Overleg gebruiker:Michael2-

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vraagje[bewerken]

Dag Michael2, Voor De Nieuwe Reporter (www.denieuwereporter.nl) ben ik bezig met een artikel over Wikinews. Omdat ik zie dat jij een van de meest actieve nieuwsposters bent van Wikinews NL, zou ik je graag een paar vragen stellen per e-mail. Je kunt mij bereiken op: maarten.reijnders@gmail.com . Alvast bedankt.


De headlines van Vrijdag 25 Augustus 2006 om 17.00 uur[bewerken]

Michael, ik heb deze een een aantal soorgelijke paginas voorgedragen voor verwijdering. De volledige informatie stond in de artikelen en op de hoofdpagina, dis dat was dubbelop. Bovendien had je heirvan een versie van elk uur, wat volgens mij aboluut niet nodig is. Verder stonden al deze headlines ook nog een als regel vermeld onder 25 Augustus. Zeer verwarrend allemaal. Svp jouw goedkeuring om deze defitief te verwijderen. Zie ook Wikinews:Verwijderlijst. HenkvD 25 aug 2006 19:38 (UTC)

Verwijdering[bewerken]

Henk, deze artikelen zijn bedoeld als overzicht met korte uitleg van het laatste en belangrijkste nieuws (uiteraard dan alleen voor wanneer ik lange tijd online ben). Misschien om ze daarna gewoon uit "Gepubliceerd" te halen zodat ze niet in de lijst blijven staan waardoor het onoverzichtelijk word. In de weg staan ze niet (titel is zo gemaakt dat het maar voor een moment is), uiteindelijk is het ook makelijk om later het nieuws van dat moment terug te lezen.

Het verwijderen uit "Gepubliceerd" haalt ze inderdaad weg uit de lijst. Dat is een eerste verbetering. Volgens mij staan ze daarna nog wel in de weg omdat ze als artikel worden meegeteld in de Statistieken van Wikinews NL. Misschien dat een sjabloon:Headlines oid een oplossing is? HenkvD 26 aug 2006 15:54 (UTC)
Heb vandaag gedaan om gewoon de naam van het artikel te wijzigen (Zaterdag 26 Augustus 2006 om 17.00 uur word "" om 18.00 uur).Hierdoor staat hij denk ik niet meer in de weg? Telt hij hoogstens een artikel denk ik. Kun je uitleggen hoe zo'n sjabloon werkt?
Deze oplossing is OK. HenkvD 27 aug 2006 11:45 (UTC)

begrafenis vorden[bewerken]

dag, nadat ik een spelfoutin de titel van dit bericht zag, heb ik de titel gewijzigd, evenals de referenties ernaar. Achteraf blijkt er maar 1 versie van een bericht te zijn. Ik heb het bericht dus wegemaakt? Kan er niet een duidelijke waarschuwing hiertegen zijn, of heb ik die over het hoofd gezien? groet Aleichem 27 aug 2006 17:02 (UTC)

Aleichem, je hebt 2 hernoemigen uitgevoerd, nl. begra(v/f)enis en dode(n). Het artikel heet nu correct Doden en zwaargewonden na blikseminslag tijdens begrafenis. HenkvD 27 aug 2006 17:44 (UTC)
Ah.. dubbele redirect Aleichem 27 aug 2006 18:02 (UTC)

500e nieuwsbericht[bewerken]

Michael2 met het toevoegen van Al Qaeda roept Amerikanen op om zich aan te sluiten bij de Islam, Recente ongelukken in Afghanistan en NAVO vliegtuig crasht in Zuid-Afghanistan zijn we de 500 artikelengrens gepasseerd. Porficiat! HenkvD 3 sep 2006 12:14 (UTC)

Categorie:Steve Irwin overleden ???[bewerken]

Michalel2, dit is toch werkelijk ovderdreven. Een categorie voor één gebeurtenis die (waarschijnlijk) geen enkel vervolgnieuws oplevert. Bovendien vind ik 4 artikelen op 1 dag ook erg veel. Ik denk dat deze samengevoegd kunnen worden tot 1 artikel en van de anderen een #redirect te maken. HenkvD 4 sep 2006 18:39 (UTC)

Gereageerd[bewerken]

Hoi Michael, ik heb een opmerking geplaatst op je ip-adresoverlegpagina.

Hoi Michael, super, je breaking niews, waar heb je je bronnen toch? Ik kan namelijk nergens iets hierover vinden :S
http://68.213.57.225/irc.cgi, join ff :) praten we

Paar kleine dingetjes[bewerken]

Hoi Michael, nogmaals een oproep bij je artikelen een bronvermelding te zetten! Als je een nieuw artikel opstart, krijg je automatisch een sjabloontje in de brontekst te zien, die je alleen nog maar hoeft in te vullen, simpel zat. Anders kun je onder het bewerkvenster klikken op *{{bron|url=http://|titel=|auteur=|uitgever=|datum=}} en deze invullen, zodat je hetzelfde bereikt. Wil je verder ook links naar Wikipedia aanleggen? Dit doe je door op [[w:|]] onder het bewerkvenster te klikken, en het woord waarnaar en wat je wilt linken achter de dubbele punt te zetten. Je kunt belangrijke woorden linken, zoals plaatsnamen, namen van mensen waarover het artikel gaat, belangrijke trefwoorden, enz. Als je bijvoorbeeld een link wilt aanleggen naar Beatrix der Nederlanden, maar je wilt niet dat deze lange naam verschijnt op de pagina, maar bijv. "de koningin", dan leg je deze link zo aan: [[w:Beatrix der Nederlanden|de koningin]]. Groeten,

Bron[bewerken]

Voeg ajb even een bron toe aan Gewonden na vliegtuigcrash Liverpool.

Dank! Goed bericht trouwens!

Categorie[bewerken]

Hoi Michael, wil je, als je een artikel aanmaakt, het artikel ook indelen in een categorie? Bijvoorbeeld in Categorie:Irak, Categorie:Nederland of Categorie:India. Zou je dit ook willen doen voor de door jouw vandaag aangemaakte artikelen?

Sjabloon:Linkerkolom_test[bewerken]

Goedemiddag Michael2,

Wil je graag de template Linkerkolom_test niet bewerken en terugbrengen naar de originele staat.

Deze template is niet bedoeld om te editen door gebruikers en is de Hoofdpagina template.

Alvast bedankt -- Fly-Man 31 dec 2006 16:29 (UTC)

  • Sinds wanneer ben jij admin? -- Michael2 31 dec 2006 17:40 (UTC)
    • Ik ben geen Admin maar ik ben wel bezig met een test om de Hoofdpagina een stuk duidelijker te maken. Zie ook het Nieuwscafe voor meer informatie -- Fly-Man 31 dec 2006 17:43 (UTC)