Naar inhoud springen

Winst tegen Saint Kitts, maar geen plek bij de eerste tien

Uit Wikinieuws

24 maart 2019 

Gisteravond won Suriname met 2-0 van Saint Kitts en Nevis in het André Kamperveenstadion in Paramaribo. Stefano Rijssel (en) begon niet fit aan de wedstrijd maar scoorde in de 39e minuut wel de openingstreffer. Ivenzo Comvalius (en) trok de wedstrijd in de 72e minuut definitief naar Suriname toe met het tweede doelpunt. Beide spelers moesten hierna de wedstrijd verlaten vanwege blessures.

De wedstrijd maakt deel uit van de CONCACAF Nations League. Hierin spelen 34 landen uit Noord- en Centraal-Amerika, de Cariben en Guyana, Frans-Guyana en Suriname. Er wordt gespeeld voor een startindeling in drie divisies. Suriname heeft zeven punten na vier wedstrijden. De uitslag tegen Saint Kitts blijkt uiteindelijk net te weinig om met tien teams mee te dingen voor een plek in de eerste divisie. De beste zes zullen uiteindelijk uitkomen in de Gold Cup. Natio gaat nu door in de tweede divisie van de CONCACAF.

Vier maal eerder stond Suriname tegenover Saint Kitts en Nevis, maar nog nooit in eigen land. De teams zijn aan elkaar gewaagd en de verhouding is nu recht getrokken: twee keer werd gewonnen, twee keer verloren en een keer was er gelijkspel.

25 maart 2019 

Curaçao heeft zich geplaatst

Curaçao is vierde geworden in de voorrondes. Hierdoor zal het uitkomen in de eerste divisie van de Nations League. Daarnaast betekent het een plek in de Gold Cup, vergelijkbaar met de EK in Europa.

Historie[bewerken]

Speellocatie aanleiding datum duel uitslag
Trinidad Finale CFU 30 mei 1996 Saint Kitts en Nevis - Suriname 1-1
Trinidad Finale CFU 20 mei 2001 Suriname - Saint Kitts en Nevis 0-4
Saint Kitts en Nevis Voorronde OS 2012 24 november 2011 Saint Kitts en Nevis - Suriname 0-1
Saint Kitts en Nevis Caribbean Cup 1 juni 2016 Saint Kitts en Nevis - Suriname 1-0
Paramaribo Nations League 23 maart 2019 Suriname - Saint Kitts en Nevis 2-0

Gerelateerd[bewerken]

Externe link[bewerken]

Bronnen[bewerken]