Overleg gebruiker:Hajo/Archief 2008-1

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikinieuws

Welkom[bewerken]

Welkom op Wikinews. Bedankt voor je bijdragen. HenkvD 28 mrt 2008 19:11 (UTC)

Dank je! Hajo 28 mrt 2008 20:32 (UTC)

Aandacht[bewerken]

Zou ik uw aandacht even mogen hebben voor mijn opmerking in het nieuwscafe?

Met vriendelijke groet,

Sterkebak 10 mei 2008 14:21 (UTC)

Geen rode link?[bewerken]

Ik vroeg me af waarom Circus Renz Berlin geen rode link is. Het artikel bestaat niet op Wikipedia. Groet, --Okido 10 mei 2008 20:43 (UTC) http://nl.wikinews.org/wiki/Circus_niet_gediend_van_dierenactie

Hai Okido, het was geen rode link omdat het verwees naar Circus Herman Renz, en dat artikel bestaat wel. Maar dit klopte niet omdat het twee verschillende circussen zijn; zie [1] en [2], dus ik heb de link verwijderd. Groet, Hajo 11 mei 2008 14:41 (UTC)

Toevoegen: Hulp en contact[bewerken]

Hoi, Hajo, kun jij dat? Wie kan en wil er op de Hoofdpagina bij hoofdmenu Hulp en contact toevoegen dit moet een link zijn naar de pagina Help:Wikinews. De pagina is in voorbereiding en ik ga de tekst plaatsen (is geplaatst). Groet, --Okido 12 mei 2008 14:19 (UTC)

Hoi Okido, het hoofdmenu kan ik niet aanpassen en ik weet niet wie dat wel kan; daarom heb ik een link rechtsboven op de hoofdpagina gezet, daar valt het ook wel redelijk goed op. Groeten, Hajo 12 mei 2008 21:51 (UTC)
Oké, bedankt, het is een begin. We moeten maar even afwachten tot een beheerder of administrator dit in het hoofdmenu plaatst. Ik zag dat je bij contact met Wikipedia een e-mailadres hebt geplaatst. Dit lijkt mij niet wenselijk. Men kan altijd contact met jou opnemen via de OP. Dit is ook niet de bedoeling van het contact. Ik zal kijken wat exact de bedoeling is, anders laat het maar gewoon leeg. Ik zal het morgen verwijderen. Groet, --Okido 12 mei 2008 22:26 (UTC)
Ik heb het nog eens bekeken en de ben tot de conclusie gekomen dat dit niet de bedoeling is. Ik wil de pagina eenvoudig, compact en inzichtelijk mogelijk houden. Op Wikipedia verwijst men naar de Helpdesk en Informatiebalie en heeft aparte middelen ter beschikking voor contact. Dan laten wij het maar eerst eenvoudig houden en een verwijzing maken naar de redactieruimte. Dit lijkt mij voorlopig voldoende. Kun jij overigens nog een een blokje (Inhoud [verbergen]) toevoegen in die Redactieruimte opdat te zien is welke onderwerpen lopen en men kan deze dan hier snel kan aanklikken, net zoals bij Nieuwscafé. Groet, --Okido 12 mei 2008 22:57 (UTC)
Hai Okido, ik ben een beetje pissed over het door jou wissen van mijn emailadres en ik zou het fijn vinden als je dit soort dingen eerst even overlegd. Ik heb het dus teruggedraaid en aangevuld, gelieve het te laten staan tot we het hierover eens zijn. Het lijkt mij een waardevolle aanvulling als mensen ook per email contact kunnen krijgen - op wikipedia wordt dit ook gedaan. Als je wilt kun je je eigen email er ook bij zetten, of niet, net wat je wilt.
Ik zal verder kijken wat ik kan doen wat betreft dat blokje in de Redactieruimte. Groet, Hajo 12 mei 2008 23:11 (UTC)
Hajo, ik heb eerst zorgvuldig gekeken wat de bedoeling is op Wikipedia. Het is zeker niet de bedoeling daar privé e-mailadressen bij te zetten. Men verwijst op Wikipedia in eerste instantie ook naar de normale Helpfuncties waar men vragen kan stellen. De Helpdesk en Informatiebalie. Ik zal de link plaatsen dan kun je het zelf lezen. Buiten deze feiten kun je zien dat jij er op deze wijze weer een 'tekstpagina' van maakt waar niemand behoefte aan heeft. Men moet de helpfuncties snel, compact en inzichtelijk houden. Op dit moment lijkt mij een verwijzing naar de redactie voldoende en meer gewenst. Ik hoop dat je je daarbij kunt aansluiten. Kijk ook een naar de orginele pagina van wIkipedia dan begrijp je wat ik bedoel met 'tekstpagina'. Hartelijk dank voor het blokje 'Inhoud' plaatsen in de redactieruimte.
--Okido 13 mei 2008 11:54 (UTC)
Overigens kan men als een gebruiker een e-mailadres bij zijn of haar 'voorkeuren' opgeeft altijd een e-mail naar deze persoon sturen via 'hulpmiddelen' (linkerkolom). Hier kan men de e-mailadressen niet zien en dat is wel zo verstandig. Groet, --Okido 13 mei 2008 12:16 (UTC)
Hai Okido, je hebt gedeeltelijk gelijk dat de overeenkomstige pagina's geen emailadressen vermelden. Echter, er is wel de pagina Wikipedia:Pers http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pers waarop mensen op persoonlijke titel als aanspreekpunt dienstdoen. Deze noodzaak kan zich ook op Wikinews voordoen.
Ik stel het volgende voor: Ik haal mijn emailadres en de tekst weg van Help:Wikinews, maar zet er links naar nieuwe alternatieve pagina's, zoiets als een Helpdesk en ook iets voor Perscontacten, moet nog even kijken hoe ik dat precies doe. Daarnaast zet ik mijn emailadres op mijn overlegpagina, dat is ook op wikipedia niet ongewoon, en zo ben ik toch bereikbaar. Groeten, Hajo 13 mei 2008 15:32 (UTC)
Je hebt de zaak prima opgelost en zo kunnen we goed doorwerken, nogmaals dank. Groet, --Okido 13 mei 2008 17:27 (UTC)

