Overleg:Boerhaave Europees museum van 2019

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Onafhankelijke bronnen?[bewerken]

In deze vorm lijkt het eerlijk gezegd meer een persbericht dan een neutraal nieuwsbericht. Zijn er onafhankelijke bronnen over deze gebeurtenis waarmee we het wat kunnen neutraliseren? Encycloon (overleg) 26 mei 2019 20:58 (CEST)

Hoi Encycloon, hier zijn de eisen wat minder streng op dit punt dan op Wikipedia het geval is. In principe is het niet verboden om eigen persberichten te schrijven (sterker, er was hier eerder een heel eigen categorie van overgenomen persberichten van vooral de Rijksoverheid, maar die zijn een jaar of wat geleden verwijderd omdat ze te weinig strookten met de voorschriften). De Wikischim (overleg) 26 mei 2019 22:53 (CEST)
Enerzijds: ook hier geldt het neutrale standpunt van Wikimedia toch? Met 'persbericht' bedoel ik promotioneel taalgebruik zoals hier Met behulp van de nieuwste technologieën en persoonlijke verhalen van wetenschappers worden belangrijke en mooie objecten tentoongesteld aan het museumpubliek.
Maar anderzijds: in de onafhankelijke bronnen die ik bekeken heb ([1], [2], [3], [4]) komt het ook niet veel verder dan een samenvatting van het juryrapport. Encycloon (overleg) 26 mei 2019 23:03 (CEST)
Ik vind het met het promotionele in de aangehaalde passage wel meevallen. nieuwste technologieën en persoonlijke verhalen lijkt me weinig meer dan een feitelijke opsomming. Eventueel zou je belangrijke en mooie objecten wel kunnen opvatten als niet helemaal objectief, maar het geeft in feite gewoon aan waarom de tentoonstelling interessant is, dan wel door velen zo wordt bevonden. En je geeft zelf al aan dat andere bronnen er al aandacht aan hebben besteed. Sorry maar nogmaals: dit is een ander project dan Wikipedia. Je kunt derhalve niet alle regels t.o.v. neutraliteit die daar gelden, zomaar een op een hierheen overzetten. De Wikischim (overleg) 26 mei 2019 23:15 (CEST)
Nou ja, oké. Het vrijwel letterlijk navertellen van deze loftuiting vind ik niet echt 'journalistiek vakwerk', maar laat maar zitten dan. Encycloon (overleg) 26 mei 2019 23:40 (CEST)