Naar inhoud springen

WK Voetbal 2018: Australië verliest zijn eerste wedstrijd met 2-1 van Frankrijk

Uit Wikinieuws
De Kazan Arena

16 juni 2018 

Australië heeft in Kazan zijn eerste wedstrijd op het Wereldkampioenschap voetbal 2018 verloren van titelfavoriet Frankrijk. Mede door een door de videoscheidsrechter toegekende penalty en de doellijntechnologie won het Franse team met 2-1 van Australië, dat tevens voor het eerst een WK wedstrijd speelde onder leiding van Bert van Marwijk.

Hoewel het Franse team niet veel indruk maakte op de Australiërs begon het in de openingsfase van de wedstrijd wel sterk en joeg het direct op de openingstreffer. Kylian Mbappé, Paul Pogba (vrije trap), Antoine Griezmann en later weer Mbappé (vrije trap) probeerden de 1-0 te maken maar scoorden niet. Later kwamen de Fransen goed weg door een nipte redding van keeper {w|Hugo Lloris}}, nadat Corentin Tolisso een vrije trap van Aaron Mooy van richting veranderde. Uiteindelijk klonk het rustsignaal bij een 0-0 tussenstand op het scorebord.

In de tweede helft wilde het aanvankelijk nog niet lukken bij de Fransen, maar toch kwamen ze op voorsprong. In de 58e minuut maakte Joshua Risdon een sliding op Griezmann, wat in eerste instantie correct leek. De videoscheidsrechter zag echter dat Risdon ook een voet had geraakt van Griezmann, waarop hij een penalty toekende aan Frankrijk en Griezmann deze ook zelf benutte.

Vier minuten later was het echter alweer gelijk nadat Samuel Umtiti in het strafschopgebied een handsbal maakte, het leek alsof hij de bal uit de lucht wilde slaan. Hierop kreeg Australië een penalty en schoot Jedinak de 1-1 binnen. Frankrijk probeerde hierna weer op voorsprong te komen, maar wist hier lange tijd niet in te slagen. Tien minuten voor tijd maakte Pogba via de onderkant van de lat de 2-1 voor Frankrijk. Doordat de bal een paar centimeter achter de doellijn belandde werd er gebruik gemaakt van de doellijntechologie.

Later vandaag staat de wedstrijd tussen Peru en Denemarken (ook uit groep C) op het programma, Frankrijk en Australië spelen op 21 juni hun tweede groepswedstrijd.

Bron

[bewerken]
Originele reportage
Dit artikel bevat originele journalistiek.