Twentse 21Revolution weer onderweg, Japanners finishen al op vierde dag World Solar Challenge

Uit Wikinieuws
Tokai Challenger
De Japanse Tokai Challenger is al gefinished.

28 oktober 2009 

De World Solar Challenge is vandaag al gewonnen door het Japanse team van de Tokai University, maar de strijd om de tweede en derde plaats gaat onverminderd door.

Vandaag is de 21Revolution toch gestart ondanks de crash van gisteren. De hele nacht werd er gisteren doorgewerkt aan het repareren van de zonnewagen. Tijdens die reparaties kwamen er nog enkele andere problemen aan het licht. Vanochtend begon Solar Team Twente de eerste kilometers met een voorzichtige 40 kilometer per uur. Na diverse remtesten en checks durfte men het aan om de snelheid langzaam op te voeren naar 70 kilometer per uur. Met die snelheid heeft de wagen vandaag toch nog 550 kilometer kunnen afleggen. De Twenten staan nu op de achtste plek in het klassement en ze verwachten pas vrijdag aan te komen in Adelaide.

Inmiddels heeft de Tokai Challenger de finish gehaald en zijn zij de winnaars van World Solar Challenge 2009. Het Nuon Solar Team strijdt nu tegen de Amerikaanse University of Michigan voor de tweede plaats. De Amerikanen en Nederlanders haalden elkaar diverse keren in, maar de strijd had de accu van Michigan zo ver uitgeput dat ze stilvielen op een heuvel en de Nuna5 een voorsprong van ruim een half uur kon opbouwen. Nog 33 km te gaan tot de officiële tijdfinish.

Tussenresultaten dag 4[bewerken]

Plaats Afgelegd Startplaats Voertuig Team Land Verslag
1 Gefinished 4 Tokai Challenger Tokai University Vlag van Japan Japan
2 2969 km 2 Nuna 5 Nuon Solar Team Vlag van Nederland Nederland Nuna5: Dag 4 - Nuon Solar Team levert een titanenstrijd
3 2911 km 6 Infinium University of Michigan Solar Car Team Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten End of Day 4
8 +/- 1766 km 11 21Revolution Solar Team Twente Vlag van Nederland Nederland Racedag 4

In het nieuws[bewerken]


Bronnen[bewerken]