Artikel Spaanse regering...[bewerken]

Spaanse regering opent jacht op kwallen - Tegen verwijdering --Okido 11 mei 2008 20:59 (UTC) (sjabloon teruggezet) Lijkt nu nog erg op de oorspronkelijke tekst, maar met nog wat herschrijven zou het wel kunnen mi. - Hajo 13 mei 2008 17:15 (UTC) Volgens mij heb ik het sjabloon niet verwijderd! Ik heb het artikel behoorlijk herschreven en dit aangegeven op de verwijderlijst, maar als dit niet voldoende is, dan is dat jammer. Groet, --Okido 13 mei 2008 17:44 (UTC)

Hai Okido, ik dacht in de geschiedenis van de pagina te hebben gezien dat je het had weggehaald; als ik me vergist heb, dan bij deze mijn excuses. Zelf denk ik dat het nog te veel op het oorspronkelijke artikel lijkt, ik zal ook nog even naar het artikel kijken of het nog wat aangepast kan worden. Groeten, Hajo 13 mei 2008 17:48 (UTC)
Geen probleem, ik denk dat HenkvD het sjabloon verwijderd heeft omdat hij akkoord was met de wijzigingen, maar als jij nog even wilt kijken is ook prima, bedankt. Groet, --Okido 13 mei 2008 17:52 (UTC)
Ik heb het sjabloon ook niet weggehaald. Volgens de geschiedenis is het Okido die het verwijderd heeft.... Zal wer per ongeluk gebeurd zijn, of anders een bewerkingsconflict of zo. HenkvD 14 mei 2008 18:57 (UTC)

Wikinews/Pers[bewerken]

Hajo, ik heb het artikel Wikinieuws:Pers aangemaakt dan kun jij met jouw kennis er verder aan werken. Anders had jij het wel aangemaakt. Voor de toekomst is het wel belangrijk. Ik heb met opzet de structuur zo laten staan, kunnen anderen ook zien wat de bedoeling is. Volgens mij zit Sterkebak ook op Wikinews. Groet,--Okido 13 mei 2008 19:11 (UTC)

Okee, bedankt! Groeten, Hajo 13 mei 2008 23:04 (UTC)

Redactieruimte is blanco[bewerken]

De redactieruimte is voor mij niet meer bereikbaar Http-fout 500? en geeft een totaal wit/blanco scherm. Is dat bij anderen ook zo? Wat is er aan de hand? Groet, --Okido 14 mei 2008 11:11 (UTC)

