Naar inhoud springen

Recente moorden in East Anglia

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

10 december 2006 

Recente moorden in East Anglia

Een aantal vrouwen zijn de afgelopen 13 jaar verdwenen of vermoord in East Anglia, Engeland, vergelijkbaar met de recente moorden op Tania Nicol en Gemma Adams. De lokale bevolking vreest voor een seriemoordenaar.

De politie denkt niet dat de moorden van de afgelopen jaren in verband kunnen worden gebracht met de recente moorden. Sinds 1992 zijn bij veel van de moorden of vermissingen prostituees het slachtoffer.

1969[bewerken]

De verlegen April Fabb, 13 jaar oud, verdwijnt op een klaarlichte dag in 1969. Het is 8 april, ze vertrekt op haar fiets vanaf het huis van haar zus in Roughton om haar zwager een pakje sigaretten te geven als verjaardagscadeau. Het was slechts 3 kilometer fietsen naar haar huis in Metton, maar ze heeft het einde van de straat nooit gehaald. Tussen 14.06 uur, toen ze was gezien door een man, en 14.12 uur, toen haar blauw-witte fiets werd gevonden, verdween ze. Haar fiets lag op de grond in een veld.

Tot op de dag van vandaag is het een mysterie wat er is gebeurd.

1970[bewerken]

De 18-jarige Susan Long danste op 10 maart 1970 met haar vriend, Brian Tungate, in de Gala Ballroom in Norwhich. Ondanks dat ze net een nieuwe auto had gekocht, besloot ze de laatste bus naar haar huis te nemen. Ze kwam rond 23.10 uur aan in Aylsham en begon aan haar wandeling naar huis, een wandeling van slechts zeven minuten. Ze kwam daar echter nooit aan en werd de volgende ochtend gewurgd gevonden in een plas van regenwater. Ze werd het laatst gezien door een van de buspassagiers die haar zag lopen nadat ze de bus had verlaten.

In 2004 werd het onderzoek heropend in de hoop de dader alsnog te vinden met behulp van moderne DNA-technieken. Meer dan 100 mannen ondergingen een DNA-test, maar dat leverde niets op.

1974[bewerken]

Verborgen in onkruid werd op 27 augustus 1974 het lichaam van een onthoofde vrouw gevonden. Het ging om een jonge vrouw die werd gevonden door een boer. Ze droeg roze nachtkleding en was gewikkeld in bruin plastic met de letters NCR (Nationaal Geld Register). Slechts zes daarvan werden gemaakt door een Schots bedrijf tussen 1962 en 1968, maar de politie heeft de vrouw nooit kunnen identificeren. De zaak is nooit opgelost en vandaag de dag ligt de onbekende vrouw begraven op een kerkhof zonder graf of grafsteen.

Slechts enkele dagen later, op 30 augustus, wordt er opnieuw een vrouw vermoord. Het gaat om een jonge vrouw, Pamela Exall, die verdwijnt in Snettisham. Ze was die dag aan het motorrijden met haar broer Peter en een vriend. Nadat ze gezamelijk hebben gegeten, vertrekt Pamela alleen voor een wandeling op het strand. Ze is nooit meer gezien en grote zoektochten leveren niets op.

1979[bewerken]

Yvette Watson was 17 toen ze verdween uit het David Rice ziekenhuis in Hellesdon, vlak bij Norwich. Enkele dagen later zou ze terugkeren naar haar ouders in Suffolk, nadat ze was behandeld voor depressie. Ze is nooit meer gevonden.

Ze liet een uitgebreid dagboek achter waarin ze haar hoop voor de toekomst beschreef en om hulp smeekte om tegen haar ziekte te vechten.

1992[bewerken]

Natalie Pearman, 16 jaar oud, werd dood aangetroffen nadat ze was verdwenen in het prostitutiegebied van Norwich. Ze werkte als een prostituee en was gewurgd.

1993[bewerken]

De 16-jarige Claire Tiltman wordt begin december vemoord in een steegje wanneer ze een kortere weg wil nemen naar het huis van een vriend.

