Naar inhoud springen

Overleg Wikinieuws:Hoofdpagina

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikinieuws
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Ymnes in het onderwerp Wikinuujs

Gebruiksaanwijziging voor edits op de hoofdpagina[bewerken]

 • template:Inhoud - Bevat de hoofdpagina zelf, wilt u de hoofdpagina structuur wijzigen doet u dat daar.

De bouwstenen (schematisch weergegeven) zijn te vinden op:

Hieronder volgt de info voor de statistieken

1e Aanzet[bewerken]

Heb een aanzetje gegeven maar ik moet nu voort examens blokken. Wat absoluut nog gedaan moet worden:
-de sjablonen in orde brengen
-de andere wikinewspagina's hiernaar doen verwijzen
-de andere Nederlandstalige wikipedia projecten hiernaar doen verwijzen
-enkele artikelen schrijven zodat we echt een begin hebben (ik denk bijvoorbeeld aan de artikelen over de zeebeving naar hier te kopiëren. Hoe zit dat? Kan dat? Mag dat?)
-een eigen wikinews logo ontwerpen
-artikelen schrijven zoals hoe mee te werken, zandbak, -een template aanmaken om een nieuw artikel te beginnen, zoadat vanaf de hoofdpagina er geklikt kan worden om een nieuw artikel te beginnen schrijven;
-lijsten zoals: meest gevraagde artikelen, ... Gitaarfreak 28 jan 2005 14:06 (UTC)

Een van de dingen die we hier ook nodig hebben zijn sysops. Waerth 28 jan 2005 17:48 (UTC)
Wat zijn sysops? Wat moet er aan gebeuren? Misschien nog iets dat moet gebeuren eer we van een echte Nederlandstalige wikinews kunnen spreken. (wordt het trouwens niet beter wikinieuws?). Nu staat er boven iedere artikel: "article, discussion, edit, history, ..." Dat zou moeten veranderd worden in "artikel, discussie, bewerken, geschiedenis, ..." Gitaarfreak 29 jan 2005 03:45 (UTC)
Sysops kunnen pagina's beveiligen, veranderingen terugdraaien en users blokkeren. Ik zie alles overigens in het Nederlands bij mij. Het zal helaas wikinews blijven omdat dat de URL is. Waerth 29 jan 2005 04:08 (UTC)

Hoofdpagina[bewerken]

Voor nu is als eerste aanzet de hoofdpagina van en: gecopieerd en grof vertaald. Natuurlijk kan het mooier en beter en strakker. we zijn nu echter eerst even bezig om een infrastructuur op te zetten voor wikinews. Waerth 28 jan 2005 20:49 (UTC)

Artikelen op de hoofdpagina[bewerken]

Ik heb ook een probleempje met de hoofdpagina. Zonet heb k een artikel toegevoegd over het proces rond Michael Jackson. Dit lijkt mij in een vergevorderd stadium, maar ik weet totaal niet hoe k een artikel kan toevoegen aan die hoofdpagina? (onder 31 januari 2005). Het is echter wel te vinden in de redactieruimte (rechts bij artikels in ontwikkeling). Enig idee wat ik hiermee moet doen?? Koko 1 feb 2005 11:46 (UTC) PS ik heb een beetje ervaring met Engelse wikinews (EN) en Nederlandse Wikipedia(nl)

 • Dat is geen probleem; we moeten gewoon nog even uitvinden hoe we dat allemaal het handigst gaan aanpakken en welke sjablonen we waar gaan plaatsen... :-) Puckly 1 feb 2005 12:31 (UTC)

License[bewerken]

