Overleg gebruiker:Huhbakker

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Vier punten in de redactieruimte[bewerken]

Hoi Huhbakker, ik heb onder Wikinieuws:Redactieruimte#Overleg en input nodig vier punten gezet. Ik heb daar ook de 'ping' gebruikt, maar er kwam geen rood vlakje bovenaan bij mij, zodat ik niet weet of hij ook bij je is aangekomen. Daarom nog even dit bericht op je overlegpagina, om je opmerkzaam te maken op dat overleg. Ymnes (overleg) 2 sep 2017 17:59 (CEST)

Drie artikelen en foto's geüpload[bewerken]

Ter info, tijdens je afwezigheid heb ik de volgende artikelen van Defensie geüpload, inclusief de foto's (ter voorkoming van dubbel werk):

  • Militairen naar Bovenwindse Eilanden vanwege orkaan Irma, 5 september
  • Defensie met hulpgoederen naar Caribisch gebied, 7 september
  • Defensie zet extra vliegtuigen in voor noodhulp Sint Maarten, 8 september

Vanwege de orkaan Irma zijn ze nu heel actueel en ook de foto's zijn veelzeggend. Mocht je trouwens eens een video tegenkomen die je wilt omzetten naar de format die op Commons gebruikt wordt, dat is deze link wel handig: commons:Help:Converting video. Hopelijk tot binnenkort! Ymnes (overleg) 8 sep 2017 19:02 (CEST)

En vandaag nog de volgende:

  • Koning bij militairen Sint Maarten
  • Airbus brengt militairen en civiel hulpteam naar Sint Maarten
  • Evacuatie Sint-Maarten komt van de grond
  • Zr. Ms. Zeeland klaar voor tweede ronde

Met vriendelijke groet en hopelijk tot kort weer! Ymnes (overleg) 14 sep 2017 18:50 (CEST)

Dank je, ik ben weer terug van vakantie (zonder internet).... was wel even wennen :-) Huhbakker (overleg) 19 sep 2017 11:23 (CEST)

En ook de laatste drie nog (ik zag dat ik tussendoor ook nog eentje vergeten was):

  • Geniecompagnie en Zr. Ms. Karel Doorman naar Caribisch gebied
  • Defensiehelikopter dropt voedsel en water op Sint Maarten
  • Coördinatie noodhulp na Irma in civiele handen

Vakantie klinkt goed, soms is het goed om even helemaal van de moderne techniek verstoken te zijn. Heb je een goede vakantie gehad? Zoals je op de hoofdpagina kunt zien, onder origineel werk, lonkt de Categorie:Reisverslag nog altijd naar haar eerste invulling. Mocht je je belevenissen willen delen, dan ben je welkom om daarover te schrijven :-) Maar dat zal voor je geen geheim zijn. Welkom terug in elk geval! Ymnes (overleg) 19 sep 2017 18:56 (CEST)

Persberichten[bewerken]

Hoi Huhbakker,

Het spijt me heel erg. Maar de persberichten waar je zoveel tijd in hebt gestoken en die het project veel omvang hebben gegeven in de incubator zijn in een stemming weggestemd. Door de persberichten leek Wikinieuws nog groter dan het al was waardoor ze wel eens een extra positief beeld hebben kunnen geven over het project. Maar we zijn uit de incubator en die omvang hebben we niet nodig. Ze werken juist tegen ons gezien de weerzin die er om ze is onder nogal veel gebruikers op Wikipedia. Ze zijn nu dus eerder een bedreiging voor dit project. Ik denk daarom dat we er nu goed aan gedaan hebben om deze keuze te maken. Ik hoop dat we je weer terug zien op het project en dat je het met ons verder gaat bouwen. Wat ik je eerder al eens heb geschreven, je hoort erbij: je bent een van de founders. Hopelijk tot snel weerziens! Dat zou ik heel graag willen!

Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 4 dec 2017 21:10 (CET)

Ik sluit mij hierbij aan, ik zou je ook heel graag terug zien komen! :) Livenws (overleg) 7 dec 2017 22:09 (CET)
Ik heb dit stuk helemaal gemist (mijn afwezigheid heeft met mijn gezondheid te maken gehad), vind het aan de ene kant jammer van de tijd die ik hierin gestopt heb en de toch ook wel interessante informatie die erin stond. Maar als het een bedreiging is voor het project dan vind ik het een wijs besluit wat jullie genomen hebben. Huhbakker (overleg) 29 dec 2018 19:58 (CET)
Een bedreiging voor het project is nogal overdreven gesteld, maar er waren verschillende redenen dat het uiteindelijk toch beter was om de persberichten in hun geheel te verwijderen. Bijvoorbeeld dat ze er op WP afgelopen jaar werden bijgesleept als mogelijk argument om de banden met Wikinieuws zoveel mogelijk door te snijden. Daarnaast is dit project in principe niet bedoeld om teksten letterlijk van elders te kopiëren, ook niet als ze (zoals ze in het geval van de berichten van de Rijksoverheid) rechtenvrij zijn. Ik heb zelf afgelopen jaar overigens nog voorgesteld om een klein deel van deze berichten te behouden, dat is uiteindelijk ook niet gebeurd. De Wikischim (overleg) 29 dec 2018 20:38 (CET)
Ik vind bedreiging niet overdreven gesteld, wanneer er geen banden meer zouden zijn geweest met Wikipedia. Er werd toen geroepen om de linken vauit Wikidata te blinderen. Nu dat niet gebeurd is, zijn we een volwaardig lid van de wiki-familie.
Bwc (het volgende bericht kruiste met DW) - Bedankt voor je begrip, ik wist de reden niet. Ik hoop dat je gezondheid nu goed/beter is! We hebben behoorlijk veel tegenwerking achter de rug en aan de stemverhouding kun je zien dat het toen geen gelopen race was, onanks dat ik vaak herhaald heb dat de bronvermelding hier beter op orde is dan op Wikipedia zelf. Er is nu wel al een dik half jaar rust trouwens. Misschien winnen we stilletjesaan toch vertrouwen :-) Fijn je terug te zien! Ik dacht echt dat dit de reden was en dat je teleurgesteld was vertrokken. Welkom terug! Ymnes (overleg) 29 dec 2018 20:58 (CET)
Helaas gaat het nog steeds niet als vanouds met de gezondheid, maar goed ik ben er nog :-) Huhbakker (overleg) 30 dec 2018 11:56 (CET)
Beterschap en doe maar gewoon heel rustig aan. De Wikischim (overleg) 30 dec 2018 12:00 (CET)
Van harte beterschap inderdaad! Ymnes (overleg) 30 dec 2018 12:14 (CET)
Bedankt! Huhbakker (overleg) 30 dec 2018 12:43 (CET)

Engels[bewerken]

Hoi Huhbakker, ben je goed in vertalingen vanuit het Engels? WikiTribune (en) (feed), is het antwoord van Jimmy Wales op Nepnieuws. Het is vier maanden geleden van start gegaan en er staan heel veel artikelen van een hele hoge kwaliteit op. Ze zijn vrijgegeven onder dezelfde licentie die Wikipedia gebruikt. Vertalingen zijn daarom heel erg goed te gebruiken: ze zijn origineel en de kwaliteit is heel erg hoog. Wil je terugkomen? We hebben je echt nodig man! Het project heeft zoveel toekomst en jij bent een van de (her)oprichters die er voor een belangrijk deel voor gezorgd heeft dat we nu verder kunnen. We zitten echt in de top 3 à 5 van best lopende Wikinews'. Kom je weer terug? Heel graag! Ymnes (overleg) 24 dec 2017 21:21 (CET)

Top![bewerken]

Hej Huhbakker, wat top om je terug te zien! Echt geweldig Glimlach Ymnes (overleg) 29 dec 2018 18:51 (CET)

Ik sluit me hier heel graag bij aan! En nu ook niet meer weglopen hè. ;) De Wikischim (overleg) 29 dec 2018 18:58 (CET)
Haha, ik heb het ook wel een beetje gemist. Kijken hoe lang ik het volhou ;-) Huhbakker (overleg) 29 dec 2018 19:01 (CET)