Overleg gebruiker:Huhbakker

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gefeliciteerd[bewerken]

Hoi Huhbakker, gefeliciteerd met je benoeming tot moderator! In tegenspraak tot de reglementen hier, is deze functie ons vannacht voor de duur van 6 maanden toegekend. Ik vind dat ze ons reglement hadden moeten nemen, maar ze hebben hun eigen regels (of gewoonte) genomen bij nieuwe projecten. Ons project is echter niet helemaal nieuw maar een herstart. Het verzoek om de rechten staat hier. Maar misschien doen ze nog iets met m'n 'objection'. En anders dan moeten we over een half jaar weer eens kijken. (via een herbevestiging of via een herverzoek daar op basis van onze reglementen). Mocht je vragen hebben, laat ze dan gerust weten. Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 14 jul 2017 16:49 (UTC)

Dank je, jij ook gefeliciteerd! Huhbakker (overleg) 15 jul 2017 15:01 (UTC)

Registratie levenloos geboren kinderen straks mogelijk[bewerken]

Hoi, dit onderwerp had ik er gisteren al op gezet, zie Kabinet stemt in met registratie doodgeboren kinderen. De Wikischim (overleg) 15 jul 2017 15:45 (UTC)

Het ene is een persbericht en het andere een nieuwsartikel. Dat gebeurt wel vaker. In een dossier passen zulke combinaties altijd heel goed. Ymnes (overleg) 15 jul 2017 16:30 (UTC)
Ik zag dit punt ook in de redactieruimte staan, ik heb daar gereageerd. Goed dat je het aankaart. Huhbakker (overleg) 16 jul 2017 15:11 (UTC)

HotCat[bewerken]

Hoi Huhbakker, ik zie dat je veel met categorieën bezig bent. Misschien is HotCat dan wel een leuke functie om aan te vinken. Dat kan hier: Speciaal:Voorkeuren#mw-prefsection-gadgets. Ik vind het zelf bijzonder prettig werken. Kijk maar even of dat ook voor jou zo is. Ymnes (overleg) 16 jul 2017 15:07 (UTC)

Top, dat werkt dus ook hier. Vond het al lastig zonder HotCat. Bedankt voor het seintje. Huhbakker (overleg) 16 jul 2017 15:10 (UTC)

Wikidata[bewerken]

Hi Huhbakker, Verder duikende in de categorieën en hun koppelingen op Wikidata, lijkt het er op dat hoofdzakelijk landcategorieën gekoppeld worden aan artikelen, maar andere onderwerpen niet. Ik heb wat willekeurige categorieën op fr-wiki geopend: Deze is gekoppeld aan een categorie: fr:Catégorie:Littérature, idem: fr:Catégorie:Science et technologie, idem: fr:Catégorie:Astronomie en nog wat meer. Ik vraag me af wat de methodiek is die ze willen toepassen, maar mijn persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar categorieën aan categorieën koppelen. Gezien er geen eenduidige keuze lijkt te bestaan zou ik het niet erg vinden als wij de categorieën koppelen aan categorieën, ongeacht wat andere Wikinieuws doen. Groetjes - Romaine (overleg) 3 aug 2017 15:49 (CEST)

