Naar inhoud springen

Voedselbank schrapte Samusocial van bevoorradingslijst, directie houdt seminaries

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

7 juli 2017 

Voedselbank schrapte Samusocial van bevoorradingslijst, directie houdt seminaries

Het schandaal rond de daklozenorganisatie die dit jaar aan het licht kwam breidt zich verder uit. De Voedselbank heeft in 2014 zijn leveringen aan Samusocial stopgezet, dat staat in een rapport die de krant De Morgen kon inkijken. Het Belgische Interventie- en Restitutiebureau (BIRB) vond in de magazijnen van Samusocial een overschot aan voedselwaren die er al twee jaren lagen en waarvan een deel de houdbaarheidsdatum had overschreden. Samusocial kwam ook herhaaldelijk voedselpakketten bij de Voedselbank niet ophalen.

Een tweede onthulling is dat 'vzw Brusselse Keukens' – ook in handen van het Brusselse stadsbestuur – als leverancier van 'verse' maaltijden aan Samusocial-voedsel dat de houdbaarheidsdatum had overschreden verdeelde onder daklozen. Brusselse Keukens sjoemelde met de data op de etiketten, en verlengde die met een maand. Het ging meestal om eten dat door andere afnemers van Brusselse Keukens werd geweigerd.

Seminaries

In 2015 ging directrice Pascale Peraïta, officieel om een seminarie bij te wonen, op kosten van de daklozenorganisatie een weekendje uit naar De Haan. De kosten van dat verblijf, een villa met zwembad en sauna, bedroegen 3000 euro. Het jaar daarvoor werd een reis naar Alicante (Spanje) geboekt.

Bronnen[bewerken]