Hello,

The licensing information at the bottom of the page is wrong. Wikinews should be licensed as public domain until the license is decided upon, so that it's compatible with any of the future licenses we might eventually choose. Please change it. Ausir

done. LennartBolks 20 feb 2005 14:20 (UTC)
As articles HAVE been published you cannot make them Public Domain. When we decide on a different licence lateron, we can only state what the license for the NEW content is. Not for what the old content is.
De oude inhoud is waarschijnlijk altijd al public domain geweest!... Dat jij en ik dat niet wisten en dat we er daarom maar 'GFDL' onder hadden gezet doet daar niets aan af.
Maar als dat allemaal niet het geval is: zou je dat dan ook even willen vertellen aan wikinews-bedenker en:User:Eloquence die op 9 januari 2005 een vergelijkbare wijziging aanbracht in en:MediaWiki:Copyright? LennartBolks 21 feb 2005 15:01 (UTC)

Stijlfout[bewerken]

Het artikel op de hoofdpagina bevat een fout. Het is "mond tot mond"-reclame. Als het mond op mond reclame was geweest, had Firefox waarschijnlijk stukken minder downloads gehad. ;-) 131.211.210.32 23 feb 2005 14:03 (UTC)

Vandalisme op artikel "Vlucht van de eeuw" ?????[bewerken]

... spreekt voor zich deze vraag. --Tandarts 15 aug 2005 16:01 (UTC)

Dat is bewust gedaan, omdat het artikel sprak over een feestelijk evenement, terwijl op die dag een tragisch vliegongeluk in Griekenland plaatsvond. Patio

Nieuwe layout[bewerken]

Ik heb het template linkerkolom aangepast om te werken met DPL. Ik heb de lege dagen er bij gezet zodat de lezers (als die er al zijn) naar Wikipedia kunnen afzakken voor "nieuws". De datum plaats je op een artikel met behulp van het datum template, dat hier al 7 maanden aanwezig was, maar amper gebruikt werd. Het aanpassen van linkerkolom zou dagelijks moeten gebeuren (1 dag weg en 1 erbij). Dit lijkt mij een geschikte job voor een bot... --Azertus 29 aug 2005 10:20 (UTC)

Waarom niet WikiNieuws?[bewerken]

Waarom veranderen we de titel niet naar het WikiNieuws verscheidene andere wiki's doen dat ook. 217.136.131.226 31 aug 2005 09:44 (UTC)

 • zie het 3e kopje.

Het zou WikiNieuws zijn. Wiremaxman 4 jun 2008 11:19 (UTC)

Niet automatisch bij hoofdpagina[bewerken]

Ik had een artikel gemaakt genaamd:"Bankroet Cambuur alsnog uitgesteld". Het komt alleen niet op de hoofdpagina.

Beste user:195.109.94.235 bedankt voor je bijdrage. Je had wel 1 december toegevoegd op de hoofdpagina, maar je maakte een typfout in de category (namelijk 31 december). Ik heb dit zojuist gecorrigeerd. HenkvD 1 dec 2005 15:05 (UTC)

InterLanguage links in template:Inhoud[bewerken]

 • Hallo! Maybe it is a good idea to move the InterLanguage links form template:Inhoud to Hoofdpagina. There was a recommendation (at meta:?) not to use them in templates. A side effect: GlobalWPSearch Wikinews Main_Page will show wrong results because it does not follow templets. This is why GlobalWPSearch shows: [[de:Hauptseite]] [[en:Main Page]] [[es:Portada]] [[fr:Accueil]] [[it:Pagina principale]] [[pt:Página principal]] [[ro:Pagina principală]] [[sv:Huvudsida]] as missing InterLanguage links. Best regards Gangleri 10 jan 2006 22:35 (UTC)

Nieuwe updates[bewerken]

 • Hopelijk zijn jullie tevreden met de nieuwe updates van vandaag en gister :-) Zo ja, dan zal ik zorgen om het nieuws te blijven updaten zodat er elke dag minimaal de grote nieuwsberichten opstaan. Is het ook mogelijk om mod of admin te worden? Michael2- 12 jul 2006 17:05 (UTC)

Tsunami homepage[bewerken]

