Naar inhoud springen

Nieuwe luchtvaartmaatschappij op Bonaire

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

5 augustus 2017 

Nieuwe luchtvaartmaatschappij op Bonaire

Nog voor het eind van het jaar zal zich op Bonaire een nieuwe luchtvaartmaatschappij vestigen met een vloot van drie Twin Otters. Dit zijn toestellen die ingezet kunnen worden als passagiersvliegtuig voor 19 personen en als vrachtvliegtuig. Er zullen luchtverbindingen worden gelegd tussen de andere ABC-eilanden: Aruba en Curacao.

Gedeputeerde Clark Abraham geeft aan dat het om een nieuw initiatief gaat, waarvan hij de naam nog niet wil noemen. Vorige maand kwam Divi Divi Air namelijk ook met een vergelijkbaar bericht. Daar werd de aanschaf van twee Twin Otters aangekondigd die eveneens op de ABC-eilanden gaan vliegen. Er is volgens Abraham ook nog een derde initiatief op komst, waarbij sprake is van de inzet van een vliegtuig voor 34 passagiers. Ook hiervan wil Abraham geen naam noemen.

Er is veel beweging in de luchtvaartmarkt op de Cariben sinds er vorig jaar problemen bij Insel Air ontstonden. Dat Curacaose bedrijf heeft inmiddels drastisch gesneden in het aantal luchtverbindingen, waar andere ondernemingen nu op inspelen. Minstens 20% van de toeristen die op Bonaire verblijven, vloog in het verleden met Insel Air.

5 oktober 2017 

Vliegtuigen van Divi Divi Air klaar om afgeleverd te worden

De twee vliegtuigjes die door Divi Divi Air waren besteld, staan in Canada klaar om afgeleverd te worden. Het zijn tweedehands toestellen die zijn aangekocht van Air Labrador en Air Inuit. Bij aankomst in Curaçao zullen ze ook meteen de grootste vloot betekenen voor het bedrijf, naast een Piper, twee kleine Cessna's en drie Britten-Norman BN-2 Islanders die het nu al in het bezit heeft.

Bronnen[bewerken]