Later die maand, op 23 december, verlaat de 14-jarige Johanna Young rond 19.30 uur haar huis in Watton. Ze werd voor het laatst gezien voor haar winkeltje, zo'n half uur later. Die avond ontdekten haar ouders dat ze al haar kerstkaartjes had weggehaald. Er werd alarm geslagen nadat ze de volgende ochtend niet was gekomen voor haar krantenwijk. Haar halfnaakte lichaam werd op 26 december gevonden in een bevroren vijver. Haar kleren en schoenen werden vlakbij gevonden.

In datzelfde jaar verwijnt Mandy Duncan, 26 jaar en moeder van twee kinderen, terwijl ze als een prostituee werkt in Ipswich. Haar lichaam is nooit gevonden.

1999[bewerken]

Vicky Hall, 17, wordt vermoord terwijl ze naar huis loopt in Suffolk. Ze komt terug van een discotheek in Felixstowe. Haar naakte lichaam werd meer dan 35 kilometer verder gevonden. Vicky Hall was gewurgd.

Een 27-jarige zakenman werd beschuldigd van de moord op haar, maar hij werd uiteindelijk vrijgesproken.

2000[bewerken]

De 28-jarige Kellie Pratt, verslaafde en moeder van twee kleine kinderen, verdwijnt in de hoerenbuurt van Norwich op 11 juni. Ze werd voor het laatst terwijl ze aan het praten was op haar mobiele telefoon rond 23.30 uur.

Ondanks een grootschalig onderzoek is zij, of haar Nokia 6100, nooit gevonden. Ze staat nog steeds te boek als vermist.

2002[bewerken]

Opnieuw wordt er een prostituee in Norwich vermoord in de hoerenbuurt. Michelle Bettles, 22 en moeder van drie kinderen, was voor het laatst levend gezien in Queens Road op 28 maart. Media speculeren over een mogelijke seriemoordenaar maar volgens de politie is daarvoor geen bewijs. Prostituee Kellie Pratt, die 2 jaar eerder werd vermoord, was eveneens voor het laatst in dezelfde straat gezien. Het lichaam van Bettles wordt drie dagen later gevonden in Scarning. Ze is niet naakt aangetroffen.

Later dat jaar wordt ook de prostituee Hayley Curtis, 23 jaar, vermoord. De werkloze Philip Stanley, 56, wordt hiervoor in 2005 veroordeeld tot levenslang.

2006[bewerken]

De 19-jarige Tania Nicol verdwijnt op 30 oktober. Op 15 december wordt ze dood aangetroffen vlak bij Copdock Mill in Ipswich. Haar naakte lichaam werd aangetroffen in een sloot, enkele kilometers van het centrum waar zij werkte als een prostituee.

Op 15 november verdwijnt de 25-jarige prostituee Gemma Adams. Zij wordt op 2 december gevonden in dezelfde sloot waarin Tania Nicol later zal worden aangetroffen. Ook Adams is naakt. De doodsoorzaak van beide meisjes is niet bekend na secties op de lichamen.

Op 10 december wordt een derde lichaam gevonden, wederom van een prostituee. De Britse politie maakt dan bekend dat zij de jacht hebben geopend op een seriemoordenaar. Een dag later maakt de politie bekend dat opnieuw twee prostituees worden vermist. De politie vreest voor het leven van de twee meisjes. Een woordvoerder roept alle inwoners van de regio op om 's avonds niet (alleen) de straat op te gaan. Inmiddels is het grootste onderzoek in de geschiedenis van de Suffolkse politie gestart. Britse kranten noemen de seriemoordenaar "The Suffolk Ripper".

Als gevolg van de moorden en verdwijningen is de hoerenbuurt van Suffolk 's avonds bijna uitgestorven, slechts enkele meisjes durven het aan om toch te werken. Zij zeggen dat ze geen andere keus hebben.

Verwante berichten[bewerken]