Zoektocht naar overlevenden gaat door

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

10 oktober 2005 

In Kasjmir gaat de zoektocht naar overlevenden van de aardbeving van vorige zaterdag door. Ondertussen zijn er officieel al meer dan 20.000 doden, en men vreest dat dit zal oplopen tot een van totaal tussen de 30.000 en 40.000 doden. De hele wereld heeft al hulp aangeboden, en de Verenigde Naties coördineren de hele hulpoperatie.

Vernield appartement in Islamabad

Muzaffarabad, de hoofdstad van Kasjmir, is het zwaarst getroffen. Alleen daar al werden 11.000 doden geteld. Er worden winkels leeggeroofd, omdat niemand voedsel heeft. Voor de operatie zijn nog veel medicijnen en tenten nodig. Er is geen zuiver water, daarom moeten tabletten water zuiveren. Mensen moeten ook dringend onderdak hebben, omdat de winter bijna begint. Tijdens de winter kan de temperatuur in de bergachtige gebieden in Pakistan tot -15°C dalen.

Vele slachtoffers zijn kinderen, die zaterdag op school zaten. Unicef zegt dat de helft van de inwoners in het getroffen gebied kinderen zijn. Er wordt ook gevreesd dat onder de daklozen velen zullen omkomen door honger, kou en ziekten.

Bronnen[bewerken]

Relevante artikels[bewerken]