Ik zie ook een wit scherm...heel vreemd, ik heb geen idee waar het aan ligt. Als het zo blijft, moeten we iemand die er verstand van heeft bijhalen, eventueel bij wikipedia vragen als hier niemand het weet. Groeten, Hajo 14 mei 2008 13:01 (UTC)

Wijziging[bewerken]

Hajo, ik heb gezien dat je Wikinieuws:Pers hebt aangepast. Prima werk, het is een begin voor de toekomst. Ik zag dat je verwijst naar naar het Nieuwscafé. Nu is mijn gedachte het gaat wel om de pers. Aangezien Nieuwscafé informeel is, dacht ik dat het meer voor de hand ligt om de pers op redactienivea te ontvangen. Denk jij hier nog eens over na.

Verder breng ik nog een wijziging aan op de Hulp en contact pagina. Het is een kolomindeling ook toegepast op Wikipedia en geeft meer ruimte voor de toekomst (overzicht op beeldscherm). Verder een verduidelijking van Helpdesk/Redactieruimte en Nieuwscafé. Voor de pers was al toegevoegd.

Ik hoop dat je je daarbij kunt aansluiten. Groet,--Okido 14 mei 2008 14:47 (UTC)

Contact met Wikinews

Hai Okido, ik ben het met je eens, de Redactieruimte is beter voor de pers; heb het veranderd. Ik vind de "Hulp en contact"-pagina ook een heel stuk mooier geworden zo - compliment! Groeten, Hajo 14 mei 2008 15:38 (UTC)
Met dank, samen kom je verder. Groet, --Okido 14 mei 2008 15:42 (UTC)

Verkeer en vervoer[bewerken]

Hajo, het lijkt mij verstandiger de Categorie:Mobiliteit te hernoemen naar Categorie:Verkeer en vervoer. Je hebt gelijk als je zegt mobiliteit is een breder begrip, maar heeft ook nog een heel andere betekenis (mobiliteit van mensen). Het is minder duidelijk. Verkeer en vervoer is voor iedereen meestal wel duidelijk. Op dit moment bestaat verkeer en mobiliteit naast elkaar. Lijkt mij dat je er beter één van kunt maken Categorie:Verkeer en vervoer. Kijk jij hier nog even naar. Groet, --Okido 14 mei 2008 18:26 (UTC)

Ja, daar zit wat in. Okee, ik ga ernaar kijken. Groeten, Hajo 14 mei 2008 21:48 (UTC)

Ik heb je reactie in het Nieuwscafé gelezen. Dan sluit ik me aan en heb de tekst iets aangevuld met het doel en de titel weer gewijzigd. Anders heeft het geheel niet de functie die het beoogde. Groet, --Okido 17 mei 2008 01:05 (UTC)

Okee, ik ben blij dat je je erin kunt vinden. Groeten, Hajo 17 mei 2008 01:13 (UTC)

Jaarcategorieën[bewerken]

Hallo Hajo, ik zag je enkele bewerkingen doen en toen viel mij op dat Categorie:2005 op maanden verdeeld was, en Categorie:2006, Categorie:2007, Categorie:2008 per dag verdeeld was. Zoals 2006 t/m 2008 verdeeld is lijkt mij het handigste omdat er direct overzicht is over welke dagen in het jaar nieuws hebben geproduceerd maar de variant van 2005 kan in principe ook. Is er besloten welke van de twee wenselijk is? Romaine 17 mei 2008 16:40 (UTC)

