Vliegvergunning PAWA Dominicana ingetrokken: reizigers zitten vast op luchthaven

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

29 januari 2018 

HI992 KMIA (33850956465).jpg

Vliegvergunning PAWA Dominicana ingetrokken: reizigers zitten vast op luchthaven

De vliegvergunning van PAWA Dominicana, de luchtvaartmaatschappij van de Dominicaanse Republiek, is voor drie maanden ingetrokken. PAWA zou teveel openstaande schulden hebben aan bagage-afhandelaars en luchthavens. De luchtvaartmaatschappij heeft het moeilijk nadat achtereenvolgens orkaan Irma en orkaan Maria over de eilanden waren getrokken. Het vliegverkeer was door beide stormen een tijdlang onmogelijk.

Reizigers die een vlucht met PAWA hadden geboekt kwamen vanmiddag vast te zitten op de luchthavens van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Sommige reizigers maakten amok, de beveiliging en politie moesten tussenkomen.

PAWA wil de tickets van getroffen reizigers nu mogelijks terugbetalen. De luchtvaartmaatschappij reageert als volgt op het besluit van de regering: "Het intrekkingsbesluit van de regering ondersteunt allesbehalve de ontwikkeling van de commerciële luchtvaart in het land. Het schaadt de groei van de industrie en treft duizenden van onze passagiers voor wie de luchtvaartmaatschappij de best mogelijke service wil bieden."

Het vliegverkeer naar de eilanden in het Nederlandse koninkrijk kampt al langer met problemen, onder meer door de problemen die zich voordoen bij Insel Air. De oorzaak ligt hier in de crisis in Venezuela waardoor rekeningen niet betaald zijn.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?