Wat vind iedereen van de huidige opzet van de hoofdpagina? Tijdens grote gebeurtenissen is dit wel overzichtelijk. Het is makkelijk te doen door de artikelen die in bovenste gedeelte moeten komen, tijdelijk in de category "First lead" te zetten en overige artikelen in category "dag maand overzicht" (bijv 3 juli overzicht). Dit zorgt voor meer "leven" op de voorpagina. Recent stond er alleen een lijst artikelen, met foto's, titels, links etc is het wat aantrekkelijker vind ik persoonlijk. Michael2- 18 jul 2006 15:55 (UTC)

Heel goed werk. Er is meer werk aan, het moet regelmatig bijgewertk worden. Hopelijk trekt het meer lezers en wiknewsianen (heet dat zo?). De naam First lead kan ik niet zo goed plaatsen. Wat dacht je van Uitgelicht? HenkvD 18 jul 2006 18:08 (UTC)
Dat is inderdaad een betere naam, zal eraan werken. Michael2- 18 jul 2006 21:28 (UTC)

Graag jullie mening[bewerken]

Graag jullie mening over deze opzet bij (groot) breaking news.. als tijdelijke foto ipv de standaard Wiki Breaking news..

Voorbeeld: http://img218.imageshack.us/img218/8485/bevingbreaking3pg6.png

Deze lichte aardbeving is slechts een voorbeeld.. niet daadwerkelijk bedoeld om groot uit te pakken :) Michael2-

Mooi, maar heb je dit kader zelf gemaakt?
Jazeker :) Michael2-


wikiversity[bewerken]

Hoort wikiversity niet bij het rijtje onderaan de hoofdpagina?

Dat lijkt mij wel David12345 29 nov 2006 20:58 (UTC)
Ik den het niet want 1) wikiversity is (nog) niet in het nederlands, 2) andere wikinews sites doen het ook niet (behalve en: en es:) en 3) andere nederlandstalige projecten (als wikibooks) doen het ook niet. Wikipedias (als nl.wikipedia) doen het al, dat lijkt mij voldoende, maar voel je vrij en ga je gang..... HenkvD 30 nov 2006 19:07 (UTC)
Zolang er geen Nederlandstalige versie is wilt nl.wikipedia het niet, had het daar voorgesteld.--Steven Fruitsmaak (Reply) 16 jan 2007 15:02 (UTC)

Tureluurs[bewerken]

Dat breaking news template is wel echt om gek van te worden. Ik denk dat een niet bewegend plaatje stukken beter is. Kan dit vervangen worden? --Pepijn 18 jan 2007 20:12 (UTC)

 • Waar wordt je gek van dan ?? Het icoon trekt wel gelijk de aandacht op de pagina en daar is het Breaking News ook voor bedoeld -- Fly-Man 18 jan 2007 20:54 (UTC)
Het trekt zeker de aandacht, maar rustig een tekst lezen is er niet meer bij. Door dat gedraai trekt het mijn aandacht steeds naar dat plaatje, wat in het begin prettig is om de lezer aan te trekken, maar al snel vervelend wordt. --89.98.82.148 19 jan 2007 19:40 (UTC), sorry, ik bleek niet ingelogd te zijn --Pepijn 19 jan 2007 19:41 (UTC)
 • Ik zet het op de lijst erbij als we de Hoofdpagina gaan evalueren -- Fly-Man 19 jan 2007 22:09 (UTC)

Breaking news vervanging[bewerken]

Ik stel voor om het template Breaking News te vervangen door het laatst toegevoegde nieuwsartikel (a là en.wikinews.org). Dit omdat er niet elke dag breaking news is en we zo een meer 'vol' ogende hoofdpagina krijgen. Als ik nu op wikinews kijk zie ik een grote bouwput in plaats van een website waar ik nieuws op lees. We kunnen hier in ieder geval een voorbeeld nemen aan de engelse wikinews.