Hai Romaine, ik ben indertijd zelf begonnen met het in maandcategorieën zetten van de dagcategorieën nadat er geen mensen hadden gereageerd hierover (zie dit overleg) dus het is alleen mijn beslissing geweest; ik denk wel dat het een goed idee is omdat in de jaarcategorieën de dagcategorieën niet op volgorde staan en het zoeken dus moeilijk is, bovendien zijn het er eigenlijk teveel voor een goed overzicht, tot 366 dagen in een jaarcategorie, in tegenstelling tot maximaal 31 in een maandcategorie. Omdat inmiddels is voorgesteld de dagpagina's (dus niet de dagcategorieën) te laten verdwijnen (zie Wikinews:Nieuwscafé#Gepubliceerd), wordt misschien via de dagcategorieën op datum zoeken de enige mogelijkheid. Ik ben er dus voor er mee door te gaan om de dagcategorieën per maand te categoriseren; maar als jij (en wellicht anderen) het anders zien, kunnen we hierover overleggen om te bepalen wat de beste oplossing is. Groeten, Hajo 17 mei 2008 21:04 (UTC)
Hallo Hajo, in principe maakt het mij niet uit (het is me om het even). Ik kijk zelf enkel naar de hoeveelheid werk die het gaat opleveren. Tijd besteed ik graag het efficiëntst. Van 2005 is gedaan naar maanden, maar alles van 2006, 2007 en 2008 niet. Dat betekent nog best veel werk, mij maakt het niet uit, maar op zich (=mijn perosonlijke mening) zou die tijd veel handiger besteed kunnen worden. Ik kan met AWB de jaarcategorieën op juiste datumvolgorde zetten (als je mij kunt vergeven dat er meer dan 2 edits per minuut voorbij komen in een nachtelijk uur). Als je het per maand wilt weet ik niet of ik goed helpen kan met AWB. Zoals gezegd maakt het mij niet uit (behalve dat het handig is overal hetzelfde te hebben). Beslis jij alsjeblieft wat je wilt! Romaine 17 mei 2008 21:40 (UTC)
Hai Romaine, als het voor jou geen verschil maakt dan hou ik het op de dag-in-maandcats en maand-in-jaarcats; het is inderdaad meer werk, maar ik denk dat het wel de moeite waard is voor een beter overzicht. En ik heb graag iets te doen in de nachtelijke uren :-) Ik weet niet zeker wat AWB is, ik vermoed een bot? Als het geautomatiseerd kan worden is dat natuurlijk prachtig, maar anders doe ik het gewoon met de hand; dan kan ik gelijk de oude artikelen nakijken op de opmaak en categorisatie en zo. Groeten, Hajo 17 mei 2008 23:06 (UTC)
Ondertussen kwam er nog een denksel binnenzetten omtrent categorieën, neem het in gedachten en kijk of het iets uitmaakt. Categorieën zijn bedoeld om de gebruiker te helpen navigeren doordat items gegroepeerd zijn. Het blijkt dat hoe meer tussenlagen er zijn gebruikers eerder afhaken of het hun moeilijker maakt een item te vinden. Op de Engelse wiki wordt niet voor niets gewaarschuwd daarom om categorieën niet te ver op te splitsen. De vraag die dan gesteld dient te worden is wat een extra laag categorieën toevoegd aan de overzichtelijkheid en de vindbaarheid voor de gebruiker? (Ga bij deze vraag uit dat ze op datumvolgorde staan.) Als het overzichtelijker is ze per maand te groeperen dan is per maand handig, en als per jaar overzichtelijker is per jaar groeperen. Ik heb een categorie gevonden waar het over twee pagina's geordend is. De naam van de items op wikinews is korter, maar op zich geeft deze categorie wel een beetje een beeld: w:Categorie:Sjablonen geschiedenis op datum.
Betreft AWB, dat is een semiautomatisch programma waarmee veel bewerkingen achter elkaar gedaan kunnen worden die steeds hetzelfde zijn. De gebruiker die AWB gebruikt controleert of de voorgestelde wijziging door het programma goed is alvorens op te slaan. Hiermee worden fouten voorkomen die gemakkelijker bij handmatige edits kunnen worden gedaan. Romaine 17 mei 2008 23:23 (UTC)
Mmm, ja, nu ik het zo voor me zie bij die sjablonen, dat is toch ook wel mooi, en op volgorde en het scheelt inderdaad een tussenstap van de maandcategorieën. Laten we het dan inderdaad maar met de dagcategorieën in jaarcategorieën doen. Doe jij dat dan met AWB? Ik weet niet hoe dat werkt, maar als je mijn hulp erbij wilt, kun je het me uitleggen; of misschien vind je het handiger het zelf te doen, zie maar wat het gemakkelijkst is. Groeten, Hajo 17 mei 2008 23:40 (UTC)
Ben je er definitief over uit? :-) Romaine 18 mei 2008 01:06 (UTC)
Ja, dat is beloofd :-) Hajo 18 mei 2008 01:08 (UTC)
Ik ben begonnen met 2008, later zal ik de voorgaande jaren ook doen. Als je denkt: "waarom heeft die die 10 niet gedaan" het antwoord is dat die verwijderd dienen te worden. Ik heb het nagekeken, in alle jaren is mijn consequent geweest en heeft men 1 cijfer gebruikt zonder 0 ervoor voor de eerste 9 dagen, maar nu zie ik in deze categorie twee keer een serie die daarvan afwijkt, mijn advies zou zijn: verwijderen, om consequent te blijven. Dit kan een moderator doen, maar als er vanuit de gemeenschap behoefte is als nog iemand die functie vervult kan ik dat straks ook zelf doen. Ik zag ook een aantal lege categorieën, begreep ik nou dat die nog verwijderd moesten worden? Romaine 18 mei 2008 02:18 (UTC)
De inhoud van de categorieën 2005, 2006, 2007 en 2008 zijn op volgorde gezet. Ik heb tevens een sjabloon dat dubbel was aangemaakt (dus met 2 namen) vervangen en de sjabloonbeschrijving uitgebreid. Er zaten nogal wat foutjes in het gebruik die ik eruit gehaald heb. Nu nog iemand die het door middel van verwijderen op orde brengt. Romaine 18 mei 2008 11:05 (UTC)
Maar we zijn er nog niet, ik ben nog een paar afwijkingen tegengekomen. Afwijkingen zoals: Categorie:31 juli 2006 - volgens mij kunnen deze weg omdat de categorie geen items bevat. En afwijkingen zoals: Categorie:12 juli 2006 - waarbij in het bovenste kader de berichten getoond worden die in de categorie zelf staan en óók eronder worden weergegeven (beetje dubbel dus). Maar mogelijk is de volgorde bovenaan beter? Mijn vraag: vind je van deze categorie het zinvol dat dit bovenaan getoond wordt? Zo nee: dan ik haal ik het weg en vervang ik het door de standaard structuur zoals op Categorie:10 februari 2005. Zo ja: dan ga ik kijken of ik datgene wat bovenaan staat in het sjabloon kan verwerken waardoor het op iedere categorie bovenaan komt te staan. Romaine 18 mei 2008 12:10 (UTC)
Hai Romaine, het ziet er goed uit zo in de jaarcategorieën. Ik ben het met je eens dat we beter consequent kunnen blijven en de datumcategorieën met een 0 voor het cijfer verwijderen. De lege categorieën en die zonder items kunnen inderdaad weg, het heeft geen nut die te behouden omdat er toch geen berichten meer in komen.
Zoals in Categorie:12 juli 2006 lijkt me niet zinvol, om het dubbel te vermelden. Het is waarschijnlijk gedaan omdat er die dag veel artikelen waren, maar ik zie er geen toegevoegde waarde in, dus wat mij betreft kan het weg.
Groeten, Hajo 18 mei 2008 17:43 (UTC)
Ok, dan ga ik die ook vervangen. Romaine 18 mei 2008 20:22 (UTC)

