Naar inhoud springen

Zeker zeven bomexplosies in Bangkok vlak voor middernacht

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

31 december 2006 

Zeker zeven bomexplosies in Bangkok vlak voor middernacht

Het centrum van Bangkok is getroffen door zeker 6 tot 8 bomexplosies, dat melden Thaise media. Volgens de laatste berichten zijn er bij de aanslagen zeker drie doden en dertig gewonden gevallen, waaronder 4 zwaargewonden.

De explosies vonden volgens de politie bijna gelijktijdig plaats. Een van de getroffen gebieden is het grootste winkelcentrum van Azië. Ook een haven en een politiepost zijn onder andere getroffen door de bommen. Winkels in de Thaise hoofdstad sloten na de aanslagen hun deuren vroegtijdig. Het leger is opgeroepen voor assistentie.

Volgens Sky News is een persoon in de stad aangehouden die een bom bij zich droeg, maar dit kon nog niet worden bevestigd.

Inmiddels heeft de overheid besloten alle publieke nieuwjaarsfeesten in Bangkok af te lassen. Bangkok gouverneur Apirak Kosayodhin verscheen op het grote Bangkok Countdown 2006 feest en vertelde de massa om "naar huis te gaan en in vrede te blijven." Ook in andere plaatsen zijn feesten afgelast en de autoriteiten adviseren andere steden om hetzelfde te doen.

Er was in eerste instantie verwarring over de beslissing om nieuwjaar door te laten gaan. Nieuwjaar is het grootste feest van Thailand. Winkels in de hoofdstad gingen vroeger dicht als gevolg van de aanslagen.

De aanslagen zijn nog niet opgeëist maar de TRT ontkent alle betrokkenheid.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]

Op de Engelstalige Wikipedia is meer informatie beschikbaar over dit onderwerp, zie het artikel: