Naar inhoud springen

Limburgse Wikinieuws geopend

Uit Wikinieuws

15 november 2018 

De Limburgstalige Wikinieuws heeft na een lang traject sinds vandaag zijn eigen domeinnaam gekregen. Na verschillende jaren van inspanning heeft de Limburgstalige gemeenschap de Wikimedia Foundation kunnen overtuigen dat zij ook haar eigen nieuwssite verdient. Het eerste artikel dat vandaag gepubliceerd werd, is Limburgse Wikinuujs geäöpend. Daarnaast staan er nog artikelen met bijbehorende infrastructuur in de incubator, de kraamkamer van wiki's van Wikimedia. Deze zullen nog worden overgezet naar de nieuwe wiki.

20 november 2018 

Paginabestand nu ook inzichtelijk

Het paginabestand, met tientallen nieuwsartikelen en ondersteunende pagina's, is vannacht overgezet vanuit de incubator naar de nieuwe website van de Limburgse Wikinieuws. Dit betekent dat de pagina's nu gemakkelijk vindbaar en/of bruikbaar zijn. De nieuwsartikelen staan op datum gesorteerd op de hoofdpagina vermeld. Voor de vrijwilligers rest nog allerlei onderhoudswerk, voordat de site optimaal naar hun wens zal functioneren.

Bron[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Limburgse Wikinuujs geäöpend », afkomstig van Wikinieuws (li) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 15 november 2018.