Er zijn ondertussen weer lege categorieën bijgemaakt voor 2007 door Sterkebak zag ik. Is het wenselijk dat het sjabloon een rode link geeft, of heb je liever dat als 11 januari niet bestaat dat 10 januari linkt naar 12 januari? Romaine 19 mei 2008 20:10 (UTC)

Of zal ik dit in het Nieuwscafé posten? Met de vraag wat wenselijk is? Romaine 19 mei 2008 20:15 (UTC)
Ik denk dat we het sjabloon het beste standaard kunnen houden, dus vorige dag-huidige dag-volgende dag; het is niet zo erg dat er af en toe rode links bij zitten. Ik denk wel dat lege datumcats het beste verwijderd kunnen worden, er komen toch geen artikelen meer in en ze nemen alleen maar ruimte in in de jaarcats. Groeten, Hajo 19 mei 2008 23:54 (UTC)
P.S. Ik zie nu in Recente wijzigingen dat je besloten hebt om ook lege cats aan te maken; is ook okee, wat mij betreft. In de toekomst lost het probleem zichzelf op, omdat we dan iedere dag nieuwsartikelen hebben (hoop ik). Hajo 20 mei 2008 00:46 (UTC)
Nee, ik heb ze niet aangemaakt. Ik kwam bij verder speuren nog categorieën tegen die qua inhoud vervangen nog moesten worden en nog niet in een categorie stonden. Als we iedere dag nieuwsartikelen hebben is het geen probleem inderdaad. Ik zie dat nu goed gaan!! Romaine 20 mei 2008 10:56 (UTC)
PS: Als een categorie nieuw wordt aangemaakt staat er op de recente wijzigingen lijst er een N voor. Romaine 20 mei 2008 10:58 (UTC)
Okee, dank je! Hajo 20 mei 2008 14:47 (UTC)

