Overleg sjabloon:Sjabloonparameters

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kan iemand misschien helpen met dit sjabloon?[bewerken]

Goede dag, ik vraag me af of ik hulp gebruiken kan met dit sjabloon, want er zitten wat fouten die eigenlijk niet in horen te zitten, als de fouten eruit zijn, graag gedaan. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 27 jan 2019 10:57 (CET)

Als dit een (gedeeltelijke) kopie is, zou je dan nog even een link van het origineel kunnen noemen? Voor welk doel heb je hem ontworpen? (Wat moet het kunnen?) Ymnes (overleg) 27 jan 2019 20:14 (CET)
Op Wikimedia Commons blijkt die TemplateBox te heten, zie externe link, maar de bouw is anders en sjabloonparameters is gericht voor als parameters voor sjablonen. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 28 jan 2019 16:52 (CET)
Maar op Wikiquote heet dit sjabloon Paywall te heten, zie externe link. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 28 jan 2019 16:56 (CET)

Anders is het gewoon eigen idee. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 28 jan 2019 19:21 (CET)

Ik weet niet goed wat we ermee kunnen doen, wat we nu nog niet konden Met een tabel kan ook ak heel veel namelijk. Ymnes (overleg) 28 jan 2019 19:55 (CET)
Weet je, aan de ene kant klopt het wat je zegt, maar aan de andere kant stel ik voor om even na te denken, en heb je te tijd om ook even na te denken. Dus ik stel voor om 2 weken als periode gebruiken, als je het goed vindt, anders praten we verder op de persoonlijke overlegpagina van mij. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 29 jan 2019 17:40 (CET)
Er is geen haast hoor. Ik was gewoon benieuwd wat we er extra mee kunnen doen. Glimlach Ymnes (overleg) 29 jan 2019 17:59 (CET)
Anders denken we even in de tijd na die ik voorgesteld had na, maar ik kom met het idee om als infobox voor sjablonen te gebruiken, tenzij je daar een ander standpunt hebt. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 29 jan 2019 18:36 (CET)
Je voorgestelde tijd is prima. We hebben trouwens al een sjabloon voor zoiets, namelijk {{Sjablooninfo}}. Kun je daar iets mee? Ymnes (overleg) 29 jan 2019 21:32 (CET)
Goede idee, dus ik zeg ja. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 30 jan 2019 18:34 (CET)
Wil je nog iets met dit sjabloon? Wat ik al zei, er is geen haast. Mocht je het niet willen houden, wil je dan dat we dit overleg verplaatsen naar het andere sjabloon? Als je dat wilt, dan kan dat namelijk wel, en dan is het later ook leesbaar. Ook daarvoor tijd genoeg :-) Ymnes (overleg) 30 jan 2019 21:53 (CET)

Dan spreek ik met jou over een paar weken met dit sjabloon, dus ik neem mijn tijd. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 31 jan 2019 17:30 (CET)

@Ymnes:dit kan je misschien morgen beoordelen of je ermee akkoord gaat, maar ik denk dat we misschien als parameter kunnen gebruiken, PS, dit bericht is geplaatst voordat de 2 weken voorbij zijn. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 10 feb 2019 17:30 (CET)
Zou je concreet kunnen uitleggen in welke situaties dit sjabloon nuttig is? Want dat is me nog steeds niet duidelijk. Ymnes (overleg) 13 feb 2019 19:13 (CET)
Nou, als ik bijvoorbeeld <templatedata></templatedata> doe en ik maak per ongeluk een typo of voer het verkeerd in -wat een ander ook overkomen kan- dan klopt het niet meer, maar in dit geval met dit idee hoop ik dat een beetje naar beneden te brengen, maar aan de andere kant, omdat Wikinieuws een klein gemeenschap is (terwijl het het gemeenschap groter wordt) hebben we geen misbruikfilters als wat wij op Wikipedia hebben, en een typo of een fout maken of (per ongeluk) toevoegen in de templatedata kan als experimenteren gezien worden. Als dit niet genoeg is kunnen we het noch anders aanpakken.
Groetjes: Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 14 feb 2019 17:02 (CET)
Je begint dit overleg met de constatering dat er fouten in dit sjabloon zitten. Ik weet wel een beetje van sjabloons, maar ook niet altijd waar ze wel of niet fout gaan. Dat er tussen de div-openen en -sluiten bijvoorbeeld een nieuwe kolomcel staat, lijkt me niet goed, maar daarin kan ik me vergissen.
Iets dat ik ook anders zou oplossen, is dat ik niet met de cijfers zou hebben doorgeteld. Ik denk dan aan oplossingen als:
1-1= 1-2= 1-3=
2-1= 2-2= 2-3=
of
1a= 1b= 1c=
2a= 2b= 2c=
Omdat je dan bij het invullen veel beter ziet waar je mee bezig bent.
Maar wat je eigenlijk probeert, is een nieuw sjabloon ontwikkelen waar er vast wel eentje van op de Nederlandstalige Wikipedia staat. Daar naar zoeken, zou denk ik veel sneller gaan. Want dan hoef je hem hier alleen naartoe te kopiëren. Vooral zo'n sjabloon die als basis moet dienen van andere sjabloons, omdat het me vreemd lijkt dat ze hem daar dan nog niet hebben uitgevonden. Nu kost het veel werk om de fouten eruit te halen, terwijl ik nog geen toepassing kan bedenken waar hij voor moet gaan dienen. (want dat snap ik nog steeds niet)
Dat is heel praktisch voor dit project bezien.
Maar... kan het misschien zijn dat je eigenlijke doel is dat je graag wat wilt experimenteren met het maken van sjabloons? Ik heb er dan persoonlijk niet zoveel problemen dat je dat met dit sjabloon doet. Klopt het dat dat je eigenlijke doel is? Ymnes (overleg) 14 feb 2019 18:59 (CET)

Experimenteren gaat wel erg te ver, dus ik wil deze vorm van misbruik ontlopen en experimenteren resulteert hoe terecht ook blokkades (tenzij ik het doe in de zandbak), maar om te kijken of het lukt doe ik toon bewerking ter controle bekijken om te zien of het lukt, want dan zie ik of ik het goed doe, maar hoe dan ook, we hebben hier geen misbruikfilters. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 15 feb 2019 16:14 (CET)

(Vooral @Nieuwsgierige gebruiker): sorry maar ik vind het eerlijk gezegd een beetje jammer dat er op deze plek nu al enkele weken zoveel gediscussieerd wordt over iets dat niet meteen heel erg belangrijk lijkt en zonder dat vooralsnog duidelijk is waar je nu precies naartoe wilt, terwijl het echte werk (het schrijven van artikelen) momenteel stilligt. Ikzelf weet ook niet of ik er later vandaag/dit weekend nog echt aan toekom, al zal ik het wel proberen. De Wikischim (overleg) 15 feb 2019 16:31 (CET)
Sorry De Wikischim. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 15 feb 2019 17:14 (CET)
Ik heb net een dikke week griep gehad en hoop dat ik nog wat energie heb. Ik heb twee ideeën, eentje zou minstens moeten lukken. Ymnes (overleg) 15 feb 2019 17:16 (CET)
Opmerking Tip:Bewerking ter controle bekijken is een manier om te kijken of je het goed doet, want dat doe ik nog wel eens. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 15 feb 2019 17:20 (CET)