Naar inhoud springen

Wikinieuws:Aanmelding moderatoren

Uit Wikinieuws
(Doorverwezen vanaf Wikinieuws:AM)
Vast Dit is een pagina waarvan de inhoud 'vast' ligt. Inhoudelijke wijzigingen aan deze pagina mogen alleen met instemming van de Wikinieuws-gemeenschap gebeuren.
Zie WN:AM

Op deze pagina kan een geregistreerde gebruiker kenbaar maken belangstelling te hebben om moderator te worden. Om zich kandidaat te kunnen stellen voor het moderatorschap dient de betreffende gebruiker ten minste twee maanden voor de kandidaatstelling een eerste bewerking te hebben gedaan als geregistreerde gebruiker op Wikinieuws.

Zodra de kandidaat zich op deze pagina aan alle gebruikers heeft voorgesteld, volgt er een periode van 7 dagen gedurende welke gebruikers hun steun uit kunnen spreken of bezwaar kunnen maken. Op de pagina Wikinieuws:Stemmen staat wanneer iemand stemgerechtigd is.

De kandidaat zal alleen moderator worden indien de instemming van ten minste 75% van de reacties is verkregen (alleen de voor- en tegenstemmen worden geteld). Er is geen eis van een minimum aan reacties.

Wanneer de kandidaat moderator wordt, dan wordt deze automatisch toegevoegd aan deze lijst.

Bepaalde moderatoren hebben de extra bevoegdheden van een bureaucraat. Dit zijn moderatoren die gebruikersrechten van gebruikers kunnen toevoegen. Een moderator kan een verzoek om deze extra bevoegdheden bij een bureaucraat indienen.

Een moderator kan zelf te allen tijde het moderatorschap opgeven door een verzoek daartoe te doen op Meta, waarna een steward de moderatorstatus zal ontnemen.

Een moderator die een jaar lang geen bewerkingen heeft gedaan krijgt hiervan een melding op de eigen overlegpagina. Indien de moderator niet binnen 7 dagen op dit bericht reageert, zal de moderatorstatus worden ontnomen. Opnieuw moderator worden gaat volgens de normale procedure.

Een moderator kan ook worden afgezet; zie hiervoor Afzetten van moderatoren.

Oude aanmeldingen zijn te vinden in het archief.

Heraanmelding De Wikischim (3)

[bewerken]

Mijn moderatorschap blijkt sinds hier vorige week te zijn verlopen, terwijl het vandalisme juist weer toeneemt (een spampagina die hier al dagen staat, kan ikzelf nu niet opruimen). Ik heb in eerste instantie op Meta gevraagd om gewoon als permanent mod te kunnen aanblijven zoals de gewone gang van zaken is op wikiprojecten, maar de bureaucratie blijkt voorrang te hebben boven alles (zie hier). Dus moeten we maar opnieuw door deze omslachtige procedure heen.

Als ik te weinig voorstemmen krijg (bijv. doordat te weinig andere gebruikers inloggen), blijft alleen Romaine hier over als mod. De Wikischim (overleg) 29 mei 2023 10:18 (CEST)[reageren]

Voor De Wikischim

[bewerken]
 1. Sneeuwvlakte (overleg) 29 mei 2023 13:48 (CEST)[reageren]
 2. Ymnes (overleg) 29 mei 2023 15:59 (CEST)[reageren]

Tegen De Wikischim

[bewerken]
 1. ...

Commentaar

[bewerken]
 1. ...

Vragen

[bewerken]

Heraanmelding De Wikischim (2)

[bewerken]

Het lijkt erop dat mijn moderatorschap op dit project vanavond is afgelopen. Ik meld me bij deze voor de tweede keer opnieuw aan (eerdere aanmeldingen staan hier en hier).

Jammer wel dat ik de komende week geen vandalisme op dit project kan bestrijden. Het liefst zou ik het systeem heel anders zien (het na een jaar automatisch vervallen van moderatorschap ken ik van geen enkel ander wikiproject).

Terzijde: als ik als mod wegval, is er vrijwel geen enkel andere actieve moderator meer hier. Als ik mijn bitje hier niet kan houden doordat er te weinig voorstemmen/stemgerechtigde gebruikers blijken te zijn (zie ook Wikinieuws:Stemmen, al vind ik de aldaar geplaatste eis voor stemgerechtigde gebruikers wel wat erg merkwaardig en in de praktijk is dit nu sowieso compleet onhoudbaar), lijkt me de enige overgebleven oplossing dat Romaine hier als enige andere mod actiever wordt, of dat een steward op Meta het beheer over dit project overneemt. De Wikischim (overleg) 17 apr 2021 11:53 (CEST)[reageren]

Voor De Wikischim

[bewerken]
 1. Ymnes (overleg) 18 apr 2021 07:36 (CEST)[reageren]
 2. Sneeuwvlakte (overleg) 18 apr 2021 10:15 (CEST) Misschien moet je het volgend jaar op de kalender schrijven, zodat je niet vergeet je een week van te voren aan te melden.[reageren]
 3. Nieuwsgierige Gebruiker (OverlegMijn CA) 18 apr 2021 10:30 (CEST) Zonde. We zullen toch bureaucraten moeten overwegen op dit project, alleen moet ik wel een aantal goede redenen hebben en ik moet een meerderheid zien te vinden (al is een draagvlak van minstens 75% een mooi doel te behalen). En bovendien, herbevestigen leidt tot onnodig bureaucratie terwijl wij al her en der bureaucratisch ingericht zijn. Wie zou dat willen? Ik niet.[reageren]
  Het voorstel om bureaucraten in te voeren heeft zeker mijn steun. Bedankt verder (de anderen ook) voor je voorstem. De Wikischim (overleg) 18 apr 2021 10:58 (CEST)[reageren]
  @De Wikischim: Ik heb wat in mijn kladblok gezet, als je het niet erg vindt. Nieuwsgierige Gebruiker (OverlegMijn CA) 18 apr 2021 12:40 (CEST)[reageren]
  Prima wmb. De Wikischim (overleg) 18 apr 2021 19:14 (CEST)[reageren]
 4. PieterJanR (overleg) 18 apr 2021 15:23 (CEST)[reageren]

De stemperiode van 7 dagen is voorbij. De Wikischim is herkozen tot moderator

The voting term of 7 days is over. De Wikischim has been re-elected administrator

Tegen De Wikischim

[bewerken]
 1. ...

De stemperiode van 7 dagen is voorbij. De Wikischim is herkozen tot moderator

The voting term of 7 days is over. De Wikischim has been re-elected administrator

Commentaar

[bewerken]
 1. ...

De stemperiode van 7 dagen is voorbij. De Wikischim is herkozen tot moderator

The voting term of 7 days is over. De Wikischim has been re-elected administrator

Vragen

[bewerken]