Overleg:Opinie: Wikipediapagina over Washington Wizards: een decennium niet meer bijgewerkt

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voor de vertaling alsook de publicatie van dit artikel op Wikinews heb ik schriftelijk toestemming gekregen van de auteur. ParindoNL (overleg) 6 feb 2019 15:30 (CET)

@ParindoNL: Op die website is copyright van toepassing (© 2019 Vox Media, Inc.) Daarom is schriftelijke toestemming aan jou persoonlijk niet voldoende. Dat kan immers door iedereen beweerd worden.
Omdat het over nieuws gaat, wil ik je tegemoet komen en het artikel 2 weken zichtbaar laten.
Echter wil ik wel zeker weten dat je ondertussen zorgt dat de juiste wiki-groep inzage krijgt in die schriftelijke toestemming. Daarom kies ik de volgende route.
Voor nu haal ik heel eventjes je artikel uit de publicatie, tótdat je hier meldt dat je je schriftelijke bevestiging naar het OTRS-Team hebt doorgestuurd. Zo gauw je dat hebt gedaan, kun je dat hier op deze overlegpagina melden. Daarna zet ik (niet jij) of een andere ervaren Wikinieuws-gebruiker (zoals Gebruiker:De Wikischim) de pagina weer in de publicatie. Ondertussen wachten we op de bevestiging van OTRS dat de licentie vrijgegeven is.
Wil je het OTRS-Team vragen om hun bevestiging op deze overlegpagina te geven? Wil je ook vragen hoe lang zij ervoor nodig hebben (en wil je dat hier even melden)?
Dan wachten we hier twee weken (of langer als OTRS dat aangeeft). Mocht er helemaal geen reactie komen, dan zal het artikel verwijderd moeten worden, omdat niet kan worden aangetoond dat het om een vrije licentie gaat. Ymnes (overleg) 6 feb 2019 18:21 (CET)
Het OTRS-systeem is van toepassing op Wikipedia. Ik heb schriftelijke toestemming van de auteur. Indien je de toestemming betwist/ of in twijfel trekt kan je mij een e-mail sturen, dan kan ik je de e-mail mits toestemming van de auteur aan je voorleggen. ParindoNL (overleg) 6 feb 2019 18:56 (CET)
@ParindoNL: Het OTRS-systeem geldt voor alle wiki's van de Wikimidia Foundation, niet van Wikipedia alleen. Mij mailen heeft geen zin, want dat lost niets op. Ook dan kan ik wel wat beweren, maar dat is geen bewijs. Denk er alsjeblieft even over na. Op dit moment voldoet het artikel niet aan de copyright-licentie. Als je die moeite niet wilt doen, dan zou het heel jammer zijn voor je vertaling. Maar ik moet me dan wel aan de regels houden. Zowel op Wikipedia, als hier en alle andere Wiki's geldt dat we de auteursrechtenwet niet naast ons mogen neerleggen. Ik kan daar helaas niet omheen. Ymnes (overleg) 6 feb 2019 19:06 (CET)
Er is geen Wikinews-OTRS team op dit moment. Bovendien kunnen die OTRS-mensen ook maar beweren wat ze willen. ParindoNL (overleg) 6 feb 2019 19:15 (CET)
https://www.engineersonline.nl/bedrijfsnieuws/personen/id30889-oud-philipsman-promoveert-op-de-bureaucratie-van-wikipedia.html ParindoNL (overleg) 6 feb 2019 21:08 (CET)
@ParindoNL: Sorry, maar je reageert niet serieus. OTRS-Teams werken volgens dezelfde regels en hebben geheimhoudingsplicht (ze hebben daarvoor moeten tekenen en zich moeten identificeren). Het systeem wordt gecontroleerd door de Foundation. Maakt niet uit op welk project je het meldt, zolang het maar bevestigd wordt door een officieel OTRS-Team. Nederlandstalig leek me handig voor je, maar een Engelstalige OTRS kan misschien net zo goed voor je bron. Denk er nog maar goed over na. Ymnes (overleg) 6 feb 2019 19:22 (CET)
Verzoek ingediend, maar het kan maanden duren alvorens goedkoering werd mij gezegd. ParindoNL (overleg) 7 feb 2019 14:43 (CET)
@ParindoNL: ik ga ervan uit dat het klopt. Dan wachten we op de uiteindelijke verstrekking van het OTRS-ticket. Ik heb je artikel net opnieuw gepubliceerd. Ondertussen hebben we ook onze eigen Wikinieuws:OTRS. Ik kreeg hier de bevestiging dat OTRS voor alle projecten werkt, waarbij er een onderverdeling is gemaakt in taal. Maar een uitzondering in project wordt niet gemaakt dus. Ymnes (overleg) 7 feb 2019 19:17 (CET)
Heb je ook een OTRS-ticket-nummer gekregen? Wil je dat nog in vullen op de plek waar ik "N.N." heb ingevuld (onderaan de pagina). Ymnes (overleg) 7 feb 2019 19:21 (CET)
@ParindoNL: Wil je het nummer van het OTRS-ticket nog in het artikel zetten? Ymnes (overleg) 10 feb 2019 14:43 (CET)
Nog even helemaal los van de hele copyrightkwestie vind ik dit als zodanig geen erg geschikt thema voor een Wikinieuws-artikel, de serieuze meerwaarde qua nieuws zie ik niet zo. Er zijn allerlei andere nieuwsonderwerpen die heel veel belangrijker zijn (helaas kom ik er op dit moment wegens drukte elders niet aan toe om zelf veel te schrijven). M.i. zou het nog het beste in een speciale ruimte op Wikipedia zelf kunnen (op Wikipedia-EN hebben ze voor dit soort dingen vaak allerlei creatieve oplossingen bedacht). De Wikischim (overleg) 6 feb 2019 19:19 (CET)

Ter info[bewerken]

Ter info, dit gestart overleg in het Sportcafé van Wikipedia. Ymnes (overleg) 7 feb 2019 21:59 (CET)