Stijging aantal verkeersdoden in Suriname ten opzichte van 2016

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

1 januari 2018 
In Suriname is het aantal verkeersdoden in het afgelopen jaar met 10% gestegen ten opzichte van 2016. Net voor het weekend verongelukte nog een 53-jarige man in Paramaribo. Hij had zijn bromfiets aan de kant van de weg geparkeerd en werd bij het oversteken aangereden door een auto. Hij overleed ter plaatse. Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in 2017 komt daarmee op 82. In 2016 overleden nog 75 mensen in het verkeer.

Een van de meest spraakmakende ongelukken in het afgelopen jaar, was toen voetbalinternational Gregory Rigters (32) verongelukte. Rigters kwam in de vroege ochtend van 4 december om het leven toen hij in een eenzijdig ongeval tegen een schutting aan reed. Naast hem verloor ook Siegfried Slagveer het leven, de zoon van oud-voetballer Steven Slagveer. Rigters speelde van 2009 tot 2015 voor het Surinaamse elftal en werd in 2014 genomineerd tot sportman van het jaar.

Een verkeersongeval dat niet in Suriname plaatsvond, maar waar wel een uit Suriname afkomstige acteur bij betrokken was, is dat van John Wijdenbosch (44). Hij liet het leven toen hij op 29 mei in de buurt van Lelystad met zijn auto in het water belandde. Bij dat ongeluk lieten ook zijn vrouw (36) en dochtertje (4) het leven.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?