Naar inhoud springen

Ernstige dierenmishandeling in slachthuis Tielt

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

23 maart 2017 

In Tielt heeft een slachthuis voor varkens zijn activiteiten moeten stilleggen. Personeelsleden van het slachthuis mishandelden de dieren.

Een infiltrant van dierenrechtenorganisatie Animal Rights ging een maand lang aan de slag als werknemer bij het 'Exportslachthuis NV' te Tielt. In het filmpje is te zien hoe varkens tot bloedens toe worden geslagen met stokken. Ook worden ze in het filmpje geëlektrocuteerd en over de grond gesleurd met kettingen. Voorts worden de varkens volgens Nadine Lucas van Animal Rights bij volle bewustzijn aan slachthaken opgetakeld en gekeeld terwijl ze nog steeds bij bewustzijn zijn.

Na het bekijken van de onthutsende beelden werd een inspectieteam naar het slachthuis gestuurd. Zij hebben besloten het bedrijf uit voorzorg te sluiten. Er wordt getracht de personen in de video te identificeren. In 2016 werden al twee proces-verbalen opgesteld voor dierenleed in het bewuste slachthuis. Supermarktgroep Delhaize, de belangrijkste vleesafnemer, heeft het contract met het slachthuis inmiddels verbroken.

Animal Rights is van plan juridische stappen te zetten tegen het bedrijf.

De directeur van Animal Rights, Robert Molenaar, zegt dat het vlees afkomstig uit Exportslachthuis NV ook wordt geleverd aan zestig keur- en kwaliteitsslagerijen in Nederland.

Bronnen

[bewerken]

Gerelateerd

[bewerken]