Stand van zaken[bewerken]

Hajo, kort, er is door jou en anderen weer veel werk verricht en de opstelling is positief. Ik ben geen deskundige of specialist, ik moet het gewoon hebben van inzet en hard werken. Als er geen plezier meer is ben ik weg. Samen moet je het doen en nieuwe gebruikers zijn altijd welkom. We moeten zien dat we het concept voor de nieuwe indeling (helpdesk e.d) doorvoeren. Dit zal meer nieuwe gebruikers aantrekken. Met de gang van zaken die Sterkebak uitvoert ben ik het niet eens, ik doe ook niet mee aan de stemmingen. Ik heb mijn mening gegeven. Ik wil wel meedoen aan besluitvorming als Romaine de regie neemt in bepaalde zaken. Groet, --Okido 18 mei 2008 12:58 (UTC)
Hallo Hajo, ik vind dat de actieve gebruikers moeten bepalen of het wenselijk is als ik een handje toesteek en beschikbaar stel waar dat nodig mocht zijn (en me dan voor mod-zijn aanmeldt). Ik zie jou het meeste doen dus vandaar de vraag aan jou. Omdat ik met de reactie van Adnergje enige tegenstrijdigheid bespeur tussen de reacties van Adnergje enerzijds en zowel de wens op de Wikipedia-Helpdesk als de reacties van Okido en Hajo anderzijds. Misschien is overleg erover handig? Romaine 18 mei 2008 14:27 (UTC)
Hai Okido, ik ben het met je eens dat we plezier moeten hebben in ons werk, tegelijkertijd is het onvermijdelijk dat er in een gemeenschapsproject als Wikinews soms wrijving ontstaat vanwege verschil in inzicht. Dit hoeft niet erg te zijn, ik ben ervan overtuigd dat we er wel uitkomen; regie van bijvoorbeeld Romaine daarbij kan handig zijn, maar zoals zij zelf al heeft aangegeven, het is uiteindelijk de gemeenschap (wij allemaal dus) die beslist. Wat betreft de zaak met de helpdesk en de nieuwe opzet, daarin ben ik het grotendeels met je eens, maar daar schrijf ik meer over in het Nieuwscafé, bij de bestaande discussie daar. Groeten, Hajo 18 mei 2008 18:03 (UTC)
Hai Romaine, ik vind het zeer wenselijk dat je ons helpt en ik denk ook dat het een goed idee is dat je moderator wordt. We hebben Adnergje en HenkvD, maar die zijn er ook maar af en toe, dus meer goede mods is zeker nuttig, temeer daar het er op lijkt dat Wikinews een periode van groei tegemoet gaat; al is het natuurlijk nog afwachten of het doorzet. Ik zal mijn mening ook nog in het Nieuwscafé zetten, bij het overleg daar. Groeten, Hajo 18 mei 2008 18:03 (UTC)
Hallo Hajo, Ik heb in het Nieuwscafé aangegeven wat volgens mij de conclusie lijkt. Ik heb op Wikinieuws:Aanmelding sysops dit nu ook neergezet, omdat er blijkbaar behoefte is aan een moderator. Groetjes - Romaine 19 mei 2008 00:03 (UTC)
Mooi zo, ik ben blij dat je het wilt doen! Groeten, Hajo 19 mei 2008 00:10 (UTC)
Hallo Hajo, op dit moment zijn er nog geen richtlijnen over wanneer iemand wel en wanneer iemand niet als moderator verkozen is. Je hebt die richtlijnen wel gemaakt maar moeten nog worden ingevoerd. Heb je enig idee hoe dit bekeken dient te worden momenteel aangezien Sterkebak uit wraak heeft tegengestemd is er geen sprake van unanimiteit. Het lijkt mij in ieder geval aanraadzaam spoedig je richtlijnen hieromtrent voor te stellen en bij goedkeuring in te voeren. Groetjes - Romaine 26 mei 2008 11:37 (UTC)
Hai Romaine, ik ben het met je eens, we hebben hier richtlijnen over nodig en de huidige, beperkte tekst voldoet niet. Ik zal in het Nieuwscafe kenbaar maken dat de komende paar dagen mensen nog aanvullingen en wijzigingen in de drie gemaakte voorstellen, waaronder die voor de aanmelding moderatoren, kunnen indienen; daarna kunnen we ze hetzij bij consensus aannemen, hetzij erover stemmen. Groeten, Hajo 26 mei 2008 15:15 (UTC)