Ik denk dat je beter even op Wikidata kunt vragen welke afspraken ze daar gemaakt hebben. Ik heb laatst een keer een item van Wikiwoordenboek toegevoegd, maar die werd terugedraaid[1]. Blijkbaar omdat ze allerlei afspraken hebben gemaakt die niet van de buitenkant meteen duidelijk hoeven te zijn. Ymnes (overleg) 3 aug 2017 16:27 (CEST)
Qua Wikinieuws zijn die afspraken niet zo eenduidig als ik de verschillende varianten zie. De huidige situatie is een bende.
Qua WikiWoordenboek is het wel helder. WikiWoordenboek heeft niet een pagina per onderwerp, maar een pagina per schrijfwijze. Daarmee wijkt WikiWoordenboek af van de systematiek die bv op Wikipedia geldt, waar wel per onderwerp een pagina bestaat. Op WikiWoordenboek zijn er verschillende pagina's voor een onderwerp, omdat er verschillende schrijfwijzes bestaan. Met bv Curaçao betekent dat we op de Nederlandstalige WikiWoordenboek de pagina wikt:Curaçao hebben, maar ook wikt:Кюрасао (Curaçao in het Bulgaars). Op Wikidata kan er in een item maar één pagina op dezelfde wiki gelinkt worden. Doordat er meerdere pagina's in WikiWoordenboek bestaan, kunnen die dus niet gelinkt worden op de manier die werd teruggedraaid. Groetjes - Romaine (overleg) 3 aug 2017 16:51 (CEST)
Het is inderdaad niet consequent. We hebben de portalen en artikelen eigenlijk afgeschaft hier, er valt wel iets voor te zeggen om te koppelen aan de artikelen en niet de categorieën omdat een lezer sneller de link bij het artikel zal vinden en niet bij de categorie. Dubbel koppelen (dus artikel én categorie) is niet mogelijk bij Wikidata (logisch ook). Wat nu verder te doen, stemronde ofzo? Huhbakker (overleg) 3 aug 2017 19:57 (CEST)
Het lijkt me beter om eerst te weten waarover we het hebben. Misschien is het een goed idee wanneer een van jullie twee het uiteen zet in de Redactieruimte. Dan kunnen ook De Wikischim en Livenws zich een beeld vormen (en ik ook, want ik heb dit ook nog steeds niet goed voor de bril). Stemmen kan dan altijd nog. Ymnes (overleg) 3 aug 2017 20:23 (CEST)
In de Redactieruimte heb ik nu uitleg geplaatst en de vraag gesteld welk uitgangspunt we het beste kunnen volgen: Wikinieuws:Redactieruimte#Categorie.C3.ABn_koppelen_aan_Wikidata_-_hulp_gevraagd.21. Romaine (overleg) 6 aug 2017 16:34 (CEST)

Categorisatie[bewerken]

Hoi Huhbakker, goed dat je zo actief bent met het categoriseren, maar ik denk dat we wel moeten oppassen voor overcategorisatie. Kijk maar eens naar de Categorie:Dierenrijk. Daar moet je zes keer doorklikken om bij de bijen te komen (met de bovencategorie erbij zeven). Het is maar de vraag of de lezer dat doet en wil. Bij geleedpotigen denk ik namelijk niet meteen aan bijen, maar als ze in de categorie Dieren waren blijven staan, had ik ze wel gevonden. Ymnes (overleg) 10 aug 2017 08:55 (CEST)

Ik begrijp je punt, we hadden geloof ik afgesproken de categorieboom van nl.wikipedia te volgen (en dat is wat ik nu gemaakt heb). Maar voor een versimpelde vorm ben ik ook wel te porren. Huhbakker (overleg) 11 aug 2017 12:08 (CEST)
Het "springen" tussen de verschillende deelcats binnen een categorieboom zou eigenlijk aanzienlijk versimpeld moeten worden, dan was dit wellicht niet zo'n terugkerend discussiepunt meer. Op Wikipedia is al eerder zoiets voorgesteld (link), maar daar is bij mijn weten tot op heden geen enkele uitvoering aan gegeven (helaas). De Wikischim (overleg) 11 aug 2017 12:16 (CEST)
@Huhbakker - In dat overleg had ik het overnemen van de categorienamen in de gedachte. Door het overnemen van de hele boom worden artikelen juist minder vindbaar, terwijl het zoeken via de categorieën juist de manier is om artikelen te vinden. Een versimpelde vorm vind ik daarom wel erg wenselijk. Ymnes (overleg) 11 aug 2017 12:19 (CEST)
@De Wikischim - Met het springen van de ene naar de andere categorie, moet je nog elke afzonderlijke categorie openen. Zelfs al wordt er een idee zoals 'all images' op Commons bedacht, dan nog is de vindbaarheid verminderd. Liever wat vollere categorieën. Ymnes (overleg) 11 aug 2017 12:19 (CEST)
Een idee om de nl.wikipedia als leidraad te nemen maar niet te letterlijk? Dus een beetje boerenverstand? :-) Huhbakker (overleg) 11 aug 2017 12:22 (CEST)
Nou nee, niet dat :-) Maar het overnemen van de naamgeving van een categorie aldaar wanneer er hier voldoende artikelen zijn voor een categorie. Niet het overnemen van de hele categorieboom. Ymnes (overleg) 11 aug 2017 12:31 (CEST)
Okee, dus naamgeving gelijk houden maar niet de (te) complexe boomstructuur.Huhbakker (overleg) 11 aug 2017 12:34 (CEST)
Als je die lijn wilt volgen, heel graag! Ymnes (overleg) 11 aug 2017 13:12 (CEST)

