Overleg gebruiker:Edoderoo

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikinieuws!

Introductie over Wikinieuws: welkom voor nieuwelingen

Hulp nodig?

  • Een overzicht van alle belangrijke pagina's op dit project: Wikinieuws:Help.
  • Voor al je vragen kan je terecht op de helpdesk.

Veel plezier en succes namens alle medewerkers van Wikinieuws!


Artikel starten
Een artikel starten kan je eenvoudig hieronder doen. Vul in het vak de titel in waarover je artikel zal gaan.
Maak je voor de eerste keer een artikel aan? Lees zeker de tips en tricks op de pagina: een artikel schrijven!


Je kan ook opinies, interviews, recensies, reisverslagen en nog veel meer schrijven, zie voor een overzicht: Wikinieuws:Originele reportage


Weghalen sjabloon[bewerken]

Hoi Edo, waarom haalde je dat sjabloon weg dat boven elk artikel staat?[1] Mocht het erom gaan dat het een persbericht is, dan hebben we daar hier al overleg over. Maar daar moeten we hier nog verder over praten. Het is in elk geval een andere discussie. Ymnes (overleg) 7 okt 2017 16:51 (CEST)

Het leek me een beetje onzinnig om dit boven elk artikel te zetten, en helemaal dit te doen met een sjabloon boven elk artikel. Daar zijn immers andere methoden voor, die je centraal kunt regelen. Edoderoo (overleg) 7 okt 2017 18:56 (CEST)
Ik heb een voorstel aan de anderen gedaan om hem inderdaad weg te laten, maar de stand was 50-50. Als je een elegante oplossing weet te bedenken, waar iedereen wel achter kan staan, zeg het dan gerust. Goede ideeën zijn natuurlijk altijd welkom. Ymnes (overleg) 7 okt 2017 19:04 (CEST)
Zie ook Wikinieuws:Redactieruimte#Bovenzijde van een artikel. Er tekent zich daar inderdaad een meerderheid af voor verwijderen van het standaardsjabloon "Uitnodiging", dus in die zin was je actie best te rechtvaardigen. Er is alleen nog geen definitieve beslissing genomen. Welkom hier trouwens nog. De Wikischim (overleg) 7 okt 2017 19:11 (CEST)
Die discussie had ik (natuurlijk) niet gezien, en ik ga daar ook niet aan meedoen. Maar standaard-berichten kun je elders in de wiki-software instellen, dan komen ze vanzelf boven ieder bericht, kun je ze later met 1 actie overal weghalen of aanpassen. Met sjabloon-gedoe ik vooral het weer weghalen een hels karwei, en verminkt het de geschiedenis van de artikelen op een (in mijn ogen) zinloze manier. Edoderoo (overleg) 7 okt 2017 20:12 (CEST)

Wikidata[bewerken]

Vraagje over Wikidata, misschien dat jij het weet. Kan dit artikel op Wikidata worden gekoppeld aan de bron op Wikimedia? (en hoe?) En WikiTribune-artikelen dan? Mvg, Ymnes (overleg) 23 mrt 2018 22:24 (CET)

Het artikel heeft nog geen WikiData-item, dus daar zal het mee beginnen. Wellicht dat gebruiker:Sjoerddebruin beter weet hoe dit precies te doen (of wie dat wel kan weten). Edoderoo (overleg) 24 mrt 2018 09:38 (CET)
Op Wikidata heb ik hem inmiddels aangemaakt: d:Q50865796. Ymnes (overleg) 24 mrt 2018 10:08 (CET)