JoostH 25 jan 2007 16:28 (UTC)

Goed idee en beter is om ook de naam te veranderen in "Laatste nieuws". Wikix 13 feb 2007 16:44 (UTC)

Evaluatie Hoofdpagina[bewerken]

(Verplaatst vanaf Wikinews:Evaluatie Hoofdpagina om zaken bij elkaar te houden.) In de afgelopen periode is de Hoofdpagina veranderd in de style van onze Engelse collega's.

 • Op de nieuwe hoofdpagina is nu in 1 oogopslag te zien of er nieuws is en het wat oudere nieuws is nu ondergebracht in de zogenoemde schuifbalken.
 • Graag verneem ik van iedereen hoe men de nieuwe Hoofdpagina ervaart.
* Wat mist er op de Hoofdpagina ?
* Is het duidelijk wanneer er nieuws is ?
* Moet de Hoofdpagina zo blijven of andere opzet ?

Deze evaluatie loopt van 1 maart 2007 0:00 tot 10 maart 2007 23:59

Evaluatie opmerkingen[bewerken]

 • Behouden, mooier, beter te bewerken. Ik zou alleen dat bewegende plaatje eruit halen, of stil laten staan als er geen breaking nieuws is.
 • Adnergje commentaar? 1 mrt 2007 16:47 (UTC)
  • Bewegende plaatje is verwijderd, meerdere mensen hebben hierover geklaagd dus heb besloten het origineel terug te zetten -- Fly-Man 2 mrt 2007 22:27 (UTC)
 • Behouden indien wordt gewerkt aan het op tijd aanmaken van de dagpagina's door een bot of door de gemeenschap. HenkvD 1 mrt 2007 22:35 (UTC)
  • Bot zal volgende week als het goed is gestart worden.
 • Adnergje commentaar? 2 mrt 2007 06:59 (UTC)
   • Is de bot nu ook al gestart of moeten we nog handmatig blijven aanmaken ?? -- Fly-Man 7 mrt 2007 20:10 (UTC)

Nieuw voorstel voor kleine ingreep[bewerken]

Nu is de hoofdpagina al veel beter als daarvoor, zeker met dat lelijk draaiend logo. Het is enorm zielig om te zien hoe weinig nieuws er geschreven wordt, en het schrikt mensen denk ik af. Misschien is het beter om gewoon 1 of 2 recente berichten op de hoofdpagina te zetten, en daaronder een lijst van de laatste berichten: mijn voorstel is meer in de steil van user:Stevenfruitsmaak/zandbak. Maar in het groot "geen nieuws" zetten, en daaronder allemaal datums zonder artikels, is echt een barslecht idee want het jaagt mensen gewoon direct weg. Een ander alternatief is dan natuurlijk dat iedereen die hier schrijft, administrator of geaccrediteerd is, zijn verantwoordelijkheid opneemt en toch minstens één keer per week iets schrijft, al is het maar 5 regels.--Steven Fruitsmaak (Reply) 18 mrt 2007 18:03 (UTC)

Klopt het dat er hier geen accreditatieprocedure bestaat?
Ik vind het trouwens bijzonder jammer dat je geen afbeeldingen kan uploaden... Getuigt misschien van een gebrek aan administrators...--Steven Fruitsmaak (Reply) 26 mrt 2007 12:10 (UTC)
Nee, dit is geloof ik op alle wikinewsen gedaan, alles kan wel worden geuploaded naar commons, omdat nieuwsfoto's vaak voor meerdere projecten relevant zijn.
Als je nu op "upload bestand" klikt, kom je op een pagina die je doorverwijst naar Commons. Goed zo?
Op de Engelstalige Wikinews ben ik wel lokale uploads gewoon... maar dit baart ons wel kopzorgen door de nieuwe resolutie van de Foundation over fair use...
Aangezien niemand reageert op mijn voorstel voor de hoofdpagina zal ik de ingreep uitvoeren... doe maar ongedaan als je het niet goed vindt, maar gelieve wel hier te reageren dan!!--Steven Fruitsmaak (Reply) 30 mrt 2007 18:06 (UTC)
 • Ik heb de Hoofdpagina juist opgebouwd zodat er een eenduidige style is voor de Nederlandse Wikinews gelijk aan de Engelse versie. Omdat er weinig nieuws wordt geschreven is ervoor gekozen om de laatste 20 dagen te laten zien zodat er toch een nieuwsarchief ontstaat. -- Fly-Man
 • Gelijkheid is geen meerwaarde, de meeste anderstalige versies verschillen. Lege dagen zijn enorm lelijk, vind je niet? Verander maar terug als je het niet eens bent. Maar mijn mening is: ofwel wordt er meer geschreven, ofwel laat je geen lege dagen zien.--Steven Fruitsmaak (Reply) 30 mrt 2007 18:10 (UTC)

