Naar inhoud springen

Tweede-Kamerleden vragen opnieuw steun aan Daily Herald

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

31 maart 2018 

Joba van den Berg

Tweede-Kamerleden vragen opnieuw steun aan Daily Herald

De orkaan Irma zorgde al voor het omvallen van The Today op Sint Maarten. Maar ook de overgebleven krant, The Daily Herald, verkeert zich momenteel in zwaar weer. Door de orkaan heeft de economie een zware klap gehad en zijn de reclame-inkomsten sterk gedaald.

Er is dringend een lening nodig en de partijen D66 en SP hebben staatssecretaris Raymond Knops al eerder verzocht de krant te steunen. Staatssecretaris Raymond Knops liet daarbij weten er zijn handen niet aan te willen branden: "een apart fonds voor de Sint Maartense pers oprichten is een hele operatie, waarbij het kan lijken alsof Nederland bepaalde media voortrekt." Ook zag het ministerie geen mogelijkheid voor financiering met geld vanuit de Europese Unie.

The Daily Herald heeft in een brandbrief opnieuw om hulp verzocht aan de Tweede Kamer. In reactie erop vraagt Joba van den Berg (CDA) aan de regering om de mogelijkheden opnieuw te onderzoeken. Volgens haar is de krant de enige communicatievorm die iedereen op het eiland bereikt. Ze wil dat de regering dan komt met oplossingen. Ze wijst erop dat Knops de krant ook op weg zou kunnen helpen met mogelijkheden, of door de weg te wijzen. Op haar verzoek heeft de Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties nu aan de staatssecretaris verzocht te reageren.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]