Naar inhoud springen

Gentse winkels zitten zonder cabletuners

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

3 september 2005 

De cabletuner, die twee derde van de Vlaamse gezinnen vanaf vandaag nodig hebben om 8 zenders, waaronder CNN, BBC World, ARTE en National Geographic, te blijven bekijken, is vrijwel overal "uitverkocht". Men hoeft het apparaat niet te kopen maar men krijgt er één in bruikleen in ruil voor een waarborg, die na drie jaar vervalt, wat mogelijk voor velen de drempel heeft verlaagd er één aan te schaffen.

De eigenaar van de winkel Compoint, Zwijnaardsesteenweg 45, formuleerde het als volgt: "'t Is hier vanmorgen een stormloop geweest". In de winkel in kwestie komt "aanstaande dinsdag" een nieuwe levering binnen.

Dit betekent dat kijkers, geïnteresseerd in de 8 verdwenen zenders, nog 3 dagen geduld moeten uitoefenen. In die periode zullen zij hun vaste gewoontes en series moeten missen. Wie bijvoorbeeld de reeks "World Challenge" op BBC World volgt, moet het stellen zonder de aflevering van dit weekend en kan daardoor niet meer volwaardig deelnemen aan de wedstrijd die eraan verbonden is. In het programma worden namelijk elke week twee projecten voorgesteld die de wereld beter kunnen maken en waaruit de kijkers vervolgens één project kunnen nomineren voor uitvoering.

De vraag is of Telenet niet te weinig winkels heeft bevoorraad met de cabletuners. Van de 21 Telenet-verdelers in Gent, zullen er maar zes over de apparaten beschikken.

Een medewerkster van BelCompany Gent, Woodrow Wilsonplein 4, wist mij telefonisch te vertellen dat ze gisteren een stock van 10-15 stuks hadden gekregen. Deze morgen schoten daar maar twee meer van over. Ze had ook "horen waaien" dat de eerder vermelde leveringsdatum van nieuwe cabletuners op dinsdag 6 september al naar de volgende dag, woensdag, verschoven is.

Zie ook

[bewerken]

Bronnen

[bewerken]
Originele reportage
Dit artikel bevat originele journalistiek.