Naar inhoud springen

Overleg:Bombardier schrapt 160 jobs in vestiging Brugge

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikinieuws

Beste Livenews, de wikigedachte is volgens mij wel dat we het neutraal beschouwen. Zou je dit artikel nog eens willen redigeren? Ymnes (talk) 20:15, 5 May 2017 (UTC)

Kan je me de betreffende passages aanwijzen? Want ik heb me verdiept in dit nieuws en zie vanuit mijn opzicht niet onmiddellijk waar de neutraliteit geschonden wordt. Groetjes, Livenws (talk) 20:28, 5 May 2017 (UTC)
Bloedbad is veel te betrokken bijvoorbeeld. Daar val ik over en dan lees ik de rest met argwaan, als je snapt wat ik bedoel. Ymnes (talk) 20:46, 5 May 2017 (UTC)
Ik snap het, maar deze bron citeert het ook als sociaal bloedbad. Een andere titel mag van mij altijd, maar met de inhoud is er geen probleem? Ik hoor het graag, groetjes Livenws (talk) 20:49, 5 May 2017 (UTC)
"Bombardier Brugge schrapt 160 banen", "Banenverlies bij Bombardier Brugge "of zoiets anders? Livenws (talk) 20:53, 5 May 2017 (UTC)
Ik zou ook de voorkeur geven aan een van deze laatste titels. Sociaal bloedbad klinkt wel een klein beetje alsof de auteur een uitgesproken standpunt over de kwestie inneemt. Het dient voor alles om de feiten te gaan. En ja, veel zaken komen nu eenmaal niet in het nieuws omdat ze zo leuk zijn, maar voor de lezer spreekt dit vaak toch al vanzelf. Schrijf je een artikel hier echt op persoonlijke titel, dan kan daar beter ook een specifiek sjabloon voor worden gebruikt. De Wikischim (talk) 21:27, 5 May 2017 (UTC)
Ik heb de titel gewijzigd. Maar merk op dat de term: 'sociaal bloedbad' in België vrij veel wordt toegepast[1] bij dit soort nieuws zonder dat daarbij een standpunt wordt ingenomen. Livenws (talk) 22:34, 5 May 2017 (UTC)
Bedankt voor de titelwijziging, zo klinkt het een stuk neutraler. Het artikel zelf ziet er goed uit, al wordt vooral op het laatst toch wel veel het standpunt van de vakbond verkondigd. Het citaat heb ik daarom herschreven naar een mening. Goede journalistiek gaat uit van twee/meerdere kanten van het verhaal en dat doet het artikel niet helemaal. Bombardier zit blijkbaar zelf in zwaar weer, en wat zou er gebeuren wanneer ze niet zouden reorganiseren? Daarbij hebben reorganisaties in bedrijven ook geregeld voor vernieuwing van de lokale economie gezorgd. Om maar een paar gezichtspunten te geven. Maar laat het maar zo, ik vermoed dat de media daar ook niet veel oog voor hebben en het lastig zoeken worden om meerdere kanten aan het verhaal te vinden. Hoe dan ook, bedankt voor weer een artikel, je bent goed bezig! Ymnes (talk) 06:55, 6 May 2017 (UTC)