Naar inhoud springen

Weer bomaanslagen in Londen

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

21 juli 2005 

Exact twee weken na de terroristische aanslagen van 7 juli zijn er weer enkele bommen ontploft in het Londense openbaar vervoer. Niet bevestigde berichten melden dat valse ontploffingen op drie locaties plaatsvonden. Er ontplofte onder andere een spijkerbom in een treinstel, en een deel van de Londense Underground werd afgesloten.

Explosies

Volgens BBC zijn Warren Street, Oval en Shepherd's Bush, allemaal stations van de Londense Underground, geëvacueerd. De diensten op de Northern Line, Victoria Line en Hammersmith and City Line zijn stilgezet.

Een bus van lijn 26, Watterloo-Hackney op Hackney Road zou ook getroffen zijn. Er zou een bom ontploft zijn op de bus die de ramen uit de bus geblazen heeft. Er zouden geen gewonden zijn.

De explosieven in Warren Street zouden één persoon verwond hebben. Er wordt gespeculeerd dat dit de dader van de aanslag is.

Versperringen

De Londense politie heeft onmiddellijk de zones rond de getroffen stations afgesloten voor het publiek. Dit werd gedaan om slachtoffers te voorkomen, indien er zich nog een explosie zou voordoen of er chemische of biologische componenten in de explosieven verwerkt waren. Een tweede reden om deze zones af te grendelen is om getuigen of eventuele daders te kunnen vinden.

Chemische aanslagen

Kort voor de explosieven ontploften ontwaarden de passagiers in de trein een rare geur, als gevolg hiervan werd gevreesd voor bommen met een chemische component. Voorlopig zijn bij het onderzoek van de explosies echter enkel conventionele chemicaliën gevonden.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]