Steven, de opmaak van je voorstel user:Stevenfruitsmaak/zandbak ziet er netjes uit, en heeft het voordeel dat de hoofdpagina er niet leeg uitziet. Er is helaas een groot minpunt en dat is de datumweergave. DynamicPageList met de parameter addfirstcategorydate=true geeft niet de datum in het artikel weer, maar de datum waarop het artikel is gemaakt, of preciezer: de datum waarop het in de category is geplaatst. Als 2e minpunt vind ik toch het gemis van indeling per dag. We hebben zojuist een nieuwe indeling geevalueerd (zie hierboven). Daarom is nu niet het juiste moment om opnieuw een wijziging door te voeren. HenkvD 30 mrt 2007 18:36 (UTC)

Ja dat kan idd een probleem geven soms, goede argumenten. Heb het ongedaan gemaakt. De indeling per dag heeft als grote nadeel dat de meeste dagen er niets wordt geschreven, dus dat zou ik niet doen. Misschien zou ik zoals de Zweedse Wikinews een indeling per week doen... of iedereen kan om de beurt eens een artikeltje schrijven, dan krijgt iedereen vanzelf wel zin om te gaan schrijven. Dat hoeft niet zoveel tijd te vragen, bvb een artikel vertalen uit Engels / Frans / Duits / ... --Steven Fruitsmaak (Reply) 30 mrt 2007 20:41 (UTC)

Nieuw voorstel voor kleine ingreep[bewerken]

Zie talk:Hoofdpagina#Nieuw_voorstel_voor_kleine_ingreep. --Steven Fruitsmaak (Reply) 30 mrt 2007 20:43 (UTC)

Request flag for User:Computer[bewerken]

Operator: User:White Cat (Commons:User:White Cat) - En-N, Tr-4, Ja-1
Bot name: Computer
Tasks: Interwiki linking, double redirect fixing, commons delinking (for cases where commonsdelinker fails)
Existing flags: Bot has a flag on wikimedia (meta,commons) wikipedia (ar, az, de, en, es, et, fr, is, ja, ku, nn, no, ru, sr, tr, uz, simple)
-- Cat chi? 23 feb 2008 22:40 (UTC)
Done! Chris 29 feb 2008 18:39 (UTC)

Vraagje[bewerken]

Wanneer is het gepland dat nl.Wikinews een eigen site krijgt? 91.176.69.27 15:11, 6 December 2012 (UTC)

Hallo, ik ben een Amerikaner. :/ —Justin (koavf)TCM 02:43, 24 June 2017 (UTC)

@Justin (koavf) | Bedankt dat je ons dit komt melden! Groetjes uit België :) Livenws (talk) 13:59, 24 June 2017 (UTC)

Administrator rights on the new wiki[bewerken]

@De Wikischim, LIVE NIEUWS: For you two particularly, or anyone else interested, the new Dutch Wikinews will need administrators once it gets exported. In order to make that happen:

 1. Create an "RfA" page (the equivalent of I:RFA or m:WM:RFA) and open a nomination there. It needs to run at least seven days.
 2. When seven days are up, go to m:SRP and ask the stewards to give you administrator rights. As long as there are no objections at the local wiki discussion, they will do that.
 3. Administrator status in small and startup wikis is always temporary. Stewards usually start people off with three months.

