een artikel schrijven!


Je kan ook opinies, interviews, recensies, reisverslagen en nog veel meer schrijven, zie voor een overzicht: Wikinieuws:Originele reportage


Tekst van andere website[bewerken]

Beste gebruiker, ik zag dat je een nieuw artikel hebt aangemaakt. De tekst van dit artikel was afkomstig van een andere website, en is daarom genomineerd voor (directe) verwijdering. We waarderen ieder nieuw artikel, maar dan moet het wel zelf geschreven zijn. Heb je de tekst wél zelf geschreven, dan geldt sowieso nog dat teksten van andere websites over het algemeen ongeschikt zijn voor Wikinieuws. Als je toch echt de tekst van je eigen website wilt gebruiken, of toestemming hiervoor wilt aantonen, lees dan goed het artikel over OTRS. Voor vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Vriendelijke groet,ParindoNL (overleg) 16 apr 2019 03:26 (CEST)

Aanvullend: ik heb de tekst direct verwijderd. Graag in het vervolg nooit meer teksten plaatsen die in hun geheel van elders zijn overgenomen. Dit project kan hierdoor ernstige problemen krijgen. Voor nu houd ik het op deze waarschuwing. Als u dit vaker doet, zal er echter een blokkade volgen. De Wikischim (overleg) 16 apr 2019 10:08 (CEST)
Beste Lepetro, dit zal misschien wel wat schrikken zijn. Alle begin is moeilijk.
Even extra uitleg: wat je wel mag doen, is nieuwsberichten (het beste is 2 artikelen of meer) lezen en in eigen woorden opnieuw vertellen. Feitelijk is dat ook wat de bedoeling is, want dan heb je een eigen verhaal dat je op bronnen hebt gebaseerd.
Suriname Mirror (waar je het las) is op zich een goede bron om je op te baseren - maar zoals je nu gemerkt hebt wel in een nieuw herschreven eigen tekst ;-). Verder vind je ook nog een overzicht van media onder Wikinieuws:Nieuwsbronnen#Suriname. Laat je niet meteen uit het veld slaan. Als je vragen hebt, laat dan gerust weten! Ymnes (overleg) 16 apr 2019 18:46 (CEST)