Orkaan Irma brengt ook laatste krant Sint Maarten aan het wankelen

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

3 februari 2018 

Tennessee (VS), niet Sint Maarten

Orkaan Irma brengt ook laatste krant Sint Maarten aan het wankelen

The Daily Herald is de enige overgebleven krant op Sint Maarten sinds de orkaan Irma er huishield. De andere krant, The Today, heeft het toen niet overleefd. Ook de Herald werd in de eerste drie weken nog niet uitgegeven, maar kwam toen weer terug. De terugval in de economie zorgt er echter ook voor dat de advertentie-inkomsten dramatisch zijn teruggelopen. De krant vecht daarom nog steeds voor haar bestaan.

Quote begin
De advertentiemarkt is behoorlijk ingezakt, omdat veel bedrijven nog dicht zijn. Ook radiostations zijn afhankelijk van advertentieopbrengsten. Wij hebben nog grotere kosten, want we zijn een groot bedrijf met iets meer dan honderd man.

— Gordon Snow, hoofdredacteur The Daily Herald
Quote einde

De zorg dat de media overeind blijven, maakt geen deel uit van het herstelprogramma waar Nederland 550 miljoen euro voor reserveert. Volgens Gordon Snow van The Daily Herald zou de krant gered zijn met een overbruggingskrediet van zes maanden.

Volgens een woordvoerder van het Ministerie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is er geen wettelijke basis gevonden voor financiering van de media op het eiland door de Nederlandse overheid. Staatssecretaris Raymond Knops liet daarbij weten er zijn handen niet aan te willen branden: "een apart fonds voor de Sint Maartense pers oprichten is een hele operatie, waarbij het kan lijken alsof Nederland bepaalde media voortrekt." Ook zou het ministerie geen mogelijkheid weten voor financiering met geld vanuit de Europese Unie.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?