Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Hajo

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikinieuws
Hai, welkom op mijn overlegpagina. Vragen en berichten beantwoord ik hier.
Op dit moment houd ik een wikibreak, dus het kan even duren voor ik een bericht beantwoord - Hajo


Klik hier om een nieuw bericht achter te laten


Archieven[bewerken]

Ter stemming gebrachte voorstellen[bewerken]

Hallo Hajo, de stemmingen zijn afgelopen. Om het voor de toekomst nog overzichtelijk te houden lijkt het me verstandig om de pagina's die zich in jou naamruimte bevinden (de voorstelpagina's) op termijn in te voegen op de stempagina's zodat ze bij elkaar blijven. Is wel zo overzichtelijk. Hoe lang blijven de afgelopen stemmingen staan op de stempagina? Groetjes - Romaine 14 jun 2008 19:36 (UTC)

PS: Een aantal moderatoren zijn een tijd niet actief geweest, volgens mij moet er gekeken worden (volgens de aangenomen afzettingprocedure) wie de moderator-rechten afgenomen dient te worden. Groetjes - Romaine 14 jun 2008 19:38 (UTC)
Hai Romaine, die pagina's invoegen is een goed idee, ik zal het doen. De stemmingen blijven standaard een week na het afsluiten van de stemming staan op Wikinews:Stemmen, zodat ze nog even na te kijken zijn voordat ze alleen in het archief nog te vinden zijn.
Er zijn twee moderatoren die al langer dan een jaar geen bijdragen hebben geleverd, Gebruiker:JePe en Gebruiker:LennartBolks. Ik heb ze (en anderen) vorige maand een berichtje gestuurd op hun Wikipedia-overlegpagina, maar zij tweeen hebben niet gereageerd, dus van hen moet nu inderdaad de moderatorstatus ontnomen worden. Ik geloof dat Oscar de enige hier is die dat kan, als steward zijnde, dus ik zal hem op zijn overlegpagina vragen of hij dat wil doen. Groeten, Hajo 15 jun 2008 16:47 (UTC)
Hallo Hajo, Oscar reageerde op zijn overlegpagina dat hij dat eigenlijk pas over een jaar wil doen vanwege deze procedure. Daar ben ik het niet mee eens omdat de procedure pas begint als een gebruiker niet actief is in een jaar tijd, en dat er dan actie wordt ondernomen om de gebruiker te vragen wat die er van denkt. Ik zie ook geen enkele reden waarom gebruikers die én niet van hun functionaliteit gebruik maken, én niet meer actief zijn op Wikipedia en op Wikinews, hun de rechten te laten behouden. Rechten zijn er om gebruik van gemaakt te worden immers. Groetjes - Romaine 18 jun 2008 13:42 (UTC)
Hai Romaine, ik ben het met je eens, temeer daar er geen enkele reactie is geweest van de betreffende mods op mijn berichtje op hun overleg, dat geeft wel aan dat ze of niet actief zijn, of het ze niet kan schelen. Ik zal ook nog op Oscars overlegpagina laten weten hoe ik het zie, misschien dat hij nog overtuigd kan worden; zoniet, tja, dan moeten we maar een jaartje wachten denk ik. Groeten, Hajo 18 jun 2008 14:11 (UTC)
Hallo Hajo, het is toch aan de gemeenschap om te bepalen of iemand de moderatorstatus houdt of niet? Ik vind het trouwens naar buiten toe een illusie als we aangeven zoveel moderatoren te hebben, waarvan er slechts 4 actief zijn. Dan liever de waarheid presenteren. Groetjes - Romaine 18 jun 2008 16:46 (UTC)
Hai Romaine, het zou inderdaad aan de gemeenschap moeten zijn, maar als er geen consensus over is wordt het moeilijk, aangezien Oscar als steward de enige is die iemand daadwerkelijk de moderatorstatus kan ontnemen, en we kunnen hem moeilijk dwingen iets te doen wat hij niet wil... ik denk ook dat het geen goed signaal is als moderatoren die niet meer actief zijn moderator blijven, maar echt kwaad kan het ook niet. Groeten, Hajo 19 jun 2008 15:17 (UTC)

Sisterlinks[bewerken]

