Naar inhoud springen

John Wijdenbosch met zijn vrouw en dochtertje verongelukt

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

29 mei 2017 

John Wijdenbosch met zijn vrouw en dochtertje verongelukt

John Wijdenbosch (44), de in Paramaribo geboren acteur die in Nederland een carrière opbouwde, verongelukte gisteren op de A6 in de buurt van Lelystad. Met hem kwamen ook zijn vrouw (36) en dochtertje (4) om het leven. Hun auto werd vandaag pas door een voorbijganger ontdekt. Na een bezoek aan Batavia Stad zijn ze door een onbekende oorzaak van de weg geraakt en in het water beland. Inmiddels hebben duikers de drie lichamen uit de auto gehaald. De auto zelf is ook uit het water getakeld.

Wijdenbosch werd in 1996 bekend door zijn rol in de televisieserie Fort Alpha. Ook speelde hij Björn in de film Costa! (2001) en in de gelijknamige televisieserie (2001-2005). Daarnaast speelde hij nog tal van andere rollen zoals Roy in de serie Shouf Shouf! (2009). Hij speelde samen met actrices als Katja Schuurman, Georgina Verbaan en Wendy van Dijk.

Tal van collega-acteurs hebben op de sociale media met ontzetting gereageerd. Jörgen Raymann liet een bericht na op Instagram. Wijdenbosch bezorgde hem vreugde toen hijzelf een verdrietige periode doormaakte. Rayman sloot af met de woorden: Rust in vreugde bro!

Bronnen

[bewerken]