Congratulations on approval of the reopening of Dutch Wikinews, and good luck. We'll miss you on Incubator! (I may end up with no files to delete for days at a time!) StevenJ81 (talk) 13:47, 28 June 2017 (UTC)

Hallo[bewerken]

Wilkommen. phab:T169808. Koavf (overleg) 5 jul 2017 20:39 (UTC)

Wikinuujs[bewerken]

Het domein voor de Limburgse versie is eindelijk geregistreerd op https://li.wikinews.org/

Helaas ontbreekt de inhoud nog, maar ik ben ervan overtuigd dat hier een oplossing voor wordt gevonden. In de tussentijd is het misschien mogelijk her en der een linkje, bijvoorbeeld aan de zijkant van de hoofdpagina, te plaatsen naar de Limburgse familie? Alcomilk (overleg) 15 nov 2018 20:08 (CET)Reageren

@Alcomilk, Romaine, Ooswesthoesbes: @Alcomilk, Van harte gefeliciteerd met jullie Limburgse versie van Wikinieuws! Dat is een hele prestatie, dat weten wij hier ook uit eigen ervaring. Ik heb Romaine en Ooswesthoesbes ook maar even gepingd vanwege hun Limburgse interesse, zodat hen het bericht niet ontgaat. Met linken over en weer zal het zeker lukken. Je eerste artikel op li.Wikinieuws heb ik al meteen vertaald ("Limburgse Wikinieuws geopend"), zodat je je eerste linkje hebt Glimlach Ook op Wikinieuws:Wikinieuws in andere talen heb ik alvast de link naar jullie nieuwe artikelen aangevuld. Ik zal geregeld even kijken hoe het bij jullie gaat. En als er vragen zijn, vraag dan gerust (dat kan eventueel ook centraal in de Wikinieuws:Redactieruimte). Heel veel succes! Ymnes (overleg) 15 nov 2018 22:56 (CET)Reageren
Ik heb het linkje in de zijbalk nog niet kunnen koppelen. Romaine of Ooswesthoesbes, weten jullie hoe het Limburgs bekend gemaakt kan worden op Wikidata, zodat het Limburgse Wikinieuws-artikel Limburgse Wikinuujs geäöpend gekoppeld kan worden op deze Wikidata-pagina? Ymnes (overleg) 15 nov 2018 23:01 (CET)Reageren
Dankuwel! :) Ik denk dat het koppelen te maken kan hebben met de servers. Als het later deze week nog niet lukt, dan kunnen we de ontwikkelaars eens een bericht sturen. --Ooswesthoesbes (overleg) 16 nov 2018 11:07 (CET)Reageren
gebruiker:Ooswesthoesbes: mocht je ook "met terugwerkende kracht" oude nieuwsberichten alsnog willen schrijven (dat hebben we hier een tijdlang gedaan om de leemte uit de tijd dat het hier helemaal stillag wat weg te werken), dan kun je uit Categorie:Limburg (Nederland) alhier wellicht nog wat inspiratie halen. Mogelijke redenen om dit te doen kunnen zijn: dat nieuwsberichten van jaren geleden in sommige gevallen goed aansluiten op recent nieuws, je eventueel meer interwiki's en dus meer "inter-project"-aansluiting creëert en het project zelf er in het algemeen iets meer aanzien door krijgt. De Wikischim (overleg) 16 nov 2018 18:43 (CET)Reageren
Overigens, nog gefeliciteerd dat je het zover hebt gekregen dat Wikinews-li nu uit de Incubator gaat − we weten hier geheel uit eigen ervaring dat dat nog niet zo eenvoudig is. Ik geloof dat het ook in jouw geval vrij lang geduurd heeft. (En heel goed dat je mijn eerdere vermoedens dat het toch niet zou lukken hebt gelogenstraft Glimlach) De Wikischim (overleg) 16 nov 2018 18:50 (CET)Reageren
