Naar inhoud springen

Russische encyclopedie geeft auteursrechten vrij

Uit Wikinieuws
Cover en inkijkversie

1 juli 2018 

Het Moskouse 'Instituut voor Economie en Management in Industrie' heeft zijn encyclopedie vrijgegeven onder een vrije licentie van Creative Commons. Hierdoor is het door iedereen opnieuw te publiceren en is het werk vrij bewerkbaar.

De encyclopedie werd voor het eerst uitgegeven in 2001 en bevat een alfabetische index van 1448 plaatsen in Rusland, inclusief 1051 steden, 366 nederzettingen, 25 dorpen, 5 stations en een sloboda.

De licentie werd op 26 juni vrijgegeven door het hoofd van het instituut, Oleg Arkadevich Mikheev. Hij liet het werk onder een vrije licentie herpubliceren op Wikimedia Commons, als zusterproject van Wikipedia en Wikinieuws eveneens een onderdeel van Wikimedia Foundation.

De afhandeling gebeurde door het reguliere vaste team van vrijwilligers van Commons dat gewoonlijk de vrijgave van foto's behandelt. Volgens het online portaal van 'Universiteitsboek' ('Университетская книга'), evenals de Russische Wikimedia-vereniging, is dit de eerste keer dat een papieren Russische encyclopedie vrijgegeven wordt onder een vrije licentie.

Het werk werd vrijgegeven onder de licentie, CC-BY-SA 4,0 Internationaal. Hierdoor is het mogelijk de inhoud vrij te publiceren en te bewerken, mits de oorspronkelijke maker van het werk wordt vermeld en een reproductie onder dezelfde licentie wordt verspreid.

Gerelateerd[bewerken]

Bron[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Institute of Economics and Management in Industry releases encyclopedia 'All Russia' under a free license », afkomstig van Wikinieuws (en) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 29 juni 2018.