Hallo Hajo, heb je er een probleem mee als ik net als op Wikipedia door een code ervoor ga zorgen dat we vanuit categorieën, portaalpagina's en artikelen een link kunnen maken naar andere projecten (wiki/woordenboek/quote/etc) in het linkermenu onderaan?
De reden hierachter is dat ik met anderstalige collega's er over gehad heb en bemerkten dat er veel meer uitwisseling mogelijk zou kunnen zijn tussen de verschillende zusterprojecten in dezelfde taal, wat ons betreft dus het Nederlands. Meer uitwisseling mogelijk betekent ook meer langskomende gebruikers, zodat de projecten minder los ten opzichte van elkaar bungelen. Groetjes - Romaine 18 jun 2008 17:38 (UTC)

Lijkt me een goed plan, ga je gang! Groeten, Hajo 19 jun 2008 15:17 (UTC)
De code is toegevoegd, voor een voorbeeld zie mijn gebruikerspagina (tussen hulpmiddelen blok en andere talen blok). We gaan het eerst uittesten en kijken hoe we het willen, waar en wanneer, etc. Groetjes - Romaine 19 jun 2008 16:58 (UTC)

Artikel[bewerken]

Hallo Hajo, is dit artikel hier een nuweg of een gewone weg waard vanwege promotie? Groetjes - Romaine 19 jun 2008 17:45 (UTC)

Hai Romaine, ik denk een gewone weg; het is wel promotie, maar geen complete onzin, ook al is de nieuwswaarde twijfelachtig. Groeten, Hajo 21 jun 2008 14:42 (UTC)
Hallo Hajo, Ok, dan hou ik het zo. Je hebt trouwens het spitsuur vandaag gemist, een scheldvandaal die ook op andere projecten in grote getalen bezig is geweest kwam langs. pfff... (zie de recente wijzigingen, allemaal verwijderd) Romaine 21 jun 2008 14:51 (UTC)
Ja, ik zie het... tja, kennelijk worden we toch wat bekender, als we worden opgezocht door vandalen :) Hajo 21 jun 2008 15:29 (UTC)
Bekender worden we wel. Ik zat te kijken naar het sjabloon hoofdartikel en de voorpagina. Is het geen idee om ook een datum te vermelden van wanneer dit artikel dan is. Dit doen kranten en andere nieuwsuitgevers ook en de lezer ziet dat het een actueel hoofdartikel is. Romaine 21 jun 2008 16:16 (UTC)
PS: Ik denk dat het zinvol is om op o.a. Wikipedia meer linken/sistersjablonen aan te brengen naar Wikinews met de uitnodiging hier te komen schrijven. Heb je ideeën waar we dit kunnen doen en zou je hierbij willen helpen? Hoe meer relevante plekken hoe beter lijkt me. Goetjes - Romaine 21 jun 2008 16:18 (UTC)
PS2: Ik heb het bovendeel van de recentewijzigingen pagina aangepast. Afgelopen nacht was dit op alle wiki's aangepast waardoor het meer ruimte in beslag neemt. Ik bedacht me dat als ik van die boventekst een tabel maak, die bovenste regels minder ruimte in nemen en wellicht ook overzichtelijker staan. Mijn vraag is of je het ene verbetering of een verslechtering vindt.
Wat vindt je er van? Groetjes - Romaine 21 jun 2008 18:25 (UTC)
De datum vermelden is een goed idee, ik zal het voortaan doen en ook vermelden bij het Sjabloon:Hoofdartikel.
Ik weet het niet wat betreft links, ik zet ze wel vaak in In het nieuws op de hoofdpagina van Wikipedia, maar waar ze verder zouden moeten komen... het zijn toch erg verschillende dingen, nieuwsartikelen en encyclopedische artikelen, en de artikelen op Wikinews zijn maar zelden relevant voor Wikipedia denk ik.
Het is wel een verbetering, de nieuwe versie van recentewijzigingen, een stuk mooier. Het enige wat ik verwarrend vindt is het stukje linksbovenin waar staat: Toon de veranderingen vanaf 22 juni 00:00 (UTC); want op de pagina recentewijzigigen staan ook veranderingen van eerder.
Groeten, Hajo 22 jun 2008 19:43 (UTC)
Ok, aangepast! Had ik over het hoofd gezien. - Het is inderdaad lastig richting Wikipedia, maar er zijn nieuwspagina's op Wikipedia, ik denk dat ik daar meer een verwijzing ga maken naar nieuwsberichten. Als je ideeën hebt hoor ik het graag. Wat ook werken kan is het terloops noemen (indien relevant) als je ergens schrijft. Groetjes - Romaine 23 jun 2008 00:33 (UTC)