Overleg categorie:Herdenking

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Categorie:Themadag of themaweek‎ [bewerken]

Valt dit ook onder "Herdenking"? Zo een themadag of themaweek al iets met herdenken te maken heeft, dan alleen heel zijdelings. Hier lijkt een andere bovencat. me geschikter, ik stel zelf Categorie:Evenement voor. Anderzijds kan deze cat. "Herdenking" best nog enkele andere wel toepasselijke deelcats gebruiken, zoals Categorie:Rampenherdenking. De meeste artikelen die er nu los in staan gaan daarover nl. De Wikischim (overleg) 9 dec 2018 20:24 (CET)

Ik zou hem niet willen opdelen, want een herdenking is meestal een rampenherdenking. Mensen moeten ook wat te lezen hebben, als ze hun rss/atom-reader erop afstellen. Categoie:Evenement is inderdaad heel passend, ook voor die themadagen. Ymnes (overleg) 9 dec 2018 20:31 (CET)
Een deel van de artikelen gaat over de herdenking van bijvoorbeeld massamoorden, zoals de Decembermoorden bijvoorbeeld, en natuurlijk valt de Nationale Dodenherdenking (eigen cat.) daar ook onder. Maar is dat hetzelfde als een ramp? Voor mijn gevoel niet echt. Een ramp heeft meer de connotatie van iets wat buiten de menselijke wil om gebeurt. Vandaar dat een aparte deelcat. voor het herdenken van rampen mijn voorkeur heeft. Ter vergelijking, Categorie:Moord en Categorie:Ramp zijn ook niet voor niets gescheiden. De Wikischim (overleg) 9 dec 2018 20:35 (CET)
In ieder geval heeft het zeer sterk mijn voorkeur om niet zoals nu van Categorie:Themadag of themaweek een ondercat. van Categorie:Herdenking te maken, maar beide voornoemde cats los als rechtstreekse ondercat. in Categorie:Evenement te zetten. Het zijn immers allemaal een soort evenementen. De Wikischim (overleg) 9 dec 2018 20:43 (CET)
Op die themadag had ik al gereageerd. Maar ik vind niet dat we al die herdenkingen moeten opsplitsen. Er is op de Wikipedia's amper een artikel over te vinden. Ymnes (overleg) 9 dec 2018 20:49 (CET)