Naar inhoud springen

Nuna5 wint zilver op vijfde dag World Solar Challenge

Uit Wikinieuws
Nuna5
De Nuna5 is tweede geworden.

29 oktober 2009 

De Nuna5 van het Nuon Solar Team is vandaag als tweede gefinished op het Victoria Square in Adelaide. Dat het team van de TU Delft in tegenstelling tot de vier voorgaande jaren niet eerste is geworden, wijten de teamleden aan de problemen die ontstonden na het ongeluk vlak voor de start van de race. De hele race lang bleef de Nuna5 problemen houden met de apparatuur, en de studenten zijn dan ook teleurgesteld dat ze niet de volledige kracht van de Nuna hebben kunnen laten zien.

Vandaag heeft Solar Team Twente ondanks de gevolgen van de crash van eergisteren nog wel 600 kilometer kunnen afleggen. Doordat er minder zonne-energie binnen kwam moest er erg zuinig omgegaan worden met het zonlicht dat de 21Revolution dan wel opving. Tot de laatste minuut van de dag was het spannend of de accuspanning hoog genoeg zou blijven. Morgen moet het team nog zo'n 300 kilometer racen, en bovenal vóór 11 uur 's ochtends op een bepaald punt, het end of timing punt, aankomen of ze zullen buiten mededinging finishen.

Als derde is de Infinium van het University of Michigan Solar Car Team vandaag over de finishlijn gekomen. Morgen zullen de Australische Sunswift IV en Amerikaanse Eleanor, de huidige nummer 4 en 5, pas in Adelaide aankomen.

Tussenresultaten dag 5[bewerken]

Plaats Afgelegd Startplaats Voertuig Team Land Verslag
1 Gefinished 4 Tokai Challenger Tokai University Vlag van Japan Japan
2 Gefinished 2 Nuna 5 Nuon Solar Team Vlag van Nederland Nederland Nuna5: Finish - Nuon Solar Team komt aan in Adelaide
3 Gefinished 6 Infinium University of Michigan Solar Car Team Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten Infinium Finishes 3rd in the World Solar Challenge
8 +/- 2719 km 11 21Revolution Solar Team Twente Vlag van Nederland Nederland Racedag 5

In het nieuws[bewerken]


Bronnen[bewerken]