Bedankt[bewerken]

Hajo, bedankt voor de korte maar prettige samenwerking. Ik stop met mijn bijdragen. Een familielid van mij stopt ook. Succes en het ga je goed. Adieu. --Okido 18 mei 2008 21:43 (UTC)

Het spijt me erg dat te lezen Okido, maar ik respecteer je beslissing. Jij ook dankjewel voor de samenwerking en ik wens je het beste. Hajo 18 mei 2008 23:48 (UTC)

Vreemde pagina[bewerken]

Hallo Hajo, Bij het doornemen van de diepere gronden kwam ik XB introduceert Glasvezel Upgrade Garantie tegen, en kwam mij over als een vreemde pagina. Wat denk jij ervan? Romaine 19 mei 2008 01:31 (UTC)

Als ik me er even mee mag bemoeien: ik heb de pagina even doorgenomen en direct maar verwijderd. Wikinews is geen aanplakzuil voor persberichten en promotieteksten. Bovendien was het artikel al 2x genomineerd voor verwijdering, maar heeft aan anoniem dit gewoon telkens weer verwijderd.
Ok, bedankt! Romaine 19 mei 2008 09:13 (UTC)

Categorie[bewerken]

Hallo Hajo, als je een categorie toevoegd aan een sjabloon, let er dan op dat je de eerste <noinclude>-tag plaatst in de laatste regel met nog tekst. Kijk maar naar mijn correcties van net. Anders krijg je lelijke witregels. Groetjes - Romaine 21 mei 2008 16:36 (UTC)

Hai Romaine, okee, dank je voor de waarschuwing! Groeten, Hajo 21 mei 2008 16:38 (UTC)
Waarschuwing is het niet, maar is een technisch iets waar ik altijd op let bij de sjablonen die ik op Wikipedia categoriseer. Groetjes (over paar dagen terug) Romaine 21 mei 2008 16:46 (UTC)
Wanneer er een enter staat tussen includeonly en noinclude krijg je inderdaad een witregel.
</includeonly>enter<noinclude> = witregel
Romaine 7 jun 2008 21:54 (UTC)

Verzoek aan moderatoren[bewerken]

Hallo Hajo, op Wikinieuws:Verzoekpagina_voor_moderatoren stond sinds gisteren je verzoek om iets te verplaatsen. Ik heb alvast "Sjabloon:Linkerkolom" verwijderd wat een redirect was. Het hernoemen kun je nu zelf doen, maar controleer nog wel even of de inkomende links dan allemaal kloppen. Groetjes, Robotje 23 mei 2008 16:23 (UTC)

Dank je Robotje! Groeten, Hajo 24 mei 2008 01:43 (UTC)

Te stemmen pagina's[bewerken]

Hallo Hajo, is het niet handiger als de geschiedenis van de stempagina en andere pagina's die ter stemming worden voorgeleid te behouden (inclusief overlegpagina's)? Lijkt me handig te weten dat er ooit vooroverleg over geweest is namelijk. Als je wilt kan ik het wel verplaatsen voor je. Groetjes, Romaine 31 mei 2008 00:01 (UTC)

Ja, dat is een goed idee, maar dat kan denk ik het beste na de stemming. Op de subpagina's van de nieuwe Wikinews:Stemmen (die een kopie is van het voorstel stemmen) verwijs ik alleen naar de drie voorstellen onder hun huidige naam (subpagina's van mijn gebruikerspagina). Als ze dan worden aangenomen, kun je ze verplaatsen en dan kan de kopie Wikinews:Stemmen verwijderd worden. Groeten, Hajo 31 mei 2008 00:09 (UTC)
Ok is goed! Romaine 31 mei 2008 00:12 (UTC)
Sorry, ben een pietlut soms. Ik heb de subpagina's omgezet naar een beginhoofdletter. :-) Romaine 31 mei 2008 01:27 (UTC)
Is prima! :-) Hajo 31 mei 2008 01:29 (UTC)

Gearchiveerd op 19 jun 2008 15:22 (UTC)