Naar inhoud springen

RDW keurt voorstel nieuwe versie Stint af

Uit Wikinieuws

12 september 2019 

De Stint keert in ieder geval de komende paar maanden nog niet terug op de Nederlandse wegen. Het voorstel voor een aangepaste versie van het voertuig is niet door de keuring van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gekomen. Minister Cora van Nieuwenhuizen liet dit donderdagmiddag weten aan de Tweede Kamer. Het voertuig is op enkele punten verbeterd, maar vertoont anderzijds nog teveel mankementen. Zo zijn er tien zitplaatsen terwijl er maar acht zijn toegestaan, en is de maximumsnelheid 20 km/u terwijl de RVD 17 km/u als bovengrens ziet. Ook is uit onderzoek gebleken dat het voertuig kan kantelen als er teveel kinderen aan één kant zitten.

Het gaat in totaal nog om tien verbeterpunten, maar met de herontwikkeling van de Stint gaat het niettemin op de goede kant op, aldus de RDW in brief aan de fabrikant. De fabrikant zou in een reactie hebben laten weten voornemens te zijn om op korte termijn een voorstel voor een verder aangepaste versie in te dienen. Er is dus een redelijke kans dat de Stint op afzienbare termijn alsnog terugkeert.

De Stint werd een jaar geleden verboden, na een zwaar ongeluk op de spoorwegovergang bij Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Bronnen

[bewerken]