Naar inhoud springen

Vijf doden en vijf gewonden bij een schietpartij op Curaçao

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

8 augustus 2017 

Vijf doden en vijf gewonden bij een schietpartij op Curaçao

Op Curaçao heeft een schietpartij het leven van vijf personen geëist. Zes mensen werden naar het ziekenhuis gebracht, van wie drie per ambulance en drie door vrienden. Een van de gewonden overleed later in het ziekenhuis. De schietpartij vond plaats tijdens een verjaardagsfeestje. Volgens getuigen werden de schoten vanuit een rijdende auto gelost met een automatisch machinegeweer. Van het voorval werden op social media foto's geplaatst.

De schietpartij vond gisteravond om 8 uur lokale tijd plaats aan de Jamaicaweg in de woonwijk Buena Vista in Willemstad. Over de schutter en de toedracht is nog niets bekend. De wijk staat berucht om rivaliserende bendes en vuurwapengeweld.

Het wapenbezit op Curaçao is een groot probleem. Het heeft veel aandacht van de politie, maar het lijkt een niet op te lossen probleem. Het eiland heeft een centrale functie in de drugscriminaliteit tussen de regio − zoals Venezuela en Colombia − en de afnemers in Europa en de Verenigde Staten.

In maart kwamen ook vier mensen om het leven tijdens een schietpartij en sinds het begin van het jaar al bijna twintig. Dit aantal is veel te noemen op een relatief laag inwonertal van amper 160.000 mensen, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een gemeente als Apeldoorn.

Gerelateerd

[bewerken]

Bronnen

[bewerken]