Pamela Anderson zet Vlaams minister Ben Weyts onder druk

Uit Wikinieuws
Pamela Anderson
Minister Weyts

16 december 2017 

Pamela Anderson, voor velen beter bekend als C.J. Parker uit de televisieserie Baywatch, heeft een open brief gestuurd naar de Vlaamse minister Ben Weyts met onder meer Dierenwelzijn in zijn portefeuille. Ze laat haar grote bezorgdheid weten omdat Weyts nog steeds geen voorstel heeft gedaan om de pelsdierhouderij voor bontproductie te verbieden. Weyts heeft dit wel aangekondigd, maar concreet is hier nog niets uitgekomen.

De actrice en sekssymbool laat in haar brief een grondige feitenkennis zien, al zal ze die vooral hebben opgedaan van haar "vrienden van PETA en GAIA." Hen haalt ze namelijk aan in haar brief. Zo noemt ze het Brussels gewest en Wallonië waar dierenwelzijn beter geregeld zou zijn.

Vlaanderen is in het afgelopen jaar geregeld opgeschrikt door misstanden op het gebied van dierenwelzijn, met wantoestanden bij legkippenbedrijven, de sluiting van Olmense Zoo, dierenmishandeling in een slachthuis in Izegem en in een slachthuis in Tielt.

Anderson is niet het eerste sekssymbool dat haar bekendheid inzet als activiste voor dierenrechten. Vroege voorbeelden uit de filmwereld zijn Brigitte Bardot en Doris Day. Prominente steun voor de dierenrechtenbeweging vanuit België komt onder meer van Prints Laurent, die dierenrechten in de grondwet verankerd wil zien. Hij kreeg al de bijnaam Prins Woef vanwege zijn grote liefde voor honden.

Bronnen[bewerken]