Artikelen[bewerken]

Je doet veel werk voor Wikinieuws, en dat waardeer ik net als de anderen zeer. Nu er een paar even een week minder actief zijn, merk ik dat de flow van nieuwe artikelen hapert. Ik wil graag de hoop uitspreken dat je ook wel af en toe een nieuwsartikel wilt meeschrijven. Je zult ook wel allerlei andere dingen in het leven te doen hebben, maar zelfs al heb je er zo af en toe tijd voor eentje, dan helpt dat wel heel veel. Kijk maar wat lukt, no stress! Elk artikel is er eentje en update de hoofdpagina. En waarvoor dank dan! Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 16 aug 2017 23:22 (CEST)

Reisadvies en reizen bij Rijksoverhied[bewerken]

Ik ontdek meer en meer dankzij de berichten van de Rijksoverheid. Ik vond onlangs deze website met reisadviezen, publiceer je die ook al of nog niet? Niet alle artikels zijn even interessant, sommigen zijn heel kort of gewoon een externe link. Maar soms zit er wel een leuk artikel bij. Ik zou ze er graag bijhebben, want ze kunnen van pas komen.Livenws (overleg) 20 aug 2017 01:05 (CEST)

Dat is een goed idee, ik zal niet alle berichten overnemen maar als iets interessants lijkt zal ik het niet laten. Bedankt voor het doorgeven. Huhbakker (overleg) 21 aug 2017 13:03 (CEST)

Verkeersborden[bewerken]

Hoi Huhbakker, een prachtig artikel! Maar komt het wel goed met de auteursrechten? Onderaan de website staat "© Copyright 2017 CROW". Wel heel interessant trouwens, dus als je hem kun herschrijven in de eigen woorden dan is hij heel welkom! Ymnes (overleg) 23 aug 2017 19:55 (CEST)

Ik heb iets te snel gereageerd. Hun copyright linkt naar CC-BY-SA. Heel fijn, dankjewel! Ymnes (overleg) 23 aug 2017 19:57 (CEST)
Maakt niet uit, zag het toevallig voorbij komen en dacht dat het wel nieuwswaardig was. Denk wel dat ik de tekst ga aanpassen, meer in de trant van nieuwsartikel zeg maar. Huhbakker (overleg) 23 aug 2017 20:39 (CEST)
Dat is in principe niet meer nodig met de extra regel die ik erin heb gezet. Vooral voor CC-BY-SA moeten we beleid gaan maken, want dat kunnen we gewoon niet laten liggen. Op zich kan het geen kwaad om het artikel wat zakelijker te schrijven. Als je vindt dat dat gelukt is, plaats dan ook gerust de Categorie:Plaats op de hoofdpagina in het blok Nederland erin. Ymnes (overleg) 23 aug 2017 20:44 (CEST)
Apart template voor CC-BY-SA berichten maken? Dan kunnen we ook importeren vanuit nl.wikipedia. Huhbakker (overleg) 23 aug 2017 20:54 (CEST)
Daar denk ik wel aan inderdaad. En we moeten een beleidspagina hebben waarin dit geregeld is en die door de gemeenschap, wij dus, is aangemomen. Ymnes (overleg) 23 aug 2017 20:59 (CEST)

Vier punten in de redactieruimte[bewerken]

Hoi Huhbakker, ik heb onder Wikinieuws:Redactieruimte#Overleg en input nodig vier punten gezet. Ik heb daar ook de 'ping' gebruikt, maar er kwam geen rood vlakje bovenaan bij mij, zodat ik niet weet of hij ook bij je is aangekomen. Daarom nog even dit bericht op je overlegpagina, om je opmerkzaam te maken op dat overleg. Ymnes (overleg) 2 sep 2017 17:59 (CEST)

Drie artikelen en foto's geüpload[bewerken]

Ter info, tijdens je afwezigheid heb ik de volgende artikelen van Defensie geüpload, inclusief de foto's (ter voorkoming van dubbel werk):

