Overleg categorie:Eurovisiesongfestival

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikinieuws

@Jesper2306, Daka, Takk, MichielDMN: Als ik goed geïnformeerd ben, dan schrijven jullie graag over het Eurovisiesongfestival. De afgelopen paar dagen, vanavond, morgen en zaterdag is er weer allerlei nieuws over het songfestival en we zitten met de Nederlandstalige Wikinews (zoals het er naar uitziet) aan de vooravond van de terugkeer naar een herlancering. Wanneer dat gaat worden, is nu nog koffiedik kijken.
Maar wat ik wil vragen: zouden jullie in deze dagen enkele artikelen willen schrijven over het festival? Vanwege jullie interesse weten jullie waarschijnlijk meteen wat belangrijk is en waar een bronnetje te vinden is dat daarover schrijft. Voor wie wel eens op Wikipedia komt, is het schrijven van een nieuwsartikel hier nog simpeler dan op Wikipedia. Klik hier om de artikelnaam op de puntjes te zetten en klik dan op "Pagina aanmaken". De rest is piece of cake. Ik vraag niet om Wikipedia te verlaten, absoluut niet! Maar als jullie allemaal één of twee artikelen schenken, dan is dat rond deze tijd een mooie bijdrage aan dit project! Alvast veel dank voor de eventuele samenwerking - soms hier maar zelf ben ik meestal ook op Wikipedia - en met vriendelijke groet, Ymnes (talk) 18:40, 10 May 2017 (UTC)

Beste Ymnes, helaas heb ik weinig verstand van het Eurovisiesongfestival, dat moet een vergissing zijn. Wellicht ben je in de war met iemand anders? Met vriendelijke groet, Daka (talk) 18:52, 10 May 2017 (UTC)
Och, sorry, dan heb ik niet goed gekeken. Bedankt voor je reactie! Ymnes (talk) 18:55, 10 May 2017 (UTC)
gebruiker:Ezeltje1598 heeft de afgelopen jaren over dit onderwerp een en ander bijgedragen op Wikipedia ([1]). De Wikischim (talk) 20:42, 10 May 2017 (UTC)
Ik zag helaas dat hij/zij al twee maanden niet meer actief is. Maar je hebt helemaal gelijk want die hoort er ook zeker bij! Ymnes (talk) 20:53, 10 May 2017 (UTC)
Bedankt Ymnes, ik begrijp het toch goed dat je nieuwsberichten wil? Fijn initiatief, maar ik denk dat ik toch ga passen, zeker wat dit onderwerp betreft. Ik volg de festivals voornamelijk door het bekijken van de halve finales en de finale, waarvan het verloop eerder op Wikipedia thuishoort. Voor een nieuwssite is er m.i. maar heel weinig echt belangrijk, tenzij de uitslagen en opvallende optredens in het programma zelf. Ik zie zelf dus niet goed in wat ik erover zou kunnen vertellen hier. Andere weetjes kom ik ook maar te weten via Wikipedia, op een uitzondering in de krant of op tv na. Ik ga er niet actief naar op zoek. --MichielDMN (talk) 08:25, 12 May 2017 (UTC)
Helaas. Door deze categorie zag ik dat het onderwerp in het verleden altijd wel in trek geweest is. Vandaar dat ik heb gezocht naar schrijvers op dit gebied. Misschien dat een van de andere twee kandidaten er nog een artikeltje aan wil wijden. Het hoeft ook niet lang te zijn. Maar dan hebben we die ook weer. Ymnes (talk) 09:47, 12 May 2017 (UTC)