Naar inhoud springen

Suriname verslaat Guyana met 3-1

Uit Wikinieuws

17 maart 2019 

Het Surinaamse voetbalelftal won gisteren met 3-1 tegen Guyana. De goed bezochte wedstrijd werd gespeeld in het Asraf Peerkhan Stadion in Nieuw-Nickerie, dicht bij de grens met Guyana. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat een thuiswedstrijd van Natio buiten Paramaribo werd gespeeld.

De oefeninterland, die officieel is bijgeschreven door de CONCACAF, was bedoeld ter voorbereiding op de Nations League-wedstrijd tegen Saint Kitts en Nevis. Bondscoach Dean Gorré sprak in de voorafgaande persconferentie van 'een meetmoment en generale repetitie'. Deze wedstrijd wordt aanstaande 23 maart gespeeld in het André Kamperveenstadion.

Suriname kreeg veel kansen en liet er een aantal onbenut. Het domineerde vooral in de eerste helft waarin alle drie doelpunten werden gemaakt. Het eerste kwam uit een penalty na hands en werd erin geschoten door Stefano Rijssel. De andere twee Surinaamse doelpunten kwamen van Ivenzo Comvalius en Dimitrie Apai. Na rust scoorde Kelsey Benjamin aan Guyaanse zijde.

Suriname was al vaker te sterk voor Guyana. De uitslagen van de wedstrijden in de afgelopen tien jaar waren als volgt:

Datum aanleiding wedstrijd uitslag
17 oktober 2010 Digicel Cup (Caribbean Cup) Suriname-Guyana 0-2
9 juni 2011 oefeninterland Suriname-Guyana 1-0
30 april 2015 oefeninterland Suriname-Guyana 1-0
21 februari 2016 oefeninterland Guyana-Suriname 2-0
8 oktober 2016 Caribbean Cup Suriname-Guyana 3-2
16 maart 2019 oefeninterland Suriname-Guyana 3-1

Bronnen

[bewerken]