  • Militairen naar Bovenwindse Eilanden vanwege orkaan Irma, 5 september
  • Defensie met hulpgoederen naar Caribisch gebied, 7 september
  • Defensie zet extra vliegtuigen in voor noodhulp Sint Maarten, 8 september

Vanwege de orkaan Irma zijn ze nu heel actueel en ook de foto's zijn veelzeggend. Mocht je trouwens eens een video tegenkomen die je wilt omzetten naar de format die op Commons gebruikt wordt, dat is deze link wel handig: commons:Help:Converting video. Hopelijk tot binnenkort! Ymnes (overleg) 8 sep 2017 19:02 (CEST)

En vandaag nog de volgende:

  • Koning bij militairen Sint Maarten
  • Airbus brengt militairen en civiel hulpteam naar Sint Maarten
  • Evacuatie Sint-Maarten komt van de grond
  • Zr. Ms. Zeeland klaar voor tweede ronde

Met vriendelijke groet en hopelijk tot kort weer! Ymnes (overleg) 14 sep 2017 18:50 (CEST)

Dank je, ik ben weer terug van vakantie (zonder internet).... was wel even wennen :-) Huhbakker (overleg) 19 sep 2017 11:23 (CEST)

En ook de laatste drie nog (ik zag dat ik tussendoor ook nog eentje vergeten was):

  • Geniecompagnie en Zr. Ms. Karel Doorman naar Caribisch gebied
  • Defensiehelikopter dropt voedsel en water op Sint Maarten
  • Coördinatie noodhulp na Irma in civiele handen

Vakantie klinkt goed, soms is het goed om even helemaal van de moderne techniek verstoken te zijn. Heb je een goede vakantie gehad? Zoals je op de hoofdpagina kunt zien, onder origineel werk, lonkt de Categorie:Reisverslag nog altijd naar haar eerste invulling. Mocht je je belevenissen willen delen, dan ben je welkom om daarover te schrijven :-) Maar dat zal voor je geen geheim zijn. Welkom terug in elk geval! Ymnes (overleg) 19 sep 2017 18:56 (CEST)

Persberichten[bewerken]

Hoi Huhbakker,

Het spijt me heel erg. Maar de persberichten waar je zoveel tijd in hebt gestoken en die het project veel omvang hebben gegeven in de incubator zijn in een stemming weggestemd. Door de persberichten leek Wikinieuws nog groter dan het al was waardoor ze wel eens een extra positief beeld hebben kunnen geven over het project. Maar we zijn uit de incubator en die omvang hebben we niet nodig. Ze werken juist tegen ons gezien de weerzin die er om ze is onder nogal veel gebruikers op Wikipedia. Ze zijn nu dus eerder een bedreiging voor dit project. Ik denk daarom dat we er nu goed aan gedaan hebben om deze keuze te maken. Ik hoop dat we je weer terug zien op het project en dat je het met ons verder gaat bouwen. Wat ik je eerder al eens heb geschreven, je hoort erbij: je bent een van de founders. Hopelijk tot snel weerziens! Dat zou ik heel graag willen!

Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 4 dec 2017 21:10 (CET)

Ik sluit mij hierbij aan, ik zou je ook heel graag terug zien komen! :) Livenws (overleg) 7 dec 2017 22:09 (CET)

Engels[bewerken]

Hoi Huhbakker, ben je goed in vertalingen vanuit het Engels? WikiTribune (feed), is het antwoord van Jimmy Wales op Nepnieuws. Het is vier maanden geleden van start gegaan en er staan heel veel artikelen van een hele hoge kwaliteit op. Ze zijn vrijgegeven onder dezelfde licentie die Wikipedia gebruikt. Vertalingen zijn daarom heel erg goed te gebruiken: ze zijn origineel en de kwaliteit is heel erg hoog. Wil je terugkomen? We hebben je echt nodig man! Het project heeft zoveel toekomst en jij bent een van de (her)oprichters die er voor een belangrijk deel voor gezorgd heeft dat we nu verder kunnen. We zitten echt in de top 3 à 5 van best lopende Wikinews'. Kom je weer terug? Heel graag! Ymnes (overleg) 24 dec 2017 21:21 (CET)