Naar inhoud springen

Pollack-Beighle accepteert excuses Blok

Uit Wikinieuws
Minister Pollack-Beighle

13 september 2018 

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken beschouwt de zaak rondom de uitspraken van haar Nederlandse collega Stef Blok als afgehandeld. Dit liet ze via een persbericht weten.

Blok had Suriname tijdens een besloten bijeenkomst (de 'Touch Dutch Base') een failed state genoemd. Ook zei hij verder geen multicultureel land te kennen waar er vreedzaam samengeleefd wordt. Zijn uitspraken leidden tot veel ophef en verontwaardiging in Suriname. Blok had al enkele keren laten weten zijn uitspraken te betreuren en zocht de afgelopen tijd intensief contact met Suriname. In een brief aan de Surinaamse minister schreef hij: "Hiervoor bied ik mijn oprechte excuses aan de regering van de Republiek Suriname aan." Een gezant reisde naar Suriname om deze kwestie verder te bespreken.

Suriname legt zich nu bij de zaak neer en wil zijn aandacht richten op een andere zaak die tussen beide landen speelt. Die gaat om een overboeking van miljoenen euro's uit Suriname die door het Nederlandse Openbare Ministerie wordt vastgehouden in een onderzoek naar het witwassen van geld.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]