Naar inhoud springen

Puigdemont stelt verkiezingslijst voor in Brugge

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

25 november 2017 

Puigdemont stelt verkiezingslijst voor in Brugge

In het Van der Valk hotel in Jabbeke heeft de afgezette Catalaanse president Carles Puigdemont zijn kandidatenlijst voor de nieuwe verkiezingen van 21 december voorgesteld. De partij van Puigdemont (PDeCAT) komt samen met onafhankelijken op onder de naam Junts per Catalunya. De ERC zag een nieuw kartel met PDeCAT niet meer zitten. Junts pel Sí waar ook de kleinere MES en DC in participeerden houdt daarmee op te bestaan.

Carles Puigdemont wordt lijsttrekker van Junts per Catalunya in de kieskring Barcelona. Een 90-tal kandidaten zijn met het vliegtuig naar België getrokken om de persconferentie bij te wonen.

Na de conferentie bracht Puigdemont nog een bezoek aan Brugge. Hij werd rondgeleid door Pol Van Den Driessche, de N-VA lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge van 14 oktober volgend jaar. Burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) had geen weet van het bezoek van de Catalaanse politicus.

Puigdemont verblijft nog steeds in België samen met vier andere ministers, ze moeten zich voor het Belgische gerecht ter beschikking houden.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]