Die categorie is wel verrassend leeg ;) Maar het is inderdaad een goede zaak als we veel naar elkaar verwijzen en samenwerken.
Het kwam voor mij ook redelijk onverwacht, maar we kunnen er trots op zijn dat we - als we Catalaans niet meetellen - de eerste streektaal zijn (sowieso de eerste taal zonder geschreven standaard) die het voor elkaar heeft gekregen een Wikinieuws op te zetten :) --Ooswesthoesbes (overleg) 17 nov 2018 10:30 (CET)Reageren
Als er een schaap over de dam is... opmerkelijk is trouwens dat juist de "echt grote" talen (Frans, Duits enz.) nagenoeg volkomen stilliggen op dit moment. Ik ben van lieverlee ook maar begonnen op die taalversies wat bij te springen, maar ik kan natuurlijk maar een klein deel van mijn tijd daaraan besteden. Op de Engelstalige versie is wel weer iets meer activiteit, maar daar houden een paar gebruikers vast aan een heel strenge review-procedure waardoor er bijna niets daadwerkelijk op de hoofdpagina wordt gepubliceerd. De Wikischim (overleg) 17 nov 2018 11:22 (CET)Reageren
De categorie over Limburg is vooral zo leeg vanwege de vele subcategorieën (gemeentes). Het is lastig een goede tussenweg te vinden tussen alles van Limburg overzichtelijk in een categorie en alles per plaats vindbaar. Ymnes (overleg) 17 nov 2018 11:36 (CET)Reageren
We zijn op de Limburgse projecten sowieso iets coulanter. Zolang er een bronvermelding is, is het goed. We hebben helaas niet de capaciteit te hoge eisen te stellen, want dat schrikt mensen af die zelf al moeite hebben met het schrijven in het Limburgs. We kunnen iedereen gebruiken :)
@Categorie: Ja, dat had ik al gezien :) --Ooswesthoesbes (overleg) 17 nov 2018 13:13 (CET)Reageren
@Ooswesthoesbes: Limburgs spreek ik niet, maar verstaan gaat redelijk. Zo gauw alles is overgezet, zal ik eens kijken of ik wat handige pagina's van ons beschikbaar kan stellen op de Limburgse versie. Knap trouwens dat er toch al een persoon of vijf aan werken! Hoe doen jullie dat? Want wij willen ook meer hulp :-)
Overigens, grensoverschrijdend hebben we er hier vandaag weer een Limburgs artikel bij (Alibaba vestigt zich in Luik). Ymnes (overleg) 17 nov 2018 13:41 (CET)Reageren
Zeker, alle hulp is welkom :) Ik denk dat vijf erg hoog is. We zijn eigenlijk al een half jaar met dezelfde drie mensen aan het project aan het werken.
Ik zag het. Daar hebben wij nog op de Incubator een kort artikel over: [1] --Ooswesthoesbes (overleg) 17 nov 2018 13:53 (CET)Reageren
Sorry voor de vertraging, drukke tijden hier bij mij. Ik heb voor het missen van li-Wikinieuws een bericht gepost op phab:T205710. Romaine (overleg) 24 nov 2018 15:03 (CET)Reageren
Dit item op Wikidata had nog een vertaling naar het Limburgs nodig, hopelijk heb ik het goed ingevuld: d:Q58833054. Romaine (overleg) 24 nov 2018 15:04 (CET)Reageren
Mocht er verdere hulp nodig zijn met de Limburgse Wikinieuws, laat het me vooral weten. Romaine (overleg) 24 nov 2018 15:06 (CET)Reageren
Dankjewel! Ymnes (overleg) 24 nov 2018 15:07 (CET)Reageren