Overleg:'Bloedmaan' in een groot deel van de wereld te zien

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wikidata-item[bewerken]

Ik had net het idee om dit artikel op deze Wikidata-pagina te koppelen: d:Q6310603. Hierbij doet zich echter het volgende probleem voor: op de betreffende Wikidata-pagina staat nu al een categorie over dit onderwerp van Wikinews-ru. Het Russische artikel dat de interwiki van het artikel hier is, staat samen met het artikel hier al op een aparte Wikidata-pagina, d:Q55797572. Het koppelen van ons Wikinieuws-artikel aan de Wikipedia-artikelen is daardoor niet meer mogelijk, tenzij we ook hier alsnog een eigen categorie aanleggen, maar dat is natuurlijk nogal zinloos met slechts één artikel. Een andere optie is nog de Russische interwiki hier weghalen (zodat dit artikel "vrijkomt" op Wikidata), maar dat lijkt me al zeker niet wenselijk. De Wikischim (overleg) 29 jul 2018 11:59 (CEST)

Het uitgangspunt is dat een artikel van Wikinews alleen aan een ander artikel van Wikinews wordt gekoppeld, en een categorie van Wikinews/Commons aan een artikel van Wikipedia/Wikivoyage. Als je daar een keer van af wilt wijken is je eigen keus. Zelf ben ik er steeds consequenter in om die lijn wel aan te houden. Ymnes (overleg) 29 jul 2018 14:08 (CEST)
Nee, ik had stiekem gehoopt dat er nog een andere oplossing was. Daarvoor zal Wikidata echter eerst technisch verbeterd moeten worden, denk ik. Ik zal dus verder niets wijzigen aan de huidige situatie, maar echt gelukkig ben ik er zoals gezegd ook niet mee. --De Wikischim (overleg) 29 jul 2018 15:02 (CEST)
Mee eens, maar het is niet anders. Ymnes (overleg) 29 jul 2018 15:33 (CEST)