Zeker zeven bomexplosies in Bangkok vlak voor middernacht: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
{{datum|31 december 2006}}
[Laatste update: 15.0817 uur]
 
[[Afbeelding:Breaking.png|thumb|right|Breaking News]]
 
Het centrum van Bangkok is getroffen door zeker 6 tot 8 bomexplosies, dat melden Thaise media. Volgens de laatste berichten zijn er bij de aanslagen zeker drie doden en dertig gewonden gevallen, waaronder 4 zwaargewonden.
 
De explosies vonden volgens de politie bijna gelijktijdig plaats. Een van de getroffen gebieden is het grootste winkelcentrum van Azie. Ook een haven en een politiepost zijn onder andere getroffen door de bommen. Winkels in de Thaaise hoofstad sloten na de aanslagen hun deuren vroegtijdig. Het leger is opgeroepen voor assistentie.
 
InInmiddels eersteheeft instantiede werdoverheid besloten om alle publieke nieuwjaarsfeesten af te lassen. InmiddelsBangkok isgouverneur beslotenApirak omKosayodhin alleenverscheen enkeleop het grote evenementenBangkok teCountdown schrappen.2006 Defeest voorbereidingenen voorvertelde eende grootsmassa nieuwjaarsfeest,om Sanam"naar Luang,huis zijnte gestoptgaan en gaatin nietvrede door. De Centrale Wereld Winkel, dat vanavond een groot evenement plande, zal vanavond bekend maken of het feest moet wordente afgelastblijven."
 
Er was in eerste instantie verwarring over de beslissing om nieuwjaar door te laten gaan. Nieuwjaar is het grootste feest van Thailand.
 
De politie onderzoekt eveneens meerdere verdachte pakketjes op zeker zes locaties. Veel Thaise nieuwssites waren na de aanslagen overbelast.
1.911

